Olsvik v Løv-Ham 20.05.2022

 

Fredag 20.05.2022: Olsvik v LøvHam

Jeg befant meg i Bergen, der jeg hadde bevilget meg en aldri så liten langhelg i forbindelse med FFKs lørdagskamp borte mot Brann på Brann Stadion. Sammen med bergenske kompanjong Tom Morken hadde jeg nå allerede sett én kamp denne fredagen, og etter å ha bevitnet Loddefjords seier over NHHI, bar det rett videre til nok en kamp. Vi hadde forhåndsbestilt taxi som nå ventet ved Alvøen Idrettspark for å ta oss videre til Olsvik Stadion, og 4. divisjon skulle da byttes ut med 5. divisjon. Det var ikke den lengste turen, og etter bortimot ti minutter kunne vi betale drosjekusken og stige av klare for en ny kamp.

Vi hadde vel egentlig kun forflyttet oss internt i Laksevåg bydel vest i Bergen, der Olsvik er et boligområde. At Olsvik skole sies å være Bergens største grunnskole og ungdomsskole tyder i hvert fall på at det må bo en del folk der, men Olsvik Idrettslag ble faktisk først stiftet i 2000, med den hensikt å gi et tilbud til barn og unge i nærmiljøet. Klubbens mest kjente medlem er nok imidlertid den tidligere toppdommeren Terje Hauge, som burde være et kjent navn for de som følger med på fotball her hjemme. For ordens skyld var det naturlig nok altså ikke han som var kveldens pipeblåser, med kampen hadde fortsatt ikke rukket å starte da vi ankom.

Olsvik Stadion ligger rett ved siden av Olsvikhallen, og byr på tribunefasiliteter på den ene langsiden, eller i hvert fall deler av denne. Det er snakk om en åpen tribune med betongavsatser på deler av den ene banehalvdelen. Laglederbenkene er å finne på motsatt langside, inntil en skrent vi etter hvert gikk over og så deler av kampen på da vi selvsagt uansett måtte bevege oss en runde rundt banen. Ikke overraskende er banedekket også her dessverre kunstgress, men det fremsto likevel som et ok sted å se fotball – ikke minst da jeg tross alt hadde godt selskap på kamp denne fredagen.

Det skulle dreie seg om 5. divisjon Hordaland avdeling 1, og nå var det jo nokså tidlig i sesongen, men det er likevel på sin plass å fortelle at den ble toppet av Odda/Tyssedal som hadde full pott og dermed 15 poeng på sine fem kamper hittil. Like mange poeng hadde Bjarg 2 på plassen bak, men med én kamp mer spilt. Deretter fulgte Trio med 10 poeng på fem kamper, Mathopen med 9 poeng på fem kamper, BI Bergen med ni poeng på kun fire kamper, Løv-Ham med sju poeng på fem kamper, og Olsvik på en sjuendeplass med seks poeng på sine fem kamper hittil. Det var de to sistnevnte som nå skulle i aksjon, og dermed to tabellnaboer, så uten å kjenne ytterligere til styrkeforholdet og andre faktorer, så jeg for meg en jevn kamp.

Bortelaget bør vel være et kjent navn, og mange vil garantert huske Løv-Ham fra perioden på nest øverste nivå, der de etter opprykket i 2004 holdt seg helt frem til 2011. Etter en 4. plass i 2010 spilte de til og med kvalifisering om opprykk til Eliteserien, men tapte semifinalen for et Fredrikstad-lag som litt senere endte opp med å ta opprykket. Etter nedrykket i 2011 ble det besluttet å slå seg sammen med Fyllingen under navnet FK Fyllingsdalen, men et par år senere vedtok de å også starte opp igjen egen fotballgruppe, og har hittil altså klatret opp i 5. divisjon. Det var også løvene som etter hvert skulle komme best i gang.

Etter en nokså jevnspilt innledning på kampen, var det gjestene som tok ledelsen 0-1 ved Kasper Sælensminde Bergset. Det så ut til å stå seg til pause, men helt på tampen av omgangen fikk hjemmelaget et straffespark, og i omgangens siste ordinære minutt steg Christoffer Paulsen frem og utlignet til 1-1 fra straffemerket, slik at det var uavgjort halvveis. I det 54. minutt tok Olsvik også ledelsen da Niklas Vatshelle Raa fant nettmaskene. Løv-Ham var nære på en utligning sekunder før slutt, da det som så ut som et innlegg gikk rett i tverrliggeren. Olsvik slapp med skrekken og halte i land de tre poengene.

Vi kunne forlate åstedet og traske til nærmeste bussholdeplass for å komme oss innover igjen mot Bergen sentrum. Der valgte etter hvert Tom seg Victoria Cafe & Pub som neste stoppested for oss, før vi igjen beveget oss tilbake mot Zachariasbryggen og The Flying Dutchman. Det var en trivelig kveld, og den ble avsluttet som seg hør og bør når man gjester Bergen; nemlig med et besøk i den eminente pølseboden Trekroneren. Der tok jeg farvel med Tom, som dro hjemover, og også jeg tuslet sporenstreks tilbake mot hotellet for å få litt søvn før turens hovedmeny med Brann v FFK dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 194:
Olsvik v LøvHam 2-1 (1-1)
5. divisjon Hordaland avd. 1
Olsvik Stadion, 20 May 2022
0-1 Kasper Sælensminde Bergset (25)
1-1 Christoffer Paulsen (pen, 45)
2-1 Niklas Vatshelle Raa (54)
Att: 67 (h/c)
Admission: Free

Next game: 21.05.2022: Brann v Fredrikstad
Previous game: 20.05.2022: Loddefjord v NHHI

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg