Torp v Trosvik 28.06.2021

 

Mandag 28.06.2021: Torp v Trosvik

Norske breddeklubber er generelt sett altfor dårlig på dette med informasjon og å promotere sine kamper på sosiale medier og i andre kanaler. For å sitere en groundhopper-kollega, så er det generelt sett gjerne «helt bekmørkt». Om man som klubb-representant klager over at det ikke kommer folk på kamper, burde man nok først av alt spørre seg selv om hva klubben gjør for å informere folk om at det faktisk er kamp. Da man omsider klarte å åpne for bredden, og klubbene der kunne starte planleggingen av treningskamper fremover mot seriestart i august, tok jeg kontakt med en hel rekke av klubber i Østfold-kretsen for å forhøre meg om deres planer for treningskamper. Jeg skulle ønske jeg kunne si at resultatet var sjokkerende.

Av de rundt 30 klubbene jeg tok kontakt med, var det etter en ukes tid kun omtrent halvparten som i det hele tatt hadde tatt seg bryet med å svare. Et par av de svarte bra, flere svarte at de ikke visste og at jeg måtte ringe klubbens A-lagstrener, noen kom med et svar som gjorde at jeg ikke var det spor klokere, og et par var også mest interessert i å vite om det var lokalavisa som lurte. Noen sa også at de ikke hadde spikret noe ennå, men at de kunne sende meg en melding når så skjedde. Ingen av de har gjort dette. En av klubbene som ikke tok seg bryet med å svare, kunne noen dager senere melde på sin Facebook-side at de nå spilte sin første treningskamp, og stillingen ved pause var sånn og slik. Det er da lovlig sent å informere folk om at det er kamp når det allerede er pause!?

Jeg nevnte så vidt lokalavisene, og deres rolle i dette kan slik jeg ser det være interessant å dvele med. Avisene var jo tidligere langt flinkere til å dekke breddefotballen, og her i Fredrikstad hadde Fredrikstad Blad en imponerende dekning av alle kretsens divisjoner. Det inkluderte gjerne også korte kamprapporter fra samtlige kamper i samtlige divisjoner, og fyldige spalter med tabeller og kamper for kommende uke etc. I disse dager er alt fotball-fokus på FFK, mens det går år og dag mellom hver gang en av distriktets breddeklubber nevnes med et eneste ord. Om det da ikke har skjedd en ulykke eller lignende i forbindelse med breddekamp. Først da er media interessert. Men klubbene må åpenbart også innrette seg etter dette, og kanskje lever mange av de fortsatt i en tid der de tar det for gitt at avisa skal fortelle befolkningen om at det er kamp?

Nå skulle dette dreie seg om mandagskampen mellom Torp og Trosvik, og det må understrekes at dette ikke på noen måte er ment som et innlegg for å henge ut Torp spesielt. Grunnen til at jeg følte behov for å ta for meg dette temaet var imidlertid en håpløs situasjon noen dager tidligere, da jeg fikk meg en bomtur til Torp (som heldigvis ikke er langt unna). Jeg hadde tatt kontakt med de en ukes tid tidligere for å høre om de hadde planlagt noen kamper, og fikk til svar (via privat melding på Twitter) at de ville være vertskap for Skogstrand på torsdagen. Uvisst av hvilken grunn tok de ikke denne anledningen til å offentliggjøre dette på Twitter og/eller Facebook, men med tanke på hva som skulle skje, var det kanskje like greit.

Jeg ankom nemlig Torp Idrætsplass den torsdagen, men konstaterte at det der kun var trening for juniorlaget. En melding ble sendt til Torp IF, som svarte at kampen hadde blitt flyttet til Skogstrand. Uten noen som helst av informasjon om dette! Jeg var temmelig forbanna akkurat der og da; også fordi jeg mangler Skogstrandbanen og gjerne hadde tatt turen om jeg hadde visst om det. Men også fordi jeg hadde valgt bort andre kamper i distriktet og nå bare måtte traske hjem igjen. Klubben beklaget i hvert fall på det sterkeste, og hevdet at det nok var noen og enhver som var litt rustne nå etter den altfor lange pausen i breddefotballen.

Vel, vi spoler fire dager frem til mandagen, og jeg bar ikke noe nag da jeg nå hadde lagt torsdagens episode bak meg og igjen blinket meg ut en kamp på Torp Idrætsplass, der Torp skulle møte Trosvik til treningskamp. Denne gang hadde jeg også dagen før fått det bekreftet av FFK-legenden Åge Johansen, som jeg så kamp sammen med på Fredrikstad Stadion. Han er nå involvert i Trosvik, og kunne bekrefte at tid og sted for kampen faktisk stemte denne gang. Jeg valgte denne gang å ta bussen opp, og ilte av gårde i pausen på åttendedelsfinalen i EM mellom Spania og Kroatia. Jeg ankom med rundt tjue minutter til avspark, og denne gang var det heldigvis liten tvil om at det ville bli kamp.

Ikke mange straksene etter min ankomst, kom også Åge Johansen som avtalt. Og mens jeg snakket med ham, rant det snart også inn med banehoppere. Først Marius Helgå, som hadde tatt turen fra Oslo. Deretter kom de i tur og orden: Tom Børkeeiet, Marius Alnæs Sletten, Jonas Lundberg, og sarpingene Trond Sæterøy og Kenneth Sørensen. Flere av de hadde åpenbart ikke vært her tidligere, og benyttet nå anledningen til en visitt. For min del er det ikke så mange baner jeg har besøkt flere ganger, og jeg har jo selv også spilt for klubben i barndommen, men det begynner nå å bli lenge siden jeg briljerte i den sorte drakta til Torp. Den gang var det naturgress der, som nå dessverre for lengst har blitt erstattet med kunstgress. Samtidig har man nå fått på plass tribunefasiliteter man ikke hadde den gang.

Men alt dette har jeg vel vært inne på før. Som jeg også nevnte var det Trosvik som gjestet Torp denne kvelden, og forrige gang jeg så kampen Torp v Trosvik, endte det faktisk hele 17-0!! Det ble tidlig klart at gjestene ville klare seg bedre denne gang, selv om Andreas Jonassen sørget for 1-0 i det 13. minutt. Trosvik utlignet noen minutter senere, men etter drøyt halvspilt omgang sendte Ola Thorvaldsen igjen torpingene i føringen. I angrepet etter var Trosvik nære på med et skudd som sneiet tverrliggeren. 2-1 halvveis, men i Hans-Ludvig Lutnæs har Trosvik sikret seg en god spiller. Han imponerte da jeg så ham i aksjon for Kråkerøy G19 i fjor, og snudde nå kampen med to mål etter hvilen. Det gikk imidlertid ikke lenge før det igjen var balanse i regnskapet. Torp fikk straffespark, og Andreas Jonassen besørget 3-3 med sin andre nettkjenning for dagen. Med det fastsatt han også sluttresultatet, for det ble ikke flere mål, og jeg kunne snart takke ja til å bli skysset den ikke altfor lange hjem av Marius Sletten. Der ble kveldens utvilsomme høydepunkt at franskmennene ble slått ut av EM. Et fantastisk punktum på kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Torp v Trosvik
Friendly
Torp Idrætsplass, 28 June 2021
1-0 Andreas Jonassen (13)
1-1 ??? (17)
2-1 Ola Thorvaldsen (24)
2-2 Hans-Ludvig Lutnæs (53)
2-3 Hans-Ludvig Lutnæs (72)
3-3 Andreas Jonassen (pen, 74)
Att: 47 (h/c)
Admission: Free

Next game: 30.06.2021: Eidsberg v Mysen
Previous game: 27.06.2021: Fredrikstad v Grorud

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg