Furnes v Brumunddal II 28.07.2019

 

Søndag 28.07.2019: Furnes v Brumunddal 2

Over halvannen måned var gått siden sist jeg var på kamp. I så måte var det kanskje på tide igjen, og da Elisabeth hadde funnet seg en Hedmarks-dobbel og spurte om jeg ville være med, takket jeg selvsagt ja til det. Jeg har faktisk flere ganger kikket på terminlistene til Furnes og sett på mulighetene for en dobbel med f.eks HamKam, og det var nettopp en slik dobbel vi nå gikk for denne juli-søndagen. Vi beregnet oss god tid da vi avtalte Oslo S som møtested, og etter at hun hadde plukket meg opp der, kjørte vi nordover mot Hedmarken, der Gålåsbana på Furnes var første stopp.

Det vil si, først stopp ble rettere sagt Ottestad, for vi fant ut at vi hadde nok av tid til å svinge E6 av der og ta en lynrask kikk på Ottestad Idrettspark. Det er en annen av banene i området jeg har kikket litt på med tanke på å få sett en kamp der. Denne dagen var det ingen kamp der, og Elisabeth hadde uansett sett kamp der tidligere, så etter å ha kikket oss rundt og knipset et par bilder av den fine og tilsynelatende hjemmesnekrede tribunen fortsatte vi et lite stykke nordover og tok igjen av ikke lenge etter vi hadde passert Hamar. Furnes er en bygd som ligger mellom Hamar og Brumunddal, og den hører nå til Ringsaker kommune.

Der ankom vi Gålåsbana – eller Gaalaasbana som den mange steder skrives – med fortsatt god tid til å kikke oss litt rundt før dagens kamp mot Brumunddal 2 i 4. divisjon Indre Østland avdeling 1. Furnes Fotball ble stiftet i 1932, men rent bortsett fra det er det ikke all verden jeg kan berette om klubben vi nå gjestet. Vel, rent bortsett fra at de tilsynelatende tok en pause fra A-lagsfotballen etter sin 2013-sesong i 5. divisjon. I 2016 stilte de igjen lag, og 2017 endte med avdelingstittel og opprykk til 4. divisjon der de altså fortsatt er å finne.

Klubbens hjemmebane er som sagt Gålåsbana, og heller ikke den har sluppet unna kunstgresset som den ifølge en kilde dessverre fikk i 2016. Banen domineres imidlertid av en flott tribune midt på den ene langsiden; en type tribune som jeg savner i lavere divisjoner i Oslo-området. Jeg skal ikke på noen måte forsøke å gjette hvor gammel den er, men den ser ikke altfor gammel ut. Den byr uansett på tak over hodet og benkerader i tre. Bortsett fra denne fjonge tribunen er det intet av tilskuerfasiliteter ellers rundt banen, men det var et klubbhus med kiosk i det ene hjørnet ved inngangen, og der fikk vi kjøpt oss litt forfriskninger etter å ha betalt oss inn med 50 kroner per hode.

Vi hadde tatt plass oppe på tribunen da lagene kom på banen til AC/DC-klassikeren «Hells Bells», men jeg måtte snart røre litt på meg og ta en aldri så liten foto-runde. Det var altså snakk om 4. divisjon Indre Østland avdeling 1, der Furnes lå på en åttendeplass av de tolv lagene i avdelingen. Dagens gjester var dessverre et reservelag, men det var i hvert fall duket for lokaloppgjør når Brumunddal 2 gjestet Gålåsbana. Bortelaget hadde enda mer behov for poeng, for de befant seg nede i nedrykkssumpa på en nestsiste-plass med kun fem poeng på sine ti kamper hittil. Men man vet jo aldri hva disse andre-lagene kommer med, og jeg kjenner heller ikke Dala-troppen godt nok til at jeg kunne registrere om de kom forsterket.

Mens jeg tok en runde var det i hvert fall Dala-reservene som kom best i gang og styrte ting ute på plast-underlaget, og med et snaut kvarter spilt fikk de uttelling da en av deres spillere løp fra alt av Furnes-spillere og spilte til Erik Botten Breum som omsatte i scoring og dermed 0-1. Det var fortsatt gjestene som nok var det beste laget, selv om Furnes var frempå med et par sjanser også de. På en av disse utlignet Simen Haugen til 1-1 med rundt fem minutter til pause, og det var også stillingen da dommeren signaliserte at vi var halvveis. Nå gjaldt det for hjemmelaget å heve seg i andre omgang.

Det var i stedet gjestene som virkelig tok tak etter hvilen, og fra straffemerket sendte Christian Lilleøen Ruud igjen Dala i ledelsen. Det var dog langt fra avgjort, og selv om Dala kunne økt ytterligere, var Furnes fortsatt med i kampen på stillingen 1-2. Det var først i det 83. minutt at vi følte avgjørelsen falt, for da satt Erik Botten Breum sitt andre og Dalas tredje. Poengene kom til å bli med opp til Brumunddal, og da Herman Halvorsen Roseth økte til 1-4 i det siste ordinære spilleminutt, var det bare dagens siste spiker i Furnes-kista. Vi talte oss frem til at det var 104 tilskuere som så dommeren blåse av med det som sluttresultat, og vi satt sporenstreks kursen tilbake mot Hamar og dagens andre kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 101:
Furnes v Brumunddal 2 1-4 (1-1)
4. divisjon Indre Østland avd. 1
Gålåsbana, 28 July 2019
0-1 Erik Botten Breum (15)
1-1 Simen Haugen (40)
1-2 Christian Lilleøen Ruud (pen, 57)
1-3 Erik Botten Breum (83)
1-4 Herman Halvorsen Roseth (90)
Att: 104 (h/c)
Admission: 50 NOK
Programme: None

Next game: 28.07.2019: HamKam v Sandefjord Fotball
Previous game: 10.06.2019: Fredrikstad v Sola

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg