Østsiden v Sarpsborg 08 2 17.02.2024

Lørdag 17.02.2024: Østsiden v Sarpsborg 08 2 (@ Østfoldhallen)

Jeg befant meg denne lørdagen nok en gang i Østfoldhallen, der jeg allerede hadde sett Kvik Halden beseire Ørn Horten knepent i en treningskamp, men ytterligere en treningskamp sto på menyen i hallen denne dagen. Jeg rakk en rask røykepause og en tur ned i butikken på senteret for å kjøpe noe mat, og deretter var det bare å benke seg før avspark i kampen mellom Østsiden og Sarpsborg 08 2. Sistnevntes andrelag hører som kjent hjemme i 3. divisjon, mens ‘Øssia’ spiller i 4. divisjon, slik at det var én divisjons forskjell i sarpingenes favør, så Øssia håpet nok å få testet seg skikkelig her. Det skulle de også få, for det unge 08-laget tok initiativet allerede fra start, og stormet stadig fem i angrep.

Allerede i kampens andre minutt var de nære på scoring, etter å ha stresset Øssia-spillerne som på død og liv skulle spille seg ut bakfra. Den gikk galt, og ballen havnet i stedet hos en 08-spiller som fikk avsluttet, men Øssia-keeperen fikk med nød og neppe gjort opp for seg ved å slå i stolpen. Kun to minutter senere sto det imidlertid 0-1 etter at sarpingene kom på venstrekanten, skar inn i feltet og trillet inn ledermålet. Det var spesielt på venstrekanten til 08 at Øssia til tider fikk kjørt seg, og de hadde mer enn nok med å forsvare seg; noe de også gjorde med nebb og klør. Selv om det etter scoringen hadde blitt mest halvsjanser, følte jeg at det var et tidsspørsmål før 08 ville score igjen, og det gjorde de i det 28. minutt. Noen minutter før pause kom også 0-3 etter en periode der Øssia hadde kommet litt mer med. Igjen fosset de blå opp langs venstrekanten og økte til 0-3, som var stillingen halvveis.

Andre omgang bød på mer av det samme, men Øssia klarte nå å holde 08-reservene fra livet en god stund før det ble ny nettkjenning. Det måtte nå et straffespark til da sarpingene økte til 0-4. Noen minutter før slutt fikk 08 igjen fritt spillerom og økte til 0-5. Helt på tampen fikk de også et nytt straffespark, men denne gang reddet Øssia-keeperen, og dermed endte det 0-5 i en kamp der det var åpenbar divisjonsforskjell. Østsiden fikk i hvert fall sjansen til å øve litt på forsvarsspill og defensiv struktur, men også i år er jeg litt usikker på hva jeg skal forvente meg av Øssia når alvoret starter. For min del skulle det nå uansett bli noen fotballfrie dager, men det ble da også tid til både det ene og det andre likevel. Både innebandy-kamp i Borgehallen og ishockey i Stjernehallen sto på programmet før det på fredagen var på tide med en kamp igjen…nok en gang inne i en hall.