Råde v Fredrikstad 18.05.2022

 

Onsdag 18.05.2022: Råde v Fredrikstad

Selv om NFF tilsynelatende gjør sitt beste for å redusere cupens status, var jeg aldri i tvil om at jeg denne dagen ville ta turen til Råde Idrettspark for å se FFK gjeste 4. divisjonslaget Råde i cupens andre runde. Det var slik jeg så det et potensielt bananskall for FFK, som allerede hadde klaget sin nød over det de mente var et altfor tett kampprogram med cupkamp drøyt to døgn etter 16. mai-kampen mot Skeid. Jeg, og sikkert flere andre, var derfor litt spent på hva FFK ville stille med, og jeg forventet ingen enkel transportetappe mot et Råde-lag som satser knallhardt på opprykk fra 4. til 3. divisjon i år.

Siden cupen var tema for dagens kamp, kan det nevnes spesielt at Råde i 1988 slo ut klubber som Lyn, Lillestrøm og Bodø/Glimt, og tok seg helt til kvartfinalen, der de til slutt tapte for Brann. Senere har klubben vært noen år helt nede i 5. divisjon, men rykket opp igjen derfra i 2015, før de året etter fulgte opp med å vinne sin 4. divisjons-avdeling – egentlig til ingen nytte, siden det det året ikke var noe opprykk fra divisjonen. Siden den gang har de ved et par anledninger vært nære på, for i 2017 måtte de se Selbak foran seg på tabellen, og i fjor var det Sprint-Jeløy som tok tittelen. Nå har de igjen satset tungt med signeringer som tidligere Lillestrøm-spiller Simen Kind Mikalsen og tidligere FFK-er Maikel Nieves, og er igjen favoritter til avdelingstittelen og mulig opprykk.

Jon Erik hadde også bestemt seg for å dra på kampen, og å selv kjøre. Vi var først en tur innom sentrum for å møte Geir Nilsen i Aristokraten og klubbens SK Linda, og kjørte sammen med de ut til Råde, der vi hadde planlagt å innta en middag ved Tvetes Tavernette. Der påtraff vi også flere andre fra FFK-miljøet som hadde hatt samme plan; ikke minst Lars Petter «Biffen» Hansen, som var i ferd med å sette til livs en voksen burgermiddag. Etter å ha fått litt mat i skrotten ble vi henvist til en parkeringsplass et stykke oppe i «skauen», og hadde en liten spasertur bort til dagens kamparena. Der ble jeg oppsøkt av Plankehaugen-leder Enrique som hadde en ekstra billett og lurte på om jeg ville ha den. Det passet bra, siden jeg enda ikke hadde rukket å betale 100 kroner for en billett på nettet.

Etter å ha hengt opp flagg og tatt plass på tribunen, kunne vi konstatere at FFK rett og slett faktisk hadde byttet ut nesten hele startelleveren siden seriekampen mot Skeid. Hvordan skulle dette gå mot et Råde som hadde vind i seilene etter å ha startet sin ligasesong med seks strake seire og kun to baklengsmål? I kvalifiseringsrundene av cupen hadde for øvrig slått ut Sarpsborg FK med overbevisende 6-1 på Kurland i Sarpsborg, og deretter Grei som ble beseiret 2-1 her i Råde. Råde-folket virket optimistiske med tanke på å kunne gi FFK kamp om avansementet, og det ble etter hvert opplyst om at 1 052 tilskuere hadde møtt opp.

I et vekslende vært der vi fikk perioder med lett regn, ble de ikke vitne til noe fyrverkeri av en kamp. Det var i lange perioder et kampbilde der FFK spilte og spilte uten å klare å finne ut av et kompakt og solid Råde-forsvar, og det var en nokså frustrerende kamp sett med FFK-øyne. Omtrent halvveis ut i første omgang ble de tilsynelatende også snytt for straffe etter en hands. Etter pause hadde FFK et par nokså gode sjanser, men med et kvarter igjen av ordinær tid var det Råde som var frempå med et skudd fra Kind Mikalsen som FFK-keeper Håvar Jenssen måtte slå til corner. I motsatt ende av banen fyrte innbytter Innocent Kinsley løs, Råde-keeperen måtte gi retur, men Riki Alba sendte ballen himmelhøyt over. Den aller største sjansen kom på overtid, og Råde burde ha avgjort da Jiress Suka Suka fikk en gigant sjanse fra få meters hold, men Håvar Jenssen var igjen reddende engel.

0-0 etter ordinær tid, og dermed ekstraomganger, og avgjørelsen falt omsider mot slutten av første ekstraomgang. Alexander Betten Hansen ble felt, dommeren pekte på straffemerket, og Riki Alba scoret sikkert. 0-1, og for å gjøre en lang historie kort, ble det også sluttresultatet. FFK hadde tatt seg videre i cupen, men det var med nød og neppe, og det satt veldig langt inne mot et Råde-lag som fort kunne ha sørget for en liten skrell. Det skulle vise seg at neste motstander i cupen skulle bli Kvik Halden, mens Råde-folket kunne fokusere på ligaen og opprykkskamp. For oss var det bare å pakke sammen og komme seg tilbake mot Fredrikstad etter å ha sett FFK hangle seg videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Råde v Fredrikstad 0-1 AET (0-0, 0-0)
Norwegian Cup, 1st Round
Råde Idrettspark, 19 May 2022
0-1 Riki Alba (pen, 103)
Att: 1 052
Admission: Free (otherwise 100 NOK)

Next game: 19.05.2022: Østsiden v Sarpsborg 08
Previous game: 16.05.2022: Fredrikstad v Skeid

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg