Sparta v Lisleby 26.02.2024

Mandag 26.02.2024: Sparta v Lisleby

Etter å ha sett FFK vinne over HamKam i LSK-Hallen på fredagen, hadde lørdagen blitt benyttet til en tur med Red Beavers. Den gikk til Hønefoss, der Stjernen spilte bortekamp mot Ringerike. Nå var det derimot ny uke, og klart for litt fotball igjen. Kampen jeg denne mandagskvelden hadde valgt meg var treningskampen mellom Sparta og Lisleby på Spartabanen, så det var bare å busse opp til den andre byen. Jeg ankom Spartabanen med rundt ti minutter til avspark. Dette er to lag som også i år vil møtes i kretsens 4. divisjon, slik de også gjorde i fjor. Den gang ble Sparta nummer 8, mens Lisleby ble nummer 12 og berget plassen med et nødskrik. Min magefølelse sier at begge vil kunne komme høyere opp i år, men det vil tiden vise.

Etter at Sparta startet best, var det Lisleby som i det 12. minutt fikk kampens hittil største sjanse. Avslutningen ble reddet av keeper, men to minutter senere satt den for gjestene. Andreas Nicolay Olsen sendte i vei en lobb fra langt hold, og den fant veien til målet. 0-1, og Lisleby kunne deretter doblet ledelsen med et skudd som gikk like over det bortre krysset. Sparta svarte med et skudd like over, før de i det 34. minutt fikk utligningen sin. En ball inn i feltet endte hos Egzon Feka som på flott vis avsluttet i mål til 1-1. Lisleby hadde en god mulighet til å ta tilbake ledelsen fra en corner, men headingen gikk utenfor, og dermed sto det 1-1 da lagene gikk i garderoben for å ta en aldri så liten pause.

Snaut fem minutter ut i andre omgang var det Sparta som tok ledelsen. Et skudd fant veien til det bortre hjørnet, og dermed 2-1. Noen minutter senere var vi imidlertid like langt igjen. Sparta fikk i første omgang klarert, men Lisleby dumpet ballen inn i feltet igjen, og Jonas Zakariassen headet inn utligningen til 2-2. Etter dette var det ingen av lagene som klarte å kjempe inn et vinnermål, til tross for halvsjanser begge veier. Kampen ble for øvrig preget av mange bytter, så det var mange som fikk prøvd seg. Det endte 2-2, og jeg takket ja takk til Tronds tilbud om å skysse meg bort til bussterminalen i Sarpsborg, der jeg akkurat rakk en tidligere buss.

Sparta v Lisleby 2-2 (1-1)