Lørenskog v Moss 11.10.2015


Søndag 11.10.2015: Lørenskog v Moss

 

Det var kun to dager til avreisen for min oktober-tur til England, men denne søndagen bestemte jeg meg likevel for å få meg med en dobbel dose fotball her hjemme. Jeg hadde allerede blinket meg ut toppoppgjøret i 2. divisjon avdeling 1 klokka 17.30 den ettermiddagen, da KFUM Oslo skulle ta imot Tromsdalen, men en rekke kamper hadde også avspark klokka 13.00, og av disse valgte jeg meg Lørenskog v Moss.

 

Jeg tok bussen til Oslo og byttet der til ny buss til nedre Romerike. Det var med nød og neppe at jeg rakk å kaste meg på en av 401-bussene som sto klar til avgang da jeg steg av Drøbaks-bussen på Bussterminalen, men jeg var snart på vei mot Lørenskog og Rolvsrud Stadion. Etter å ha hoppet av ved Lørenskog busstasjon, gjensto kun en liten spasertur opp til Rolvsrud, der jeg betalte meg inn med 100 kroner.

 

Jeg syntes nok kanskje det var litt stivt for en temmelig betydningsløs kamp i 2. divisjon, men må samtidig innrømme at det er nokså vrient å si hva som er passende på dette nivået. Samtidig som 100 kroner føles litt mye, vil nok eksempelvis 50 kroner være tilsvarende billig, og således er nok når sant skal sies 100 kroner litt nærmere det som vil være en naturlig pris?

 

Skjønt en person som hovedsakelig ser sin fotball i engelsk non-league vil undre seg over hva man skal betale så mye før. Rammen rundt med klubbhus med egen bar er selvsagt fraværende, og det gjør det også vanskeligere å komme i kontakt meg personer som kan fortelle mer om klubben. Man vil jo kunne bli sett litt rart på her til lands om man kommer opp til en klubbrepresentant hos en klubb som Lørenskog for å forhøre seg om klubbhistorie, ambisjoner og den slags. Her hjemme er jo også – med noen unntak – en ting som kampprogram en ukjent fenomen og mangelvare.

 

Vertene hadde ikke spesielt mye annet enn æren å spille for, men gjestene fra Moss i det minste spilte om en andreplass bak suverene Raufoss – i den grad en andreplass som ikke gir opprykk er særlig til motivasjon. I teorien hadde de som eneste klubb muligheten til å innhente totningene, men med tre kamper igjen og ni poeng opp til Raufoss, så sier det seg selv at det toget var gått, slik at de kunne konsentrere seg om å sikre andreplass i kamp med Kvik Halden og Frem Larvik.

 

Rolvsrud Stadion er som man forventer av et anlegg i 2. eller 3. divisjon, og alt av tribunefasiliteter er å finne på den ene langsiden, der en ståtribune strekker seg i underkant av hele banens lengde. Laglederbenkene (og speaker-bua) er å finne på motsatt side, og ellers er det lite med fasiliteter. Et klubbhus med en kiosk står rett innenfor inngangspartiet på den ene kortsiden, mens det bak målet på motsatt kortside ikke er annet enn grusdekke og et lite «skog-område» som fungerer som buffer mellom anlegget og veien på oversiden.

 

Den største skuffelsen var nok tilskuertallet på usle 89, og det kan man ikke være bekjent av når en gammel storhet(?) som Moss er bortelag. I sannhetens navn skal det nevnes at mossekråkene virket å være i klart flertall og nok utgjorde minst 3/4 av de fremmøtte, og det var deres gule og svarte helter som startet kampen best og dominerte den første halvdel av første omgang. De burde ha scoret både en og to ganger, men ga i stedet fra seg initiativet, og Sami Loulanti sendte hjemmelaget i føringen med fem minutter til pause. I omgangens siste minutt utlignet Saif Haydar Jafar med en langskudd fra 20 meter, slik at sto 1-1 halvveis.

 

Lørenskog hadde vært det beste laget kvarteret før pause, og tilrev seg også initiativet fra start i andre omgang. Snaut tjue minutter ut i omgangen tok de igjen ledelsen ved Imad Ouhadou, og det virket snart som om Moss hadde avsluttet sesongen allerede. De satt i andre omgang innpå tre debutanter, og det var slett ikke ufortjent da Thomas Hasle fastsatte sluttresultatet til 3-1 med omtrent ti minutter igjen. Endelig var det også et norskklingende navn på scoringslista, som jeg faktisk var i stand til å stave.. Etter en nokså tam og skuffende affære, gikk jeg for å ta bussen tilbake mot Oslo og etter hvert dagens andre kamp.

Norwegian ground # 48:
Lørenskog v Moss 3-1 (1-1)
2. divisjon avdeling 2
Rolvsrud Stadion, 11 Oktober 2015
1-0 Sami Loulanti (40)
1-1 Saif Haydar Jafar (45)
2-1 Imad Ouhadou (64)
3-1 Thomas Hasle (80)
Inngang: 100 kroner
Tilskuere: 89

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg