Brann v Fredrikstad 21.05.2022

 

Lørdag 21.05.2022: Brann v Fredrikstad

Fredrikstad var i Bergen for å møte Brann denne lørdagskvelden, og jeg hadde allerede dagen før flydd over for å først få med meg en fredags-dobbel sammen med Tom Morken. Mange av FFK-supporterne hadde på sin side kjørt buss gjennom natten, etter avreise fra Fredrikstad sent fredag kveld, og da de etter hvert ankom lørdag formiddag, så jeg raskt at mine eventuelle utskeielser kvelden i forveien var lite å skryte av sammenlignet med flere av disse supporterne. Flere hadde rett og slett holdt det gående hele natten, og det etter at noen av de til og med hadde hatt vorspiel på brygga i Fredrikstad før avreise. Nå var det tydeligvis intet alternativ til å bare fortsette på Fotballpuben, men før den tid hadde jeg blitt kontaktet av min kompis Henrik som hadde ankommet Bergen med toget sammen med en kompis og ville slenge fra seg bagasjen på mitt rom.

Etter en frokost ble det ordnet, og vi inntok Fotballpuben da den åpnet. Jeg hadde opprinnelig vurdert en ekstra kamp også denne dagen, med hjemmekamp for Hasunds Hund på Møhlenpris, men bestemte meg raskt for at de fikk utgå til fordel for sosialisering med FFK-venner og ikke minst Rangers i skotsk cupfinale mot Hearts, som pub-innehaveren bekreftet at han selvsagt kunne sette på. Kampen til Hasunds Hund ble uansett utsatt, fikk jeg beskjed om av Tom Morken, og jeg sjekket aldri ytterligere alternativer. Vi hygget oss ved Fotballpuben i godt selskap av noen trivelige bergensere, men ikke alle var like vennlig innstilt, og en kar som kom og rasket med seg mitt FFK-flagg måtte forfølges i fem-seks kvartaler og betale prisen. Det skulle vise seg at det ikke var helt tilfeldig.

Mange FFK-ere skulle nemlig få Bergens-turen sin ødelagt av at de negative elementene i Supras igjen viste sitt sanne ansikt. Representanter for denne grupperingen av utskudd hadde nemlig vært i kontakt med Brann-hooligans for å kjøpe seg kokain, og hadde i den forbindelse tøffet seg med snakk om slåssing og at «Fredrikstad-gutta» ville stille etter kampen. Da disse bergenserne senere ankom puben og skapte uhygge, var de tydeligvis også ute etter navngitte personer som de umulig kunne kjent til uten informasjon fra innsiden. Det endte med at politi og klubbene bestemte at FFK-folket skulle ha politieskorte til og med Bybanen da den skulle frakte oss til Brann Stadion, og det var dessverre ikke slutten på historien.

Etter at jeg på utsiden av Brann Stadion ble oppsøkt av en Supras-nisse som av en eller annen grunn trodde jeg hadde interesse av hvor mange Brann-gutta sa de kunne stille med (om de vil stille mot Brann-gutta og få juling, så dem om de, men da får de for f… også stille når de på død og tøffer seg med å avtale slikt under et narkotikakjøp, og ikke involvere eller la det gå ut over andre!), tok jeg meg innenfor og var klar for kamp. Et fortsatt ubeseiret Brann hadde vært storfavoritter til opprykk og en umiddelbar retur til Eliteserien, og det med rette. De var nå hakk i hæl på Mjøndalen helt i toppen, mens FFK lå plassert rundt midten av tabellen. Jeg hadde ikke budsjettert med noen trepoenger i Bergen for FFK, men så på det som en bonus om vi skulle få med oss noe herfra. Da gjaldt det å brette opp ermene og kjempe for drakta.

Brann startet best og hadde et visst grep om kampen innledningsvis, men det jevnet seg etter hvert litt ut, og FFK hang forholdsvis greit med i store deler av første omgang. Noen få minutter før pause fikk imidlertid Brann et straffespark som for meg så noe billig ut, men Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen gjorde uansett ingen feil og besørget 1-0. FFK kom også greit i gang etter hvilen, og Ludvig Begby hadde tidlig en god sjanse til å utligne. Den siste halvtimen var det imidlertid svært liten tvil, og det var klasseforskjell på lagene. Halvveis ut i andre omgang doblet Mathias Knutsen Rasmussen til 2-0, og ti minutter senere fastsatt Niklas Castro sluttresultatet til 3-0. Brann kunne også scoret et mål eller to til, mens Riki Alba misbrukte en sjanse til å redusere da han kom alene med keeper, men det var menn mot gutter, og ingen verdens ting å si på at det endte 3-0.

Da var det andre ting som skapte mer frustrasjon og sinne, for oppførselen til representanter for Supras i løpet av dagen fikk ytterligere konsekvenser. FFK-fansen måtte finne seg i å bli holdt igjen i over en halvtime inne på Brann Stadion, og «Nachspiel på stadion, vi skal ha nachspiel på stadion» ble en hit, samtidig som spillerne kom ut igjen for å takke de tilreisende. Bak dette var det imidlertid en nervøs stemning som igjen var merkbar da vi omsider fikk slippe ut og ble skysset tilbake til sentrum, for bergensere som hadde blitt lovet et slagsmål var nå rasende og ringte til personer i Fredrikstad for å informere om at Supras hadde gjemt seg bort snarere enn å møte, og at det derfor ville bli jaktet på også andre FFK-fans. Mens medlemmer av Supras nå gjemte seg på hotellerommet (sannsynligvis i kokainrus som muligens også var medvirkende til at en av de forsov seg og mistet supporterbussen hjem kl. 11 dagen etter), var det nå derfor flere som var merkbart redde og ikke turte å gå ut på byen i Bergen, som de hadde gledet seg til.

Selv var jeg ute en liten tur på byen sammen med Marius, som hadde oppsøkt Sjøboden sammen med noen venner. Igjen ble kvelden selvsagt avsluttet med obligatorisk nattmat fra Trekroneren, før jeg spaserte tilbake til hotellet langs gater der visse Brann-elementer nå åpenbart var ute på jakt. Til tross for FFKs tap, hadde det vært artig å omsider få besøkt Brann Stadion. Det som overhodet ikke var artig var å se hvordan flere fikk delvis ødelagt sin helgetur til Bergen, etter å ha brukt tid og masse penger på å følge laget sitt på bortebane. Når FFK er belemret med en gruppering av utskudd som setter andre medsupportere i fare og driver lyssky virksomhet, er det et problem for klubben, og noe de må rydde opp i! Avslutningsvis er det vel bare å konkludere med at Brann suste videre mot det forventede opprykket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 195:
Brann v Fredrikstad 3-0 (1-0)
1. divisjon
Brann Stadion, 21 May 2022
1-0 Sivert Heltne Nilsen (pen, 42)
2-0 Mathias Knutsen Rasmussen (67)
3-0 Niklas Castro (77)
Att: 8 243
Admission: 210 NOK

Next game: 22.05.2022: Sandviken v Kjelsås 2
Previous game: 20.05.2022: Olsvik v Løv-Ham

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg