Eidsberg v Mysen 30.06.2021

 

Onsdag 30.06.2021: Eidsberg v Mysen

Det var denne dagen spillefri i fotball-EM, og sammen med min groundhopper-kollega Stig-André Lippert hadde jeg valgt å benytte dagen til å huke av en ny bane i som ellers kunne vist seg særdeles kronglete for meg. Det dreide seg om en bane i Indre Østfold; nemlig Eidsberg Stadion, der Eidsberg skulle spille treningskamp mot naboen Mysen. Mr. Lippert var selv ivrig etter å få huket av denne banen, da det var en av svært få han nå manglet i Østfold-fotballen. Vi avtalte opprinnelig at jeg skulle ta meg til Råde for å bli plukket opp der, men så fikk han en tannlegetime i Fredrikstad slik at han likevel var i plankebyen. Der var han ferdig i svært god tid, slik at han kom innom på en visitt før vi etter hvert la av sted mot Indre Østfold.

Vi stanset for å ta en kikk på Hafslundbanen, der Hafslund IF nå har lagt kunstgressbane ved siden av gressbanen. Dermed er i hvert fall gressbanen der fortsatt, men jeg frykter naturligvis at kamper på gress snart vil være en saga blott også der. Vi bevilget oss også en rast på Varteig Gatekjøkken, der vi fikk fylt på med hver vår porsjon biffsnadder før vi fortsatt gjennom grisgrendte strøk til vi til slutt ankom Eidsberg Stadion. Klokka viste da at det fortsatt var nesten en time til avspark, og vi valgte derfor å ta oss en tur inn i Mysen sentrum. Slakteren Brygghus sin pub hadde akkurat åpnet, og var derfor et godt egnet sted for å slå i hjel en halvtimes tid før vi returnerte til kveldens kamparena.

Eidsberg er et sogn og tidligere kommune, og var en av de fem kommunene (i tillegg til Askim, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad) som fra 1. januar 2020 ble slått sammen med tvang til å bli den nye storkommunen Indre Østfold. Her er det åpenbart jordbruk som dominerer, og man har også en historie med tømmerhogst og tømmerfløting. Mysen var kommunesenteret i gamle Eidsberg kommune, og det er vel ikke mer enn 5-6 kilometer fra Mysen sentrum ned til Eidsberg Stadion, så det var helt klart et lokaloppgjør vi skulle bevitne. Etter at vi på veien tilbake fra Mysen sentrum måtte vente på et passerende tog ved jernbaneovergangen, fryktet jeg et lite øyeblikk at vi ikke ville rekke avspark, men da vi parkerte kunne vi se spillerne gjøre seg klar til avspark, og ikke mange sekundene etter at vi hadde kommet oss ut av bilen, blåste dommeren i gang kampen.

Eidsberg IL ble i 1929 stiftet under navnet Lekum Idrettsforening, og «stiftetelsesmøtet» sies å ha funnet sted i en grøft i slåttonna. Allerede året etter ble navnet endret til Idrettsforeningen Bjørn, Eidsberg. Dette navnet varte heller ikke særlig lenge, for i 1935 tok de dagens navn. Eidsberg Stadion er en nokså enkel affære, men har en deilig gressmatte. Denne gressbanen ble offisielt åpnet sommeren 1965. I dag hadde de gjort seg stor flid og pyntet opp med en rad av klubbens grønne flagg som strakk seg fra parkeringsplassen, langs kortsiden bak det nærmeste målet, og bort til svingen over til bortre langside. På den langsiden står et lite bygg som huser en kiosk, mens laglederbenkene er å finne på motsatt langside.

Det var ikke bare Lippert og meg som hadde valgt å benytte dagen til litt banehopping i Indre Østfold. Tom Børkeeiet hadde også tatt turen, og det hadde også Marius Helgå som vi kunne se over på den andre siden der han virket å være i ferd med å sette opp sitt fotografi-stativ. I tillegg hadde ogsås Jørgen Knutsen ankommet med en liten delegasjon fra Romerike. Jeg talte meg frem til 41 tilskuere, og klubben hadde forhåpentligvis fått betalt for å faktisk informere om kampen på Facebook flere dager i forkant. De fremmøtte så i hvert fall ut til å kose seg i det fine været, og mange hadde slått seg ned i gresset.

Kanskje ikke helt overraskende har det vist seg temmelig håpløst å finne ut hvem som scoret denne dagen, men hjemmelaget som hører hjemme i 7. divisjon tok en tidlig ledelse mot sin lokale storebror fra divisjonen over. Vi var i det 20. minutt da Mysen utlignet med en fin heading, og ti minutter senere sto det 1-2 etter at Eidsberg-keeperen nok var litt uheldig med spretten. Det gikk ikke lenge før en Mysen-spiller igjen kom alene gjennom og økte til 1-3, men Eidsberg slo tilbake med en nydelig redusering på volley, slik at det sto 2-3 til pause. Noen av de fremmøtte benyttet da anledningen til å søke ly fra solsteken ved å sette seg i skyggen bak kiosken.

Fem minutter ut i andre omgang ble et frispark banket direkte i mål av en Mysen-spiller, og derfra og ut var det egentlig aldri noen særlig tvil. Mysen puttet ytterligere fire mål slik at målfesten til slutt endte 2-8. Det var bare å bryte opp og sette kursen hjemover, og vi kjørte samme vei tilbake slik at Lippert kunne slippe meg av oppe i Sarpsborg, der jeg kom meg med bussen mot Fredrikstad. Men i løpet av kveldens kamp hadde jeg også fått bekreftet en interessant treningskamp også kvelden etter, og vi hadde nå allerede begynt å planlegge for nok en utflukt i så måte. Etter at jeg hadde kommet meg hjem, fikk jeg også beskjed fra min kumpan at han hadde fått klarsignal fra fruen slik at torsdagen ville ta oss til en destinasjon vi begge har ønsket å besøke en stund.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 139:
Eidsberg v Mysen 2-8 (2-3)
Friendly
Eidsberg Stadion, 30 June 2021
1-0 Thor Anders Riiser (3)
1-1 Aymen Zebari (20)
1-2 Jo Kristoffer Støen Nerbøvik (30)
1-3 Kristian Nordli (32)
2-3 ??? (39)
2-4 Aymen Zebari (51)
2-5 Aymen Zebari (62)
2-6 Aymen Zebari (73)
2-7 Jo Kristoffer Støen Nerbøvik (80)
2-8 Andreas Kristoffer Tollefson (90)
Att: 41 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.07.2021: Sandefjord BK v Runar
Previous game: 28.06.2021: Torp v Trosvik

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg