Start v Fredrikstad 31.07.2022

Søndag 31.07.2022: Start v Fredrikstad

Det var en tidlig start når vi denne søndagen skulle til Kristiansand for å se FFK spille bortekamp mot Start. Plankehaugen hadde satt opp buss som skulle ha avreise fra Fredrikstad sentrum klokka 08.00, og med det ikke spesielt imponerende kollektivtilbudet i området, betød det at vi måtte komme oss inn til sentrum på et tidspunkt lenge (faktisk bortimot 3 timer) før bussene begynte å gå herfra og inn til sentrum. Løsningen hadde blitt å slå seg sammen med noen andre som hadde bestilt taxi, og Jon Erik og jeg ringte hverandre som planlagt litt før klokka sju for å være sikre på at begge kom seg opp. I 07.30-tiden var vi i sentrum klare for tur. Det var imidlertid ikke tilfelle for samtlige, for en av initiativtakerne til bussen hadde prestert å forsove seg slik at vi måtte stoppe innom og vekke vedkommende.

Det var medvirkende til at vi heller ikke rakk ferja vi hadde blinket oss ut fra Moss, og nå hadde 40 minutters ventetid på neste ferje over til Horten, uten at det var noen voldsom krise eller la noen som helst demper på stemningen. Overfarten ble benyttet til å innta litt frokost, og fra Horten og sørover fikk det radig med én eller to raske røykepauser på veien. Vi hadde tross alt toalett på bussen også. Vi hadde fortsatt tid til å forlyste oss litt på pub da vi ankom Kristiansand, og mens Plankehaugen-folket gikk for å lade opp med Tigerberget på et av deres stemsteder, gikk Jon Erik og jeg til Skagen, der vi hadde avtalt å møte Start-kompiser av et litt annet kaliber. Der hygget vi oss en stund i godt selskap før det var tid for å komme seg tilbake på bussen for å bli skysset til Sør Arena.

På bussen fra plankebyen hadde det denne gang heldigvis kun vært positive elementer og trivelig stemning, og kanskje var noen av de negative elementene fortsatt redde for alt det skumle i Kristiansand, der det året før åpenbart hadde krydd av nifse personer som både så på oss, tok opp sine mobiltelefoner og sendte tekstmeldinger, sto samlet og kikket i butikkvinduer, eller ikke minst var kledd på en mistenkelig måte som tydeligvis utløste enorm frykt. Da var det sikkert tryggere å holde seg hjemme… Vi andre derimot ankom nå Sør Arena, som har vært Start sin hjemmebane siden åpningen i 2007. Den hadde opprinnelig naturgress inntil 2012, da hykler-politikerne i bystyret vedtok å bytte ut den flotte matta med usjarmerende kunstgress til store protester fra både supportere og spillere som til og med engasjerte NISO i et mislykket forsøk på å få vanviddet omgjort.

Når man ikke kan ha gress i Kristiansand, hvor i Norge kan man da ha det?? Ellers er Sør Arena en funksjonelt sett flott arena som dog muligens ikke akkurat oser av sjarm slik som både Kristiansand Stadion, men mer om sistnevnte kan leses i mitt innlegg fra Donn-kamp der i fjor høst. Dagen etter hadde jeg den gang sett Start v FFK på Sør Arena, men jeg hadde vil ingen voldsom tro på en reprise av 2-6 den gang. FFK kom fra et totalt ydmykende 0-4 hjemme mot Raufoss, og mange av oss var enige om at vi vel burde være fornøyd om i det hele tatt skulle få med oss noe hjem fra Sørlandet.

Det kan nevnes at Start ble stiftet i 1905, og at de ble seriemestre i både 1978 og 1980 etter heftige dueller med henholdsvis Lillestrøm og Bryne. FFK er kanskje heller ikke de mest populære blant visse Start-fans, spesielt etter serieavslutningen i 2005. Den gang toppet Start tabellen før siste runde og kunne sikret serietittelen, men et FFK som selv trengte poeng for å unngå nedrykks-kvalik vant en kamp som dessverre blir husket for den skjebnesvangre skaden til Dagfinn Enerly, og hjalp dermed VIF til gullet. Som FFK-supporter skulle jeg med glede ha risikert et tap og påfølgende kvalik-spill for å unngå å hjelpe den motbydelige hovedstadsklubben til tittelen, men slik endte det nå.

150 kroner ble betalt for en inngangsbillett, og vi tok installerte oss på bortetribunen idet spillerne gjorde seg klare til avspark. Det gjorde faktisk to representanter for de negative elementer også, så sannelig hadde de to våget å ta kjøreturen til skumle Kristiansand. Bra de unngikk svært nifse Markens Gate denne gang da.. Vi ble etter hvert vitne til en nokså trist forestilling der den første halvtimen var svært sjansefattig. Peter Reinhardsen scoret da for Start på kampens første ordentlige sjanse. Det sørget for at 1-0 også var pauseresultatet etter en svak førsteomgang der underholdningsverdien var så som så.

Det ble ikke stort bedre etter hvilen, og det fremsto som en kamp mellom to dårlige lag der Start var det minst dårlige. En forskjell var også at mens Start scoret på en av sine sjanser, misbrukte FFK sjansene de fikk. Ikke minst ta unge Tage Johansen fikk en enorm sjanse på overtid, men viste at han ikke er spiss ved å styre avslutningen over fra rundt to meter. Dermed endte det 1-0, og FFK hadde en lang kjøretur hjem uten poeng. Etter en stopp for en matbit i Lillesand-området var det bare å få seg litt søvn på veien tilbake til Horten. Det hadde i hvert fall vært en trivelig tur i hyggelig selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Start v Fredrikstad 1-0 (1-0)
1. divisjon
Sør Arena, 31 July 2022
1-0 Peter Reinhardsen (29)
Att: 3 258
Admission: 150 NOK

Next game: 03.08.2022: Greåker v Sarpsborg FK
Previous game: 30.07.2022: Grebbestads IF v Ytterby IS
Previous norwegian game: 29.07.2022: Selbak v Trøgstad/Båstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg