Greåker v Sarpsborg FK 03.08.2022

Onsdag 03.08.2022: Greåker v Sarpsborg FK

Nå hadde det ikke blitt fotball siden mandag, men det var ikke helt etter planen. Mandagen hadde jeg vurdert en tur til Moss for å se Moss 2 siden de visstnok spilte kampene på naturgresset på det såkalte Løkenfeltet for tiden. Igjen viste imidlertid bussene her seg upålitelige, og jeg mistet forbindelsen i Fredrikstad. Kanskje like greit, for jeg fant senere ut at det hadde endt opp med spill på Melløs kunstgress etter en sen avgjørelse. Det synes å være normen ved Moss 2 sine hjemmekamper for tiden, for jeg har også hørt flere andre fortelle at de har ankommet rett før avspark uten at noen av de involverte selv har visst hva kamparenaen blir ennå. Om man sannelig ikke klarer å finne ut av dette før man eventuelt må slå kron og mynt i garderoben, føyer det seg jo bare inn i rekken som dessverre bidrar til å gjøre breddefotballen her hjemme til en parodi.

Nå var det uansett klar for kamp igjen, og en titt på onsdagens fotball-meny i Østfold minnet meg om at det kanskje ville vært på tide med en visitt til Ise igjen, men motstand i form av et andrelag fristet ikke, slik at jeg valgte å spare en revisit dit til en annen gang og heller kikket på andre alternativer. Jeg endte opp med å velge meg nok en tur til Greåker og Moa, og det er jo alltid artig å se hvordan det går med Raymond & Co der oppe. Det er spesielt artig å følge med litt på en gjeng som nesten utelukkende har gått gradene i klubbens ungdomsavdeling, og hvis ambisjon er å ha det moro sammen. Etter å ha busset opp til Greåker, så jeg snart at også Tom Børkeeiet hadde tatt turen sammen med Terje Mollestad, og snart kom også Kristoffer Bothe og Markus Engen. Greåker var en del av en trio som med ni poeng lå fem poeng foran jumboen Tistedalen, mens bortelaget Sarpsborg FK på sin side lå på tredje, men hele 11 poeng bak tilsynelatende suverene Råde.

Etter at spillerne kom seg ned igjen fra klubbhuset, krysset veien og kom seg inn på banen, var det bare å vente på at dommeren skulle blåse i gang kampen slik at karen i kiosken kunne slippe kosteskaftet og således også kampurets viser for å starte klokka. Ut fra tabellposisjonen var det vel ingen voldsom overraskelse at Petter Øyrås sendte SFK i ledelsen 0-1 i kampens 13. minutt, men det var egentlig nokså jevnspilt, og Greåker hadde en stor sjanse fem minutter før pause. Den fikk de imidlertid ingen uttelling på, slik at det fortsatt sto 0-1 da dommeren blåste for pause. Da hadde for øvrig også Kenneth Sørensen kommet syklende for å beære oss med sitt nærvær.

Seks minutter ut i andre omgang kom utligningen for Greåker, og det ikke helt ufortjent at Sander Rønning Fredriksen satt inn 1-1, for vertene hadde hatt noen ok sjanser. SFK hadde noen enorme sjanser i rask rekkefølge til å gjenopprette ledelsen før de kun fire minutter senere gjorde nettopp det ved ‘Momo’. Greåker forsøkte å svare igjen, men en god avslutning ble blokkert. SFK misbrukte deretter en stor sjanse til å øke, og i stedet kom en ny utligning for Greåker. Igjen var det Sander Rønning Fredriksen som med en flott avslutning i det bortre hjørnet sørget for 2-2. Det ble også sluttresultatet, og selv om jeg fortsatt ikke har bragt Greåker noe hell i form av en seier på Moa i år, ble det i hvert fall et poeng.