Fredrikstad 2 v Sarpsborg 08 2 15.05.2022

 

Søndag 15.05.2022: Fredrikstad 2 v Sarpsborg 08 2

Det er lite om noe i fotball-Norge som overgår rivaliseringen mellom Fredrikstad og Sarpsborg – i hvert fall i et historisk perspektiv, og selv om noen kanskje sliter litt med å få opp helt det samme engasjementet mot Sarpsborg 08 som tilfellet var mot den tradisjonelle rivalen Sarpsborg FK, er det liten tvil om at det fortsatt er noe spesielt når sarpingene står på motsatt banehalvdel. Skjønt, denne dagen var det så som så med virak, for det var de to rekruttlagene til FFK og Sarpsborg 08 som skulle møtes på Fredrikstad Stadion. Dagen etter skulle FFK være vertskap for Skeid på det noen kaller fotballens nasjonaldag, 16. mai, så jeg ladet opp med å dagen før ta en kikk på FFKs unggutter.

I 3. divisjon avdeling 4 var det foreløpig Fram Larvik som ledet an på toppen av tabellen med sine 14 poeng. Bak der fulgte et kobbel lag på 10 poeng; nemlig Mandalskameratene, Eik Tønsberg 871, Sarpsborg 08 2, Pors, Follo, og Halsen. Mandalskameratene, Sarpsborg 08 2 og Follo hadde for ordens skyld kun spilt fem kamper mot de andres seks. For FFK 2 sin del lå de under streken med kun Urædd og jumboen Express bak seg, og hadde usle tre poeng på sine fem kamper hittil, samtidig som også de hadde én kamp mindre spilt enn klubbene rundt seg, så en seier ville bety at de ville komme seg opp på samme antall poeng som klubbene over streken.

Etter å ha busset inn til byen og spasert bort til Fredrikstad Stadion, betalte jeg meg inn med 50 kroner. Det skjedde på hovedtribunen som er den eneste de åpner i anledning disse kampene, men jeg tuslet nokså raskt bort til Sørsia og installerte meg i total ensomhet som eneste tilskuer på ståfeltet der. Et par kompiser som hadde vurdert å være med hadde nemlig måttet melde avbud grunnet jobb og familiære plikter. Noen andre hadde imidlertid møtt frem på hovedtribunen (inkludert et par negative elementer) , og jeg klarte etter hvert å telle meg frem til 112 tilskuere. På Fredrikstad Stadion.

Det var FFKs unggutter som kom best i gang, og det var alt annet enn ufortjent da de i det 14. minutt tok ledelsen 1-0 ved Sadir Abud. Hjemmelaget var klart best, og skapte flere sjanser, men måtte vente til det 36. minutt før ledelsen ble doblet. Da var det Innocent Kinsley som sørget for 2-0, som sto seg til pause. I andre omgang fjernet Markus Wenneberg all tvil med to mål på noen få minutter, slik at det endte med en overbevisende hjemmeseier 4-0. Sesongens første trepoenger for FFK-rekruttene som dermed doblet sin poengfangst i ligaen. En fin oppladning til A-lagets 16. mai-kamp mot Skeid dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad 2 v Sarpsborg 08 2 4-0 (2-0)
3. divisjon avd. 4
Fredrikstad Stadion, 15 May 2022
1-0 Sadir Abud (14)
2-0 Innocent Kingsley (36)
3-0 Marcus Wenneberg (74)
4-0 Marcus Wenneberg (77)
Att: 112 (h/c)
Admission: 50 NOK (consession)

Next game: 16.05.2022: Fredrikstad v Skeid
Previous game: 13.05.2022: Selbak v Idd

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg