Fredrikstad v Sola 10.06.2019

 

Mandag 10.06.2019: Fredrikstad v Sola

Vi hadde allerede sett én kamp denne andre påskedag, min FFK- og groundhopper-venninne Elisabeth og jeg, da vi satt oss i hennes bil og forlot Seiersten Stadion i Drøbak, der vi hadde sett hjemmelaget gå på nok et tap. Nå var det på tide med dagens hovedrett, og turen gikk derfor sørover mot Fredrikstad, der hjemmelaget FFK skulle ta imot Sola. Elisabeth loset oss trygt frem til plankebyen, og etter å ha parkert i parkeringshuset under Fredrikstad Stadion gikk vi foreløpig hvert til vårt. Selv gikk jeg først innom og sikret meg en billett til dagens kamp, og etter å ha betalt 70 kroner for en honnør-billett gikk turen over gangbrua og inn i sentrum for å spore opp noen kompiser som jeg regnet meg var i full fart med oppladingen.

Jeg fant de på uteserveringen ved Dragen Pub, og satt snart i godt selskap med Jon Erik, Patrick & Co mens jeg unnet meg et par bokser cider. Artig å treffe gutta igjen, og der og da visste jeg lite om at dette faktisk skulle bli min siste fotballkamp på over halvannen måned. Etter en omgang med beger-svinging (og et kjapt måltid på Nellys) var det på tide å komme seg på kamp, og vi gikk i samlet flokk over Glomma ved å krysse gangbrua som i likhet med bryggepromenaden som vanlig var pyntet med FFK-vimpler. Til tross for at flere titalls FFK-fans testet bruas bæreevne ved å hoppe så den gyngen voldsomt, kom vi oss over og kunne ta plass på ståtribunen på ‘Sørsia’. Igjen var det intet kampprogram, og det er fortsatt like skuffende å se at en klubb som FFK heller ikke klarer å trykke et slikt til sine kamper.

Aristokraten FFK hadde selvsagt håpet at oppholdet tilbake på nivå tre skulle være av det mest mulig kortvarige slaget, men spiller nå sin andre sesong der etter at et umiddelbart opprykk tilbake til 1. divisjon røyk med kvalik-tap i fjor. Igjen har de vært manges favoritter til avdelings-tittelen i kraft av sitt navn, men jeg har hatt en følelse av at det er altfor ujevnt. De var i hvert fall en av lagene som kjempet i toppen, og om de skulle holde klubber som Stjørdals-Blink, Kvik Halden og Egersund bak seg, måtte rett og slett lag som Sola slås på hjemmebane. Det var åpenbart ikke mange som levnet bunnlaget fra Stavanger-området noe særlig sjanser i denne kampen, men så var det dette med et FFK-lag som åpenbart har det med å knyte seg når forventningene og entusiasmen øker…

Det skulle ikke bli noe problem akkurat denne kvelden, og i så måte var det nok kanskje en befrielse å få et tidlig ledermål slik at spillerne slapp å få høye skuldre etter hvert som målet uteble og nervøsiteten steg. Allerede i det fjerde spilleminutt fikk vi nemlig 1-0, og det var to spillere som hadde kommet inn i elleveren siden forrige kamp som sto bak. Thomas Drage slo corner, og Tim Nilsen styrte inn ledermålet. Sola viste seg å være et fysisk lag som skapte visse farligheter på dødballer, men det var rødbuksene som styrte kampen. Både Tim Nilsen, Andreas Hagen og Nicolay Solberg var frempå, men FFK-folket måtte vente helt til like før pause før de kunne slippe jubelen løs igjen. Nytt innlegg fra Drage, og Marius Hagen steg til være og stanget inn 2-0 som også var et fortjent pauseresultat.

FFK fortsatte å styre etter hvilen, og selv de som eventuelt fortsatt ikke følte seg trygge må vel ha følt at det var avgjort da Andreas Hagen vant ballen inne i Sola-feltet og dunket ballen i mål til 3-0 ti minutter ut i omgangen. Men så, i det 63. minutt, reduserte plutselig Sola til 3-1. Om det kun skulle bli et trøstemål, var det nok i hvert fall kveldens vakreste da Johannes Hinna dro seg inn fra venstrekanten og klinket ballen i venstre hjørnet forbi FFK-keeper Håvar Jenssen. Kun seks minutter senere var FFK tilbake på sporet da Tim Nilsen økte til 4-1, og ytterligere ti minutter senere sørget samme mann for 5-1 med sitt hat-trick. Thomas Drage hadde i tillegg tre assists denne kvelden, så ingen dårlig comeback i startelleveren for de to.

Resten av kampen var plankekjøring og en transportetappe for et FFK som uten problemer kontrollerte inn seieren og også benyttet de siste 10-15 minuttene til å gi en debutant (Noah Bech Hermansen) sjansen til å prøve seg i midtforsvaret. 3 343 tilskuere så ifølge speaker dermed at det endte 5-1, og FFK var fortsatt et av lagene å slå i toppen etter en god kamp. Det er slike kamper man ikke har råd til å surre bort poeng i, og FFK hadde gjort jobben. Men så var det dette med stabilitet.. Uansett fikk jeg skyss med Elisabeth tilbake til Korsegården, der jeg kunne hoppe på en av bussene mot Drøbak. Og som sagt skulle dette altså vise seg å bli min siste fotballkamp på over halvannen måned.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Sola 5-1 (2-0)
2. divisjon avd. 1
(Nye) Fredrikstad Stadion, 10 June 2019
1-0 Tim Nilsen (4)
2-0 Marius Hagen (44)
3-0 Andreas Hagen (56)
3-1 Johannes Barnhard Hinna (63)
4-1 Tim Nilsen (69)
5-1 Tim Nilsen (79)
Att: 3 343
Admission: 70 NOK (concession)
Programme: None

Next game: 28.07.2019: Furnes v Brumunddal 2
Previous game: 10.06.2019: Drøbak/Frogn v Norild

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg