Slemmestad v Drammens BK 2 27.06.2022

 

Mandag 27.06.2022: Slemmestad v Drammens BK 2

Denne mandagen hadde jeg opprinnelig kikket på Fredrikstad 2 sitt oppgjør hjemme mot klubben med det grandiose navnet FK Eik Tønsberg 871, men det skulle det bli en endring på da min banehopper-kompis Stig-André Lippert tok kontakt og spurte om jeg var interessert i å bli med en tur på kamp i Buskerud-kretsen. Det dreide seg om 5. divisjons-oppgjøret mellom Slemmestad og Drammens BK 2, og jeg lot meg raskt overtale. Også i år bærer sommeren preg av at man utfører arbeid på Østfoldbanen slik at det igjen er buss for tog på deler av strekningen. Det var noe av grunnen til at Rygge stasjon ble avtalt møtested, og da jeg kom meg dit, stå Lippert ganske riktig og ventet.

Utrolig nok var den fordømte Oslofjordtunnelen ikke stengt denne gang, så da vi heldigvis kom oss helskinnet ut igjen på Hurumlandet, var vi godt på vei. Slemmestad ligger nemlig på østsiden av halvøya Hurumlandet; ut mot Indre Oslofjord. Her vokste tettstedet på slutten av 1800-tallet frem ved Bøbekkens utløp i fjorden, rundt sementfabrikken som var en hjørnesteinsbedrift helt frem til driften opphørte i 1989. Slemmestad har i dag omtrent 4 700 innbyggere, og sorterte tidligere under Røyken kommune, men siden 2020 hørt til den nye storkommunen Asker. Vi fant oss et gatekjøkken der vi fikk fylt på næringslagrene med litt biffsnadder før vi orienterte oss frem til Slemmestad Stadion.

Det er svært lite informasjon å finne om Slemmestad IF og ikke minst klubbens eventuelle meritter, men det er på det rene at den ble stiftet i 1914. På klubbens hjemmesider informerer de om at Slemmestad Idrettspark ble bygget i 1953, etter stor dugnadsinnsats med mye hjelp fra sementfabrikken. Det fortelles at det den gang bestod av en naturgressbane, to tennisbaner og et 25 meters svømmebasseng. Senere kom Slemmestadhallen til i 1993. I 2010 måtte dessverre naturgresset vike til fordel for naturgress, slik tiden åpenbart krever her til lands, så kveldens kamp ville utspille seg på en plastsavanne snarere enn på gress.

Da vi parkerte, la vi også til et skilt som pekte i retning banen og viste til noe som het Blekksprutparken. Det viste seg å ikke være hverken en lekeplass, dyrehage eller fornøyelsespark, men i skrenten på bortre langside kom vi til bunns av det takket være noen skilt med informasjon. Det er rett og slett slik at berget i denne skrenten er full av fossiler av blekksprut og trilobitter. Samtidig lærte vi at for 465 millioner år siden lå området som Slemmestad nå er en del av omtrent der Påskeøya ligger i dag, og det er vel alltid artig å lære noe nytt, selv om jeg er usikker på når jeg eventuelt vil få bruk for denne nye dosen med viten neste gang.

Om vi hopper noen hundre millioner frem igjen i tid, til denne junidagen i 2022, dro det seg etter hvert mot avspark, og Lippert benyttet anledningen til å hente seg forsyninger med kaffe fra kiosken. 5. divisjon Buskerud ble toppet av Hokksund som sto med 29 poeng på sine 11 kamper hittil. De hadde sju poeng ned til Stoppen som dog hadde én kamp til gode, og hele 11 poeng ned til Drammens BK 2 som hadde ytterligere en kamp til gode, og som altså var kveldens bortelag. Solberg fulgte på fjerde med 18 poeng på ti kamper, og Vestfossen 2 på femte på 16 poeng på ni kamper. Deretter kom vertskapet Slemmestad på en sjetteplass med 15 poeng på ti kamper.

Mens vi pratet og kikket oss litt rundt på anlegget, registrerte vi at vertene startet best, men den første virkelig sjansen tilfalt gjestene etter en snau halvtime, og den var stor. Slemmestad fikk med nød og neppe blokkert og reddet helt inne på streken. Noen minutter senere var det i stedet vertene som tok ledelsen, og det skjedde i form av et straffespark. Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde i forkant av at dommeren pekte på straffemerket, men eksekutør var i hvert fall Andreas Eggan, og hans scoring sørget for at det sto 1-0 ved sidebytte. Vi benyttet pausen til å hente inn litt forfriskninger fra kiosken, og dermed var vi klare for de siste 45 minuttene.

I andre omgangs tiende minutt ga Slemmestad-keeperen en unødvendig retur, og Erik Vogel var frempå og utlignet til 1-1. Ti minutters tid etter hadde Slemmestad en kjempesjanse som ble reddet av keeper, men målene skulle komme for vertene. I det 73. minutt var de tilbake i ledelsen takket være en scoring av Kristoffer Lindberg, og åtte minutter senere var det kanskje mer jubel i Lindberg-slekten da Morten Lindberg økte til 3-1. På overtid fjernet Kristoffer Lindberg all tvil med sitt andre for dagen, og fastsatt med det sluttresultatet til 4-1. Siden det hadde begynt å dryppe fra oven, var det bare å komme seg hjemover, og etter å ha fått litt kveldsmat på en bensinstasjon i Moss, ble jeg sluppet av ved Moss stasjon. Jeg takket for nok en fin tur, og slo meg ned for å vente på toget hjem til Fredrikstad…eller rettere sagt buss for tog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 209:
Slemmestad v Drammens BK 2 4-1 (1-0)
5. divisjon Buskerud
Slemmestad Stadion, 27 June 2022
1-0 Andreas Eggan (pen, 34)
1-1 Erik Vogel (55)
2-1 Kristoffer Lindberg (73)
3-1 Morten Lindberg (81)
4-1 Kristoffer Lindberg (90+2)
Att: 31 (h/c)
Admission: Free

Next game: 28.06.2022: Navestad v Torp
Previous game: 26.06.2022: Stabæk v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg