Loddefjord v NHHI 20.05.2022

 

Fredag 20.05.2022: Loddefjord v NHHI

Fredrikstad Fotballklubb skulle til Bergen for å spille bortekamp mot Brann, terminfestet til lørdagskvelden, så det åpnet for en langhelg i Bergen, med en solid dose fotball. Helgens terminlister for Hordaland ble studert, min bergenske svirebror og banehopper-busse Tom Morken ble informert, og fly, tog og hotell ble bestilt. Planen var lagt, og denne fredagen startet jeg ferden i Drøbak, der jeg hadde ligget over hos min mor. Etter å ha busset inn til Oslo og tatt toget derfra opp til Gardermoen, kunne jeg ta plass på SAS sin maskin med avgang klokka 10.55, og la den frakte meg over fjellet og til vestlandets hovedstad.

Fra Flesland tok jeg Bybanen inn til sentrum, og endestasjonen ved Byparken lå kun et kvartal fra Magic Hotel Xhibition, der jeg hadde betalt 1 537,29 kroner for to netters overnatting. Jeg fant frem til riktig bygg, som huser blant annet et kjøpesenter, og en inngang som førte til heisen opp til rommene, men det tok litt tid før jeg skjønte at resepsjonen faktisk lå inne i selve kjøpesenteret. Ta heisen til 2. etasje, rulletrappen ned en etasje igjen, eller lignende.. Jeg fant da i hvert fall frem til slutt, og ble sjekket inn på et rom som fikk tommel opp. Nå var det bare å installere seg, puste ut, og avtale møtested med den godeste Tom Morken.

Møtestedet ble The Flying Dutchman på Zachariasbryggen, men der var det foreløpig ikke åpent. Da Tom ankom ti minutters tid etter meg ble det imidlertid fart i sakene, slik at vi fikk ta plass og bli servert. Planen min denne fredagen hadde vært å dra vestover for å se Loddefjord v NHHI i 4. divisjon, for deretter å la en taxi frakte meg til Vadmyra sin hjemmekamp mot BI Bergen i 5. divisjon. Tom hadde på sin side blinket seg ut 5. divisjons-oppgjøret Olsvik v Løv-Ham, som heller ikke var langt fra den tidligere kampen hos Loddefjord. Etter at to kloke hoder hadde rådslått over et par forfriskninger, ble vi enige om å sammen dra på Loddefjord-kampen og deretter på Olsvik-kampen.

Turen gikk nå vestover med buss, inntil vi steg av ved Breivikskiftet og gikk de siste 7-8 minuttene ned til Alvøen Idrettsplass, der dagens første kamp skulle finne sted. Anlegget består av flere fotballbaner og andre fasiliteter, og det fortelles at den store gressbanen med løpebaner ble åpnet i 1992. Innenfor denne ligger en liten kunstgressbane, og helt innerst ligger den større kunstgressbanen som skulle være åsted for dagens kamp, og denne skal ha blitt åpnet i 2003. Tom hadde sett kamp her før, men ble positivt overrasket over at de siden hans forrige besøk hadde fått på plass en tribune med overbygg på den ene langsiden.

Også jeg var litt positivt overrasket, for til tross for kunstgressdekket var det intet dårlig sted å se fotball; med en bane som nærmest virker sprengt inn i skrenten på den ene siden, og med en fin beliggenhet omgikk av knauser og skog på flere av sidene. Loddefjord IL ble stiftet i 1961, og driver med flere idretter i tillegg til fotball. De befinner seg altså i 4. divisjon, og skulle denne kvelden møte NHHI, som står for Norges Handelshøyskoles Idrettsforening. Vi ankom i nokså god tid til avspark, og kunne kikke oss litt rundt mens spillerne avsluttet sin oppvarming og gjorde seg klare til avspark.

Jeg har tidligere lagt merke til en Facebook-side ved navn Hordandsfotball, og oppdaget nå at de også har en ‘målservice’-side som virker å bli oppdatert på imponerende vis. Minst én av aktørene der var også til stede ved Alvøen Idrettspark denne kvelden for å dekke kampen, og han tok åpenbart notis av at det var banehoppere på plass, og ble åpenbart såpass imponert da han etterspurte våre ‘meritter’ at vi måtte la oss avbilde og deretter ble gitt en egen post på den siden. Det var da hyggelig det, men vi hadde imidlertid ikke bare kommet for å sole oss i glansen som Y-kjendiser i banehoppermiljøet.

Det var faktisk vertskapet Loddefjord som med 11 poeng på sine fem kamper hittil toppet 4. divisjon Hordaland avdeling 1, ett poeng foran duoen Sotra 2 og Østsiden Askøy, men sistnevnte hadde dog én kamp mindre spilt. NHHI hadde sanket fem poeng på like mange kamper, og lå på sin side på en niendeplass av avdelingens 12 lag, og hadde kun Askøy og fortsatt poengløse Fyllingsdalen 2 og Trott bak seg. Vi forventet dermed en hjemmeseier, men hva vet vel vi (eller i hvert fall jeg) om breddefotballen i Hordaland? En kar vi vekslet noen ord med før kamp virket i hvert fall å være enig i at det ikke var noe dårlig tips.

Det tok imidlertid ikke mange sekundene før NHHI sjokkåpnet og tok ledelsen 0-1 i kampens første angrep, med Christoffer Hartvedt Bue som målscorer. Om vertskapet var rystet, brukte de ikke altfor lang tid på å komme seg, og fire-fem minutter senere sto det 1-1 etter at Joachim Sæle Westrheim utlignet. Da kampen var ti minutter gammel fikk hjemmelaget et frispark, og Sæle Westrheim var ikke snauere enn at han på glimrende vis sendte ballen rett i krysset og noterte seg for sitt at Loddefjords andre. 2-1, og det sto seg etter hvert også til pause, for etter tre mål på de første 10-11 minutter, fikk vi ikke mer nettsus før hvilen.

Loddefjord hadde respondert bra på sjokkstarten, og var gode de neste 25-30 minuttene før de slapp gjestene til litt igjen. Etter at vi i pausen hadde den nevnte praten med representanten fra Hordalandsfotball som vi hadde registrert oppdaterte trofast, så vi at Loddefjord igjen tok tak og gjenopprettet tomålsledelsen et kvarter ut i andre omgang. Denne gang kom målet etter litt fomling av bortekeeperen som ble utnyttet nådeløst av vertene, og kaptein Joachim Sæle Westrheim noterte seg for hattrick da han satt inn 3-1. Det skulle etter hvert også vise seg å bli sluttresultatet foran det vi hadde talt oss frem til å være 76 tilskuere, og da sluttsignalet lød, strenet vi sporenstreks mot en ventende taxi for å komme oss til neste kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 193:
Loddefjord v NHHI 3-1 (2-1)
4. divisjon Hordaland avd. 1
Alvøen Idrettspark, 20 May 2022
0-1 Christoffer Hartvedt Bue (1)
1-1 Joachim Sæle Westrheim (5)
2-1 Joachim Sæle Westrheim (11)
3-1 Joachim Sæle Westrheim (61)
Att: 76 (h/c)
Admission: Free

Next game: 20.05.2022: Olsvik v Løv-Ham
Previous game: 19.05.2022: Østsiden v Sarpsborg 08

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg