Selbak v Lisleby 10.02.2022

Torsdag 10.02.2022: Selbak v Lisleby

Om det ikke var ‘knulletorsdag’, var det i hvert fall torsdag, og det var ingen grunn til å ikke få med seg en kamp også denne dagen – spesielt siden det en kort spasertur hjemmefra skulle være treningskamp mellom Selbak og Lisleby på kunstgresset ved Selbak Stadion. Derfor tuslet jeg etter hvert en tur dit opp for å se hva trener Flemming Johansen hadde på gang med sitt Selbak-lag. Etter et drøyt kvarter til fots ankom jeg, og kunne se at spillerne med rundt tjue minutter igjen til kampstart var i full gang gang med oppvarmingen. Der nede ved innbytterbenkene befant som ventet også Anders Askedal seg, så jeg ble stående og slå av en prat med Selbaks nye oppmann mens vi ventet på kampstart.

Dette var altså et møte mellom to lag som i fjor spilte i 4. divisjon, og der gjorde Lisleby en god sesong som nyopprykket, og tok tredjeplassen bak Sprint-Jeløy og Råde. For Selbak sin del kjenner vel de fleste til problemene som satt preg på deres oppkjøring og sesong, og til slutt var det vel en seier bare det at de klaret å stille lag likevel. Til tross for en tilsynelatende god jobb av Flemming Johansen og en iherdig innsats, endte det likevel med nedrykk, men nå ser det så mye bedre ut for lerpæddene som nok vil satse på å kjempe i toppen og forhåpentligvis klare å returnere på første forsøk.

Lisleby fikk en pangstart på kampen, for allerede i det andre minutt ble et svakt tilbakespill fulgt opp med en enda svakere inngripen av Selbak-keeperen, og det utnyttet Jonas Zakariassen da han etter keepers sleivspark stjal ballen og satt inn 0-1. Kun to minutter senere var vi imidlertid like lang da fint angrepsspill fra Selbak endte med at Sebastian Engsmyr utlignet. Vi hadde ikke engang spilt fire minutter, og det sto allerede 1-1, så dette lovet godt for de som håpet på en målrik og underholdende kamp. Underholdende var det også, og Hans-Ludvig Lutnæs hadde en god mulighet til å sende Selbak i føringen da han ble spilt gjennom og avsluttet like utenfor.

Likevel var det Lisleby som var det førende laget i første omgang, og de fikk til tider mye spillerom da de fosset i angrep. Det var altså ikke ufortjent da Jonas Zakariassen puttet sitt andre for kvelden i det 28. minutt, og ti minutters senere var han frempå igjen, men denne gang reddet keeper, slik at det sto 1-2 til pause. Flemming hadde kanskje litt å rette på, og benyttet nå pausen til å samle sine spillere ved laglederbenkene for å forklare de hva de måtte gjøre annerledes i andre omgang, samtidig han gjorde et par bytter. «Vi møter et godt lag, men vi gjør det også lett for dem», kunne jeg høre ham innlede med før han klart og tydelig viste ved hjelp av markører hvordan han ville de skulle fremstå.

Sivert Thorsen og Stian Børresen var blant de som nå kom innpå, og sistnevnte fikk en kjempesjanse et lite kvarter etter hvilen, da han var mål for et flott innlegg som fant ham helt på blank, men avslutningen gikk rett på keeper som også parerte glimrende. Det virket på meg nå som en jevnere kamp, men når Selbak ikke fikk utligning på sin store sjanse, økte i stedet Lisleby ledelsen. Vi nærmet oss halvspilt andreomgang da «Zakka» fullførte sitt hattrick og sørget for 1-3, og jeg mistenkte at det var avgjørelsen som falt. Fem minutter senere var det imidlertid ny spenning da Sebastian Engsmyr scoret sitt og Selbaks andre og reduserte til 2-3. Samme mann var frempå få minutter senere da han vendte opp og skjøt, men avslutningen gikk like over.

Det endte til slutt med 2-3 og borteseier, og forhåpentligvis fikk begge parter noe ut av treningskampen som ble sett av det jeg talte meg frem til å være 48 tilskuere. For Lisleby sin del var det bedre takter (og også et litt annet mannskap) enn da jeg forrige helg så de i aksjon mot Kråkerøy i Østfoldhallen. For Selbak sin del ble jeg tross tap styrket i troen på at de under ledelse av Flemming Johansen er på rett vei igjen. Nå var det bare å la apostlenes hester frakte meg hjemover igjen, og jeg fikk selskap av Askedal mesteparten av veien hjem etter å ha sett en nokså artig treningskamp.

Selbak v Lisleby 2-3 (1-2)