Torp v Selbak 15.02.2024

Torsdag 15.02.2024: Torp v Selbak

På en direkte ufyselig torsdagskveld var det på Sportsplassen på Torp duket for et Borge-derby når Selbak skulle komme på besøk for å måle krefter med torpingene. Den tidligere kommunens svar på El Clasico får ikke lenger den oppmerksomheten i lokalpressen som disse kampene en gang fikk, men personlig lot jeg meg i hvert fall friste opp til Torp for å se denne treningskampen. Mens Torp endte 2023 med opprykk fra 6. divisjon til 5. divisjon, rykket Selbak på sin side opp fra 5. divisjon til 4. divisjon, så i og med at de heller ikke i år vil møtes i serien, var dette en god anledning. Det var bare å kle seg, ta med seg paraplyen, komme seg ut i drittværet, og busse opp til Torp.

Der så jeg raskt at både Torp-trener Terje Jonassen og Selbak-trener Flemming Johansen manglet flere av sine. Etter å ha søkt tilflukt inne i ‘varmestua’ i Torps klubbhus i noen minutter, var det bare å komme seg ut igjen i tide til avspark. Det gikk ikke lang tid før det ble et voldsomt spetakkel utenfor, for flere av de involverte hadde åpenbart parkert slik at de sperret fra tre vogntog som skulle ut og nå lå på hornet, og selv om det tok litt tid, ble det til slutt ordnet opp i. Da hadde Siako gitt Selbak ledelsen 0-1 i det 20. minutt, og fire minutter senere var det samme man som doblet ledelsen med et skudd som snek seg inn nede ved stolpen. Det sto 0-3 til pause.

Torp gikk rett i angrep etter hvilen, og i andre omgangs andre minutt fikk de sin redusering signert Andreas Sandvik. Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før Hans Ludvig Lutnæs gjenopprettet Selbaks tomålsledelse slik at det sto 1-3. Deretter fulgte rundt tjue minutter uten ytterligere nettkjenninger, før Emil Aasen dunket inn to kjappe for Selbak; det siste av de to var en skikkelig perle. Andreas Sandvik ville derimot bli tomålsscorer også han, og med et flott skudd reduserte han igjen til 2-5 med noen få minutter igjen. Med det fastsatt han samtidig sluttresultatet i en kamp som ingen av de to trenerne virket overvettes fornøyd med. Det var februar og veldig tidlig, men man må nok opp et par hakk når alvoret begynner.

Torp v Selbak 2-5 (0-2)