Ås v Sparta (@ Østfoldhallen) 16.02.2024

Fredag 16.02.2024: Ås v Sparta (@ Østfoldhallen)

Etter tre dager på rad utendørs, var det kanskje på tide å trekke inn igjen i Østfoldhallen. Vel, det var i hvert fall der kampen jeg hadde valgt meg ut denne dagen skulle spilles, så det var bare å ta seg dit ved hjelp av busstilbudet som fortsatt er en total parodi her i området. Frem til Østfoldhallen kom jeg meg imidlertid, og der traff jeg overraskende nok Trond som denne fredagen hadde utsatt øl-konsumeringen noe for å først få med seg en kamp. Kampen det dreide seg om var en treningskamp mellom Ås og Sparta, som også i år vil møtes i kretsens 4. divisjon. Ås gjorde jo en kanonsesong i fjor, da de overrasket med å ende på en imponerende 4. plass etter å ha vært nedrykkstippet av en del. For Sparta sin del har det jo vært litt spekulasjoner og spenning knyttet til deres satsning i år og hva vi kan forvente av de.

Det var en intens åpning på kampen, der Ås fikk den første store sjansen. Headingen gikk imidlertid like utenfor. Ås fremstår som et skikkelig kollektiv, og det går ofte raskt i lengeretningen. Det var også tilfellet da de fikk en ny stor sjanse etter en drøy halvtime. Et flott angrep endte med at en av deres spillere broderte seg inn i feltet, dro av en mann og avsluttet nærmest på blank. Det burde ha resultert i scoring, men skuddet gikk utenfor. Med fem minutter til pause var det imidlertid Sparta som tok ledelsen da skuddet til Sebastian Jensen traff hjulet inni mål og spratt ut igjen. Etter en prat med sin linjemann, dømte dommeren scoring, og det sto 0-1. På overtid rotet Ås-keeperen seg fullstendig bort og mistet ballen til Sparta-spiller Egzon Feka som satt ballen i det åpne målet, og dermed 0-2 til pause.

Det var et noe flatterende resultat halvveis, for det hadde vært en jevnspilt første omgang, og Ås hadde i hvert fall ikke vært noe dårligere enn sarpingene. Fem minutter ut i andre omgang fikk de muligheten til å redusere da de kom alene med Sparta-keeperen, som imidlertid reddet glimrende, og da Ås et kvarter senere klarte å få ballen i nettet ble det avblåst for offside. I det 73. minutt fikk de grønne omsider uttelling etter pent spill og en flott scoring, og med ti minutter igjen kom også utligningen. Det ble lagt tilbake, og avslutningen fant veien til nettaket. 2-2, og det var det egentlig ingen ting å si på. Det ble da også sluttresultatet. Jeg følte at Ås egentlig overgikk seg selv i fjor, og om de i det hele tatt kan komme i nærheten av kopiere den sesongen i år, vil de nok en gang være en positiv overraskelse for meg. Sparta på sin side har utvilsomt kvaliteter i laget, og når de blir enda mer samspilt vil de kunne skape problemer for noen og enhver.

Ås v Sparta 2-2 (1-0)