Greåker v Sparta 11.02.2022

 

Fredag 11.02.2022: Greåker v Sparta

Denne fredagen hadde jeg opprinnelig planlagt å ta turen over til Vestfold-siden av fjorden for å se FFK spille treningskamp mot Sandefjord Fotball på Gamle Stadion i Sandefjord, sammen med Marius og muligens et par andre FFK-fans. Med tidlig avspark kl. 14.00 i Sandefjord så jeg muligheter for å også få med meg en av kveldskampene hjemme i Østfold på vei hjem. Men så skulle det noen dager i forkant komme nyheter som gjorde at planene om en Vestfold-tur måtte forkastes. Kampen der hadde nå nemlig blitt utsatt til en foreløpig ny dato onsdag 23. februar. Dermed var det bare å nøye seg med én kamp denne fredagen, og da også Ås trakk seg fra sin treningskamp mot Råde i Østfoldhallen, var det liten tvil om hvor jeg ville ende opp.

Kampen mellom Greåker og Sparta på Moa var da også i utgangspunktet mitt foretrukne alternativ, og med kampstart kl. 18.00 ville det heller ikke bli veldig sent. Det som imidlertid ikke var en del av planen var en tur over svenskegrensa tidligere på dagen, men Jon Erik tok kontakt og lurte på om jeg hadde lyst til å være med en tur til Sverige for å handle litt. Han lovet at jeg likevel ville rekke kampen på Moa, og dermed dro av sted sammen med hans søster. Etter en lunsj og litt handling i nabolandet, og påfølgende retur til Norge, hadde Jon Erik også bestemt seg for å bli med, så etter å ha fått slengt fra oss varene hjemme, plukket han meg igjen opp og satt kursen mot Greåker.

Nå tok jeg for meg litt om både Greåker, Greåker IF og Moa Idrettsplass etter mitt forrige besøk på Moa, men for å likevel gjenta veldig kort, så ble Greåker IF stiftet i 1919 etter initiativ fra majoren ved Greåker fort, som også skaffet til veie eiendommen der de fortsatt holder til. De hadde sin store periode i slutten av 1950-årene og begynnelsen av 1960-årene, da de spilte fire sesonger i den norske toppdivisjonen. Det endte til slutt med nedrykk i 1962, etter den såkalte ‘maratonserien’ man i 1961/62-sesongen spilte med én eneste avdeling for første gang. Samtidig gjorde de seg bemerket i cupen, der de i 1959 spilte seg helt frem til semifinalen. Ti år senere var de et 5. divisjons-lag da de tok seg til fjerde runde og dermed gjorde det som fortsatt er tidenes beste cupinnsats av et lag fra det nivået.

Selv om dagens 5. divisjon er enda et hakk ned, var det der de spilte i fjor, da Raymond Kvisvik ledet de til opprykk. Kveldens motstander var Sparta, og også de endte forrige sesong med opprykk fra 5. divisjon til 4. divisjon, etter å ha sluttet på en tredjeplass bak Drøbak/Frogn 2 (som ikke kunne rykke opp) og nettopp Greåker. Det var dermed duket for en treningskamp mellom to nyopprykkede lag som også vil møtes igjen i seriespill denne sesongen. Nå hadde jeg allerede sett Sparta i to treningskamper i år, og hadde et inntrykk av at de skal kunne slå godt fra seg i 4. divisjon, men Greåker hadde jeg ikke sett siden i fjor høst, så det var greit å få tatt en kikk på de også.

Da vi nå ankom Moa med rundt ti minutter til opplyst kampstart, var det imidlertid noe som ikke var som det skulle. Jeg hadde allerede stusset over at en rekke biler kom motsatt vei, tilsynelatende fra Moa Idrettsplass, og fryktet av erfaring derfor at kampen kanskje hadde blitt avlyst og det var oppmøtte som derfor gjorde vendereis. Ved selve anlegget var det da også bortimot folketomt bortsett fra noen unger som sparket der ute på kunstgresset. Mens vi sto der i villrede, kom det etter et minutt eller to en bil som parkerte, og det som viste seg å være en spiller kunne fortelle at avspark nå var flyttet til kl. 19.00.

Jon Erik følte heller ikke for å vente her i en drøy time, så vi bestemte oss for å dra en tur bort på Olavs Pub. Der var det imidlertid stengt, så vi endte opp med å kjøre ned til Østfoldhallene og slå i hjel litt tid inne på senteret der før vi returnerte til Moa. Da vi nok på nytt ankom ganske nøyaktig kl. 18.48, hadde utrolig nok kampen nå likevel startet!! Noen unge gutter som satt ved (den stengte) kiosken informerte at det kun var spilt noen få minutter, men det var en rekke folk som også kom etter oss. Det er tydelig at det hadde vært et kommunikasjonsproblem denne dagen, og for oss som ser en del norsk fotball er det jo heller ikke det minste overraskende at informasjonen ut kan være alt annet enn imponerende til tider.

Vi hadde heldigvis ikke gått glipp av noen mål eller andre situasjoner av voldsom interesse, ifølge noen av de allerede fremmøtte. Vi fikk i hvert fall se et Greåker-lag som før pause virket nokså friske fremover, og rett før halvspilt første omgang tok de ledelsen 1-0 etter scoring av Mathias Wærner Nilsen. Sparta var imidlertid ikke helt ufarlige de heller, og Greåker slapp med skrekken i en situasjon der en forsvarsspiller fikk reddet og klarert helt inne på streken. Det ble ingen flere mål før dommeren blåste for halv tid, og dermed tok vi pause på stillingen 1-0. Jeg hadde for øvrig også benyttet første omgang til å telle 53 tilskuere.

Det ble etter hvert en helt annen kamp i andre omgang, for da var det Sparta som dominerte, mens Greåker nå slet med å skape noe som helst. Sparta fikk utligningen sin i det 59. minutt, da Dana Peroti fant nettmaskene og besørget 1-1, og kampbildet var nå slik at vi anså ytterligere nettkjenning for Sparta som det mest sannsynlige. Etter å ha vunnet 4-0 i sine to tidligere treningskamper jeg har sett, måtte imidlertid Sparta nøye seg med 1-1 og uavgjort denne gang. Det var kanskje greit, men ut fra andre omgang hadde det muligens ikke vært noe særlig å si på om Sparta hadde tatt det. Vi satt uansett straks kursen hjemover, men dagen etter skulle by på mer fotball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Greåker v Sparta 1-1 (1-0)
Friendly
Moa Idrettsplass, 11 February 2022
1-0 Mathias Wærnes Nilsen (22)
1-1 Dana Peroti (59)
Att: 53 (h/c)
Admission: Free

Next game: 12.02.2022: Østsiden v Drammens BK (@ Østfoldhallen)
Previous game: 10.02.2022: Selbak v Lisleby

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg