HamKam v Fredrikstad (@ LSK-Hallen) 23.02.2024

 

Fredag 23.02.2024: HamKam v Fredrikstad (@ LSK-hallen)

FFK hadde nå for lengst kommet hjem fra sin treningsleir i Portugal, og nå var det på tide med en ny treningskamp her hjemme. Selv om HamKam var motstander, var der igjen LSK-Hallen i Lillestrøm som var kamparena, og med avspark så tidlig som klokken 10.00 på en fredag, var det naturlig nok ikke alle som hadde muligheten til å dra. Jon Erik var imidlertid klar, og sammen dro vi to oppover. Det var for øvrig også lovet gratis inngang. Det var litt mer vinter på Romerike enn her hjemme i Fredrikstad-området, og da vi parkerte på parkeringsplassen utenfor hallen, så vi umiddelbart at det gjaldt å være forsiktig på veien derfra og bort til hallen, for det var en regelrett skøytebane, men vi kom oss trygt inn i hallen og fikk installert oss der i god tid før kampstart.

Det var snaut fire uker siden vi sist hadde sett FFK i aksjon her i LSK-Hallen, og siden den gang hadde de som nevnt vært i Portugal. Der nede hadde de slått svenske Elfsborg 3-0, tapt 0-1 for den amerikanske MLS-klubben Real Salt Lake i en bedrøvelig kamp, og til slutt beseiret de danske serielederne FC Midtjylland med 1-0. Etter hjemkomsten hadde de også rullet over 1. divisjons-laget Vålerenga, men det skulle kanskje bare mangle at man ikke slo slikt rask. Nå var det igjen norsk Eliteserie-motstand man skulle bryne seg på, i form av et HamKam som ble nummer 11 i fjorårets serie. En kar fra HamKam-systemet kunne fortelle at Kamma stilte uten et par av sine faste, men også FFK manglet noen viktige brikker.

Etter noen åpningsminutter der lagene følte litt på hverandre, var det FFK som tok et grep om kampen, og i det 13. minutt tok de ledelsen fra et hjørnespark. Det var Philip Aukland som klarte å sette inn 0-1. FFK-nykommer Morten Bjørlo var deretter farlig frempå med en heading ned i bakken og like utenfor, før en annen nykommer presenterte seg. FFK gjenvant ballen høyt i banen, og Mai Traore skjøt i mål fra rundt 16-meterstreken. Da var vi i kampens 38. minutt, og fem minutter senere var det duket for ny FFK-scoring. Denne gang var det Sondre Sørløkk som stupte frem og headet inn 0-3, og det ble også pauseresultatet etter en omgang der FFK styrte showet og aldri så seg tilbake.

Etter pause hadde FFK tilsynelatende full kontroll, for HamKam skapte vel i løpet av kampen ikke én eneste skikkelig målsjanse. Det virker i det hele tatt veldig lovende, det som skjer nå, sett med FFK-øyne, og om jeg i så måte skal oppsummere denne kampen med ett ord, må det nok kanskje bli «solid». Et lite skår i gleden var at både Mads Nielsen og Sondre Sørløkk måtte av med skader. Heldigvis var det langt fra så alvorlig som det først kunne se ut for Sørløkk, mens Mads dessverre hadde fått et brudd i foten han etter hvert måtte operere. Fem minutter før slutt trodde vi at FFK hadde økt igjen, men ballen fant ikke veien til krysset slik vi trodde, men snarere nettveggen. I det 89. minutt var det imidlertid ingen tvil. Gjennomspill til Traore, hans avslutning ble parert, men Ludvig Begby løp inn returen og fastsatt sluttresultatet til overbevisende 0-4. For å gjenta meg selv: en solid seier og kamp av FFK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
HamKam v Fredrikstad 0-4 (0-3)
Friendly
LSK-hallen, 23 February 2024
0-1 Philip Aukland (13)
0-2 Mai Traore (38)
0-3 Sondre Sørløkk (43)
0-4 Ludvig Begby (89)
Att: 92 (h/c)
Admission: Free

Next game: 26.02.2024: Sparta v Lisleby
Previous game: 17.02.2024: Østsiden v Sarpsborg 08 2 (@ Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg