Fredrikstad v Stabæk 04.08.2022

Torsdag 04.08.2022: Fredrikstad v Stabæk

Nok en midtukekamp på Fredrikstad Stadion, men vi tok selvsagt likevel turen inn til sentrum for å lade opp på Lille Dragen og deretter se FFK ta imot Stabæk. Det var altså tøff motstand som ventet et FFK som ikke fikk ting til å stemme helt for tiden, men vi var litt spente på om vi ville få se den nye spissen Lucas Lima i aksjon. Etter at vi hadde installert oss på Ståplass Sør, var jeg en tur i kiosken for å få meg en pizzabit, og observerte der at det var en gruppe tyskere på plass. Det viste seg å være Dynamo Dresden supportere som var på en ferie i Norge og hadde bestemt seg for at kvelden skulle benyttes til å besøke Fredrikstad Stadion. De var for øyeblikket travelt opptatt med innkjøp fra kiosken, men Jon Erik er jo ikke snauere enn at han huket tak i de da de etter hvert kom opp på tribunen og inviterte de til å stå sammen med oss.

Det viste seg å være en trivelig gjeng, og selv om jeg ikke vet hvor imponert de var over det de fikk se denne torsdagskvelden, skulle de i hvert fall bli vitne til en meget underholdende kamp. Allerede fra start var det offensivt spill og en sjansebonanza begge veier. Gift Orban hadde to store muligheter for Stabæk, mens Nicolay Solberg og Riki Alba hadde det samme for FFK. Allerede etter 8-10 minutter kunne og burde det nok vært flere mål. Vi nærmet oss halvspilt omgang da målet kom, og dessverre var det for bortelaget. Gift Orban er neppe i slekt med Ungarns sterke mann, men det var uansett han som gikk i bakrommet og avsluttet i mål til 0-1. Kun to minutter senere var vi imidlertid like langt da et frispark ramlet ned hos Obilor Okeke som fant Olav Øby som igjen fant nettmaskene. 1-1!

Noa Williams var nære på med en avslutning, og Alba hadde også på ny en stor sjanse, mens Håvar Jenssen i FFK-målet også måtte i aksjon med flere gode redninger. 1-1 til pause etter en omgang som like gjerne kunne endt 4-4, og andre omgang startet litt på samme vis. Gjestene var et par ganger skummelt frempå i omgangens første minutter, men Jenssen i målet ordnet opp. Snaut ti minutter ut i omgangen tok bortelaget igjen føringen ved et langskudd fra Fredrik Krogstad. Igjen skulle det kun gå kun to minutter før FFK svarte. Stian Stray Molde spilte gjennom Okeke, og han fant Alba som denne gang faktisk klarte å få ballen i mål til 2-2 før han få minutter senere ble erstattet av nysigneringen Lucas Lima som fikk den siste halvtimen.

I det 74. minutt havnet dog hjemmelaget under igjen, og det var Fitim Azemi som scoret til 2-3. Historien var nær å gjenta seg da Lucas Lima like etter fikk sin avslutning blokkert 4-5 meter fra mål, før Kingsley Innocent misbrukte en gyllen mulighet ved å sende ballen høyt over. Marcus Wenneberg var også nære på en utligning, og FFK presset på mot slutten, men i stedet var det til slutt Gift Orban som punkterte kampen ved å sette inn 2-4 i kampens fjerne overtidsminutt. Nok et tap for FFK, men det hadde tross alt vært noen positive ting å ta med seg fra en meget underholdende kamp. Christian hadde tatt initiativ til å invitere med seg tyskerne ut på byen, og vi kunne ikke være dårligere enn at vi ble med på Heim, der vi ble værende en time eller to før Jon Erik og jeg trakk oss tilbake og overlot scenen til de yngre krefter.

Fredrikstad v Stabæk 2-4 (1-1)