Grebbestads IF v Ytterby IS 30.07.2022

 

Lørdag 30.07.2022: Grebbestads IF v Ytterby IS

I løpet av fredagskvelden hadde jeg foreslått for Jon Erik å benytte lørdagen til en aldri så liten tur over grensen for å se Grebbestads IF spille treningskamp, men fikk vel da ikke helt gehør for det forslaget, så jeg slo det fra meg. Da jeg lørdag morgen våknet av at han ringte, hadde han tydeligvis ombestemt seg etter å ha tenkt litt på det og siden han uansett ikke hadde andre planer, for nå var han gira på en tur til Sverige, og jeg var heller ikke vanskelig å overtale. Kampstart på Siljevi var allerede klokka 12.00, så det var bare å svinge seg så vi kunne komme oss av sted, og ikke altfor lenge etter ble jeg plukket opp slik at vi var på vei sørover.

Grebbestads IFs hjemmebane Siljevi ville være en ny bane for både Jon Erik og meg, og kanskje var det en medvirkende årsak til at han til slutt valgte å være med, samtidig som han jo også er glad i Sverige og gjerne tar seg en tur over grensen til vårt naboland. En snau time etter at jeg hadde gått ut døra hjemme, hadde vi tatt av E6, kjørt gjennom Grebbestad sentrum, og parkert utenfor Siljevi. Anlegget ligger i utkanten av tettstedet Grebbestad, og dette er et område av Bohuslän-kysten som er kjent blant mange nordmenn. Som kjent var det tidligere også en del av Norge, men jeg tenkte mer på det faktum at mange nordmenn har hytter i regionen. Grebbestad har rundt 1 900 innbyggere, men dette mangedobles i sommermånedene. Fortsatt er det flere trålere som har Grebbestad som hjemmehavn, og fangsten er gjerne reker og kreps.

Nå var det fotballen vi hadde kommet for, og i og med at det var gratis inngang i forbindelse med dagens treningskamp, kunne vi passere gjennom det flotte inngangspartiet uten å måtte betale. Godt var det, for vi hadde selvsagt også glemt å ta ut svenske kroner i tilfelle det skulle bli behov for det, og det bli gjerne kronglete for oss nordmenn på de steder der betaling kun foregår med Swish. På Siljevi er det mer enn kun inngangspartiet som har sjarm, for til høyre for oss så vi anleggets eneste tribune på den ene langsiden, og det er en flott affære som byr på benkerader til å hvile akterspeilet på. Midt på motsatte langside har man ellers noen benkerader under åpen himmel. Fotballen spilles for øvrig også på deilig naturgress, så Siljevi er et trivelig sted å se fotball.

Grebbestads IF ble stiftet i 1922, og befant seg i 2012 i Division 4, som siden 2006 har vært ensbetydende med nivå seks av svensk fotball. 2012 endte med avdelingstittel og opprykk, og et andre opprykk fulgte året etter. Klubben etablerte seg umiddelbart i Division 2 Norra Götaland, og i 2017 sikret de seg også tittelen slik at de var klare for opprykk til Division 1 Södra. Deres første og hittil eneste sesong på dagens nivå tre endte med nedrykk etter at de var ett fattig poeng fra fornyet kontrakt. De var nære på en umiddelbar retur, men etter andreplassen i 2019, tapte de for IFK Berga i kvalifiseringen, og befinner seg derfor i Division 2 Norra Götaland.

Dagens motstander var Ytterby IS, som hadde tatt turen nordover fra Kungälv, og som hører hjemme i Division 3 Sydvästra Götaland. Det var dermed én divisjons nivåforskjell i Grebbestads favør, og vertene kom raskt ut av startblokkene. I kampens tredje minutt var debutanten Carl Stockwell nære på en drømmedebut da han headet et frispark i tverrliggeren. Ikke lenge etter fyrte Filip Danielsson løs, men også han traff metallet, slik at Grebbestad hadde to i tverrliggeren på like mange minutter. Deretter jevnet det seg ut med et par halvsjanser begge veier, før det etter 15-20 minutter ble mer og mer Ytterby. Grebbestad måtte ved flere anledninger reddes av keeper Andres Tjernberg. I det 26. minutt måtte han dog kapitulere da Sebastian Strömqvist sendte gjestene i føringen. Rundt ti minutter senere doblet samme mann ledelsen med sitt andre for dagen, og det var etter hvert ikke helt ufortjent at det sto 0-2 halvveis.

Igjen var det Grebbestad som startet best i andre omgang, og de skapte flere gode sjanser innledningsvis, men igjen tok Ytterby sakte men sikkert over etter å ha ridd av stormen. Halvveis ut i omgangen fikk de også straffe, men Tim Stolt Hermansson klarte ikke å overliste Tjernberg i Grebbestad-målet. I det 79. minutt kom to Ytterby-spillere alene mot keeperen, og det måtte bare bli 0-3, med Tim Stolt Hermansson som målscorer. Det var lite som vitnet om at vertene hører hjemme én divisjon høyere opp, for bortsett fra de to omgangenes innledningsfaser var det en blek utgave av Grebbestad. De fikk imidlertid et trøstemål på overtid, da Jesper Matsson så at Ytterby-keeperen sto langt ute og lobbet inn 1-3 som også ble sluttresultatet.

Ytterby vant fullt fortjent, men det var tross alt en treningskamp, og det er når serien starter opp igjen at det blir alvor, selv om det vel aldri kan skade å vinne også treningskamper og ta med seg noe positivt. For Grebbestad gjaldt det vel snarere å riste dette av seg. For vår del gikk vi mot bilen og endte opp med å kjøre en liten runde der vi kikket litt på helleristninger, en runesten og andre fornminner som det er en god del av i regionen. Deretter gikk omsider turen hjemover igjen, med en liten innlagt stopp for å handle litt, og det ble til slutt også en tur på den lokale puben. Det ble imidlertid ikke altfor sent, for noen av oss skulle være med bussen til Kristiansand og FFKs bortekamp mot Start dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 27:
Grebbestads IF v Ytterby IS 1-3 (0-2)
Friendly
Siljevi, 30 July 2022
0-1 Sebastian Strömqvist (26)
0-2 Sebastian Strömqvist (37)
0-3 Tim Stolt Hermansson (79)
1-3 Jesper Mattsson (90+3)
Att: 82 (h/c)
Admission: Free

Next game: 31.07.2022: Start v Fredrikstad
Next swedish game: 20.08.2022: Ljungskile SK v Qviding FIF
Previous game: 29.07.2022: Selbak v Trøgstad/Båstad
Previous swedish game: 24.04.2022: AIK v Djurgården

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg