Kvik Halden v Ørn Horten (@ Østfoldhallen) 17.02.2024

Lørdag 17.02.2024: Kvik Halden v Ørn Horten (@ Østfoldhallen)

Visse vittige tunger lurte på om jeg hadde flyttet og nå bodde i Østfoldhallen. Det kan jeg avkrefte, men det er liten tvil om at det ganske riktig en solid dose kamper på meg nettopp inne i denne hallen den siste tiden, og flere skulle det bli. Denne lørdagen var det til og med duket for en dobbel der, og først ut var Ørn Horten og Kvik Halden. Dette er to klubber som i år også vil møtes i ligasammenheng i 2. divisjon, etter at de i fjor var i – og endte på midten av tabellen i – hver sin 2. divisjonsavdeling. Mens Ørn ble nummer sju i en avdeling 1 der Egersund og Lyn skilte seg ut og utkjempet en vanvittig duell i toppen, ble Kvik nummer åtte i avdeling 2, der Levanger var minst like suverene.

Fem minutter ut i kampen var det Ørn som fikk den første skikkelige sjansen. Gustav Helling ble spilt gjennom og prøvde seg på en avslutning i bortre hjørne, men Kvik-keeperen reddet med en benparade. Bare noen minutter senere kom de brune fra Horten enda nærmere da Thomas Knutsen fyrte av et skudd fra bortimot 30 meter. Det fikk en fin dupp, men smalt i tverrliggeren, og Kvik slapp med skrekken. Ørn var i det hele tatt det klart beste laget for pausen, og mye av spillet foregikk inne på Kviks banehalvdel. Halvveis ut i første omgang ble et innlegg nesten styrt i mål, men ble klarert til en corner som deretter ble headet like over. Ørn fortsatte å skape sjanser, men de ble også misbrukt, og det hadde nok ikke vært noe å si på om Ørn hadde ledet med i hvert fall et mål eller to til pause, men i stedet var det foreløpig målløst.

Ørn startet også den andre omgangen best, og skapte tidlig nok en mulighet som ikke ga uttelling, men så kom sakte men sikkert Kvik mer inn i kampen og skapte i det 63. minutt sin største sjanse hittil, da et skudd fra distanse smalt i aluminiumen helt oppe i krysset. Nære på, men nesten skyter ingen mann av hesten. Minuttet senere fikk haldenserne imidlertid hull på byllen da Jonas Antonio Halsne ble spilt gjennom og sendte ballen inn i det bortre hjørnet. 1-0, og det må sies å være mot spillets gang sett under ett, men samtidig var Kvik nå også langt mer påskrudd. Fem minutter senere hadde de en dobbeltsjanse som Ørn med nød og neppe fikk blokkert og klarert nesten inne på streken. Fem minutter før slutt var Ørn uhyre nær en utligning, men Thomas Klausen igjen tverrliggeren med sin heading, og dermed endte det med seier 1-0 til Kvik. Selv skulle jeg se ytterligere en kamp i Østfoldhallen denne dagen.