Østsiden v Sarpsborg 08 19.05.2022

 

Torsdag 19.05.2022: Østsiden v Sarpsborg 08

Jeg skulle overnatte hos min mor i Drøbak i forbindelse med at jeg fredag morgen skulle fly over til Bergen, hvor FFK skulle møte Brann på lørdagskvelden, men etter å dagen før ha sett FFK med nød og neppe hangle seg videre i cupen etter ekstraomganger i Råde, skulle jeg først ha med meg ytterligere en cupkamp. Jeg hadde imidlertid mindre tro på en cupbombe på Østsiden Stadion, der 4. divisjonslaget Østsiden skulle ta imot Eliteserie-laget Sarpsborg 08 i cupens første ordinære runde, men jeg tenkte uansett det var verdt å ta turen ned og ta en kikk i håp om at jeg skulle ta feil. Det viste seg at også min kompis Jon Erik ville være med, og sannelig fikk vi ikke også selskap av hans svenske AIK-kompis Patrick som er i ferd med å flytte til Fredrikstad.

Jeg hadde også trodd at en bekjent Øssia-entusiast skulle ta ta turen, men vedkommende uttrykte noe overraskende at han «ikke gadd å betale 150 kroner for å se Øssia bli rundspilt og ydmyket». Om det var prisen som var bakgrunnen for den beslutningen, er jeg ikke slett ikke uenig i at 150 kroner er i stiveste laget her, og at man med fordel kunne nøyd seg med hundrelappen. Kanskje det da også hadde dukket opp enda noen flere enn de 410 som visstnok ble tilskuertallet, men det stoppet uansett ikke meg, og jeg har uansett få problemer med å støtte de lokale breddeklubbene med litt inngangspenger.

Også NRK var på plass med et team for å sende kampen, og ved inngangspartiet traff vi dessuten på et kjent fjes i form av Kvik Haldens engelske keepertrener Scott, som var spent på Kviks neste cupmotstander og uttrykte misnøye med at cupen ikke trekkes allerede fra start (noe jeg er helt enig med ham i). Der var også Trond Sæterøy som er supporterkoordinator for Sarpsborg 08, og som til tross for å være særping og 08-supporter tross alt er en trivelig kar. Han hadde tidligere hevdet at det neppe ville bli noe storinnrykk fra Sarpsborg, og det ble det da heller ikke, men det kom da i hvert fall noen bortesupportere som tok plass på gressvollen bak det ene målet, så det var langt mer folk enn vanlig er på Øssia sine kamper for tiden. Nå gjensto det bare å se om Øssia kunne sørge for en skikkelig cupbombe.

Det så dårlig ut, for det var 08 som tok initiativet allerede fra start, og i det 14. minutt tok de også ledelsen ved Mikkel Maigaard. Deretter kom imidlertid en periode der det var Øssia som produserte sjansene, og de hadde tre store muligheter til å utligne. Joachim Jørgensen var nære på ved to anledninger, før Michael Røn prøvde seg med en heading. Med litt flaks kunne Øssia faktisk ledet 3-1, men så slå i stedet 0-8 tilbake og doblet ledelsen ved Tobias Heinz ti minutters tid før pause. I omgangens siste minutt økte Maigaard til 0-3 på et uheldig tidspunkt for hjemmelaget, og det hele virket kjørt. I pausen måtte også Øssia-keeper Christian Sukke kaste inn håndkledet etter å ha skadet fingeren i situasjonen da 08 tok ledelsen.

Hans erstatter Jostein Skaar skulle imidlertid få litt oppmerksomhet, og var gjenstand for kveldens kraftigste applaus da han fintet vekk og dro av to særpinger inne i eget felt. Dette gjentok han ikke bare én, men to ganger. Dessverre hjalp det lite i målprotokollen, der bortelaget hadde full kontroll og puttet ytterligere fire mål etter hvilen, med scoringer fra Steffen Lie Skålevik, Kristian Opseth og Amadou Camara (x2), slik at det endte 0-7. Det skal godt gjøres å si at det ikke var fortjent. Selv skulle jeg altså mot Drøbak med bagasje jeg hadde pakket for en weekend i Bergen, og siden Patrick nå skulle kjøre mot Oslo, tilbød han seg å svippe meg innom Drøbak. Det takket jeg gladelig ja takk til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Østsiden v Sarpsborg 08 0-7 (0-3)
Norwegian Cup, 1st Round
Østsiden Stadion, 19 May 2022
0-1 Mikkel Maigaard (14)
0-2 Tobias Heinz (35)
0-3 Mikkel Maigaard (45)
0-4 Steffen Lie Skålevik (48)
0-5 Kristian Opseth (58)
0-6 Amadou Camara (70)
0-7 Amadou Camara (76)
Att: 410
Admission: 150 NOK

Next game: 20.05.2022: Loddefjord v NHHI
Previous game: 18.05.2022: Råde v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg