Kongsvinger v Fredrikstad 04.02.2023

 

Lørdag 04.02.2023: Kongsvinger v Fredrikstad

Fredrikstad skulle fortsette sin sesongoppkjøring med bortekamp mot Kongsvinger, og Jon Erik og jeg bestemte oss for å ta turen. Kampen var opprinnelig tenkt spilt inne i Kongsvingerhallen, som også hadde vært en ny ‘bane’ for meg, men ble etter hvert flyttet ut på Gjemselund. Vi valgte ruta om Charlottenberg, der Jon Erik var innom for å hilse på en gammel bekjent, og der fikk vi oss også en herlig lunsj før vi fortsatte over grensen igjen og til Kongsvinger. Vi parkerte rett utenfor Gjemselund, og ble ønsket velkommen av trivelig vakter.

Det var ikke så altfor lenge siden vårt forrige besøk til Kongsvinger og Gjemselund, for det var jo også der FFK spilte sin siste kamp for 2022, som hadde vært et skuffende år. Nå hadde det skjedd ting siden den gang. Om man tar det utenomsportslige, har det riktignok ikke gått i riktig retning, med en løgnaktig ledelse som i stadig større grad har løyet, lurt, baksnakket, ført folk bak lyset og gått bak ryggen på selv noen sine egne ansatte og klart å stille seg i en situasjon der både sikkerhetssjefen og majoriteten av (de frivillige) vaktene fikk nok og takket for seg. Angående det sportslige, var det derimot større optimisme å spore i supportermiljøet etter at den nye treneren Mikkjal Thomassen hadde kommet inn og også hentet noen spillere.

Flere av disse var imidlertid skadet, og det var langt fra et fulltallig FFK som hadde reist oppover til de dype skoger. FFKs Thomas Drage hadde tidlig en mulighet som ebbet ut i sanden, og deretter en avslutning som endret retning i en KIL-forsvarer og gikk utenfor. I det 17. minutt satt scoringen for FFK, og det var Lucas Lima som vendte bort en forsvarer og dunket ballen i mål til 0-1. I det 30. minutt var Lima servitør da Noa Williamsfra like utenfor 16-meteren limte ballen opp i krysset. En herlig scoring av driblefanten. Frem til dette hadde hjemmelaget ikke skapt noen verdens ting, og på overtid hadde Riki Alba en gyllen mulighet til å øke ytterligere, men fra kloss hold gikk avslutningen over, og det sto fortsatt 0-3 halvveis.

KIL gjorde en hel haug av bytter i pausen, og flere erfarne spillere måtte vike plass for juniorer, men de hevet seg faktisk litt i andre omgang, uten at det skulle spesielt mye til. KIL hadde ikke hatt noe å by på, men nå skapte de litt mer. FFK virket likevel solide bakover, og Ole Langbråten (som sto for en skadet Håvar Jenssen) i FFK-målet hadde ikke særlig mye å gjøre. Midtveis ut i andre omgang hadde dog vertene ballen i mål, men det ble annullert for offside. Det var så lite reaksjoner å spore på tribunen denne dagen at det faktisk gikk oss helt hus forbi der vi sto i motsatt ende av banen, og det var først etter kampslutt at vi fikk med oss at det hadde blitt annullert. Også FFK gjorde etter hvert en rekke bytter, og kvaliteten på kampen ble etter hvert så som så. 0-2 endte det, og Thomassens første seier som FFK-trener. Det var bare å komme seg i bilen og vende snuta hjemover mot Østfold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kongsvinger v Fredrikstad 0-2 (0-2)
Friendly
Gjemselund Stadion, 4 February 2023
0-1 Lucas Lima (17)
0-2 Noa Williams (30)
Att: Ca. 100 (est)
Admission: 50 NOK

Next game: 05.02.2023: Askim Fotball v Begby (@ Sarpsborg Stadion)
Previous game: 03.02.2023: Kråkerøy v Borgen (@ Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg