Askim Fotball v Begby (@ Sarpsborg Stadion) 05.02.2023

Søndag 05.02.2023: Askim Fotball v Begby (@ Sarpsborg Stadion)

Nå som VAR-tullet skal prakkes på fotballfolket også her til lands (heldigvis bare i den øverste divisjonen, foreløpig), hadde man arrangert en rekke test-kamper, og de ble av alle steder spilt på Sarpsborg Stadion. Også denne dagen var det et par kamper på menyen der oppe i ‘den andre byen’, så det var bare å bite i det sure eplet og komme seg dit opp med bussen. Etter å ha spasert fra Sarpsborg bussterminal, ankom jeg Sarpsborg Stadion med et kvarters tid til avspark i dagens første kamp, og der var det Askim Fotball og Begby som skulle måle krefter.

Dette er to klubber som i fjor spilte sammen i 5. divisjon, men Askim rykket da opp, slik at det nå skilte én divisjon i deres favør. Flere har tippet at Askim Fotball allerede denne sesongen vil kunne kjempe i øvre del av tabellen, og det er slett ikke umulig. Likeledes har Begby sin høstsesong i 2022 gjort at mange ser ut til å tippe Begby i toppen av årets 5. divisjon, men det vil tiden vise. Da jeg et par uker tidligere skulle se de i treningskamp mot et Drøbak/Frogn-lag, hadde det blitt med kun én omgang på noe bortimot en skøytebane, så kanskje ville man kunne bli ørlite klokere nå.

Askim var uten sin stjernespiller Ole Herman Opås, men hans bror Tobias var i det 14. minutt på plass for å styre et innlegg i mål og sende Askim i ledelsen 1-0. Tjuefem minutter ut i kampen var det flott forarbeid av Begbys Benjamin Jensen da Jørgen Johansen utlignet til 1-1. Vi var like langt, men det varte ikke lenge, for Askim gikk rett i angrep, og Olav Kaldahl sendte laget fra Indre Østfold tilbake i ledelsen 2-1. Det var også stillingen da lagene gikk i garderoben for å få seg en pust i bakken.

Askim hadde flere treff i metallet, og et av disse var tidlig i andre omgang, da de traff tverrliggeren. En avslutning fra Benjamin Jensen led samme skjebne da Begby-spilleren i det 72. minutt var nære på å utligne men traff stolpen. Tre minutter senere traff Askim også stolpen, men det sto fortsatt 2-1 enn så lenge…inntil det 80. minutt, da Olav Kaldahl scoret sitt andre for dagen og økte til 3-1. Den ble sjekket av VAR, men til slutt godkjent. Tre minutter senere reduserte Benjamin Jensen til 3-2 med en herlig lobb ute fra kanten, før Askim like etter traff metallet igjen – denne gang med et skudd som Begby-keeperen fikk slått i tverrliggeren og over. En temmelig artig kamp endte 3-2, og nå var det bare å ta frem min medbragte bok og vente på neste kamp om drøyt to timer.