Start v Fredrikstad 26.09.2021

 

Søndag 26.09.2021: Start v Fredrikstad

Det var FFKs bortekamp mot Start denne søndagen som var bakgrunnen for at jeg i det hele tatt hadde begynt å kikke på muligheten for å ta turen ned til Sørlandet, men jeg hadde allerede fått med meg to lørdagskamper da jeg våknet denne morgenen på mitt hotell i Kristiansand. Uten frokost inkludert, var det bare å finne et sted som kunne serverte noe godt som en god start på dagen, og selv om flere av kandidatene virket å enten være søndagsstengt eller åpne senere, fant jeg omsider ut at Egon serverte engelsk frokost. Det var godt nok for meg, og selv om det var alt annet enn rimelig, var det akkurat det jeg trengte. Jeg hadde forresten opprinnelig tenkt meg på ishockeykamp i Kristiansand denne formiddagen som oppvarming til FFKs kamp, men den ishockeykampen hadde blitt utsatt, så dermed ble det i stedet å lade opp med litt flytende forfriskninger på en pub i Kristiansand sentrum.

Jeg hadde en stri tørn med å overbevise de andre yngre FFK-supporterne som hadde kommet til på Egon om at det ikke var forbundet med livsfare å ta en øl på Victoria Pub, men langs Markens gate krydde det angivelig av skumle personer som både så på oss, tok opp sine mobiltelefoner og sendte tekstmeldinger, sto samlet og kikket i butikkvinduer, eller ikke minst var kledd på en mistenkelig måte som tydeligvis utløste enorm frykt. Jeg ga opp og bestemte meg til slutt for å gå inn på Victoria Pub på egen hånd, men de dristet seg snart til å følge etter. Der inne satt en gjeng med ‘gamlinger’ fra Plankehaugen som ikke så ut til å være stive av skrekk, og blant disse var forresten mine gamle naboer fra Torp som jeg fikk slått av en prat med.

Vi var fortsatt i live og uskadet da vi etter hvert brøt opp for å ta oss til Sør Arena, som har vært Start sin hjemmebane siden åpningen i 2007. Den hadde opprinnelig naturgress inntil 2012, da hykler-politikerne i bystyret vedtok å bytte ut den flotte matta med usjarmerende kunstgress til store protester fra både supportere og spillere som til og med engasjerte NISO i et mislykket forsøk på å få vanviddet avgjort. Når man ikke kan ha gress i Kristiansand, hvor i Norge kan man da ha det?? Ellers er Sør Arena en funksjonelt sett flott arena som dog muligens ikke akkurat oser av sjarm slik som både Kristiansand Stadion, men mer om både Sør Arena og klubben kan leses i innlegget fra mitt forrige besøk på anlegget da jeg så Start ta imot Lillestrøm i kvaliken i desember 2019.

Det kan dog nevnes raskt at Start ble stiftet i 1905, og at de ble seriemestre i både 1978 og 1980 etter heftige dueller med henholdsvis Lillestrøm og Bryne. FFK er kanskje heller ikke de mest populære blant visse Start-fans, spesielt etter serieavslutningen i 2005. Den gang toppet Start tabellen før siste runde og kunne sikret serietittelen, men et FFK som selv trengte poeng for å unngå nedrykks-kvalik vant en kamp som dessverre blir husket for den skjebnesvangre skaden til Dagfinn Enerly, og hjalp dermed VIF til gullet. Som FFK-supporter skulle jeg med glede ha risikert et tap og påfølgende kvalik-spill for å unngå å hjelpe den motbydelige hovedstadsklubben til tittelen, men slik endte det nå.

Vi hadde på forhånd betalt 200 kroner for billett på bortefeltet, der vi for første gang på lenge faktisk ble visitert på vei inn. FFK fikk ingen god åpning på kampen da Cameron Cresswell tuppet inn 1-0 allerede i det femte minutt, men kun to minutter senere utlignet Riki Alba med et hodestøt, og samme mann var igjen på ferde da han etter drøyt halvspilt omgang sørget for 1-2. Alba var i begivenhetenes sentrum da han under ti minutter senere forårsaket straffespark som Eman Markovic sendte i mål, men FFK-spissen var likevel ikke ferdig, for ytterligere fem minutter senere hamret han inn sitt hattrick og sendte på ny FFK i ledelsen. Ikke dårlig for en spiller som visse personer tidligere denne dagen hadde stilt spørsmålstegn ved om var god nok til å forsvare en plass i startoppstillingen (nå har han jo heller ikke slike kamper hver gang). På overtid av første omgang rotet Start det til for seg selv, og Vegard Bergan satt ballen i eget mål slik at det sto 2-4 til pause.

Ti minutter etter hvilen sto det 2-5 etter at Taofeek Ishmaeel tegnet seg på scoringslisten, og det var egentlig bare trist å se Start slik de nå fremsto. Det var i store deler av kampen fritt frem for FFK til å gjøre som de ville, og majoriteten av de usle 1 922 tilskuerne som hadde møtt opp var åpenbart ikke fornøyd med de gule og svarte. Flere av de var allerede vekk eller på ut da Henrik Kjelsrud Johansen fastsatt sluttresultatet til 2-6. Jeg ble skysset inn til byen av mine følgesvenner fra tidligere som skulle kjøre hjem. Jeg skulle selv fly fra Kjevik, og hadde tid til et glass eller to med bekjente i ‘Herrekvipasjen’ før jeg busset mot Kjevik. Der var flyet forsinket, og ved ankomst Gardermoen var selvsagt det samme tilfelle med toget, slik at jeg dro noe forsinket mot Drøbak og overnattet der etter en fin mini-helg på Sørlandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Start v Fredrikstad 2-6 (2-4)
1. divisjon
Sør Arena, 26 September 2021
1-0 Cameron Cresswell (5)
1-1 Riki Alba (7)
1-2 Riki Alba (24)
2-2 Eman Markovic (33)
2-3 Riki Alba (38)
2-4 Vegard Bergan (og, 45+2)
2-5 Taofeek Ismaheel (55)
2-6 Henrik Kjelsrud Johansen (65)
Att: 1 922
Admission: 200 NOK

Next game: 27.09.2021: IFK Göteborg v Kalmar FF
Next norwegian game: 28.09.2021: Eika Krapfoss v Vansjø/Svinndal
Previous game: 25.09.2021: Donn v Express

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg