Yven v Nylende 31.08.2021

 

Tirsdag 31.08.2021: Yven v Nylende

Jeg hadde lagt opp et tøft kampprogram, og nå som også bredden var i gang med seriespillet igjen, var det ingen grunn til at jeg skulle huke av noen flere av områdets baner, når jeg først har flyttet tilbake til Fredrikstad-traktene og det omsider ble lov med fotball igjen. Denne dagen hadde jeg blinket meg ut 7. divisjons-oppgjøret Yven v Nylende, så Yvenbanen var destinasjon da jeg strøk på dør utpå ettermiddagen. Etter et bussbytte inne i Fredrikstad sentrum, gikk ferden oppover Rolvsøy, over Rolvsøysund og gjennom Greåker, før jeg hoppet av nå få minutters gange fra åstedet for kampen.

Yven IF ble stiftet i 1945, og de opprinnelige draktfargene ble fastsatt til å være svart og grønn. Det var imidlertid draktmangel etter krigen, og klubben kom i kontakt med en svenske som solgte drakter i de svenske farger, slik at det er bakgrunnen for Yvens gule og blå drakter. Det fortelles at Yven vant sin 4. divisjons-avdeling i 1954, men at de snart ble offer for spillerflukt og kun sto igjen med et småguttelag. Det har nok ikke alltid vært så enkelt å operere i et område der man har en rekke klubber som ligger tett ved hverandre, og i nyere tid ble Yven – etter en periode som Tune kommunes beste lag, og et lenger opphold i 5. divisjon – flere ganger reddet fra nedrykk til 7. divisjon ved at andre lag måtte trekke seg. I 2016 måtte de ned i 7. divisjon, og selv om de rykket opp igjen til 6. divisjon i 2018, ble det umiddelbart nedrykk igjen, slik at de nå er å finne i 7. divisjon.

Klubben hadde etter hvert fått en grusbane ved dagens anlegg, og man fikk en ny giv når boligbyggingen på Yven tiltok i 1960-årene, samtidig som dagens gressbane ble innviet i 1969. Fortsatt er det naturgress her, og måtte det vare. Foreløpig har i hvert fall ikke klubben falt for fristelsen å selge tomta som i dag ligger i et boligområde og med Hannestad skole som nærmeste nabo, selv om de sikkert kunne tjent gode penger på det. Banen har ingen tribunefasiliteter,, men det er en knaus på bortre langside utenfor skolen. Etter å sjekket utsikten der oppe fra, fikk jeg selskap av Trond Sæterøy, som kunne fortelle at blokkene som utgjør bakteppet oppe i åsen bak det ene målet kalles Hannestad-blokkene.

Yven hadde startet sesongen med bortekamper, og etter sesongpremieren med 4-4 og poengdeling mot Ise, hadde de notert seg for en sterkt borteseier hos Borgar. Nylende hadde på sin side hadde startet med seier over Skogstrand 2 og deretter tapt for Torp 2. Jeg skal denne gang fatte meg nokså kort, men mitt knepne, lille forhåndstips om en hjemmeseier så muligens ut til å holde stikk da Thomas André Antonsen sendte Yven i føringen etter tolv minutter. Selv om Nylende hadde muligheter de også, virket Yven skarpere, og det var ikke ufortjent at de ledet 1-0 halvveis. Ufortjent var det nok heller ikke da Jon Sigurd Saxegaard Kristiansen doblet ledelsen snaut tjue minutter ut i andre omgang. 2-0 ble kort fortalt også sluttresultatet, og Trond tilbød seg å skysse meg hjem, så jeg får takke hjertelig for det. Skjønt, helt ferdig med fotball denne dagen var vi ikke, skulle det vise seg…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 153:
Yven v Nylende 2-0 (1-0)
7. divisjon Østfold avd. 1
Yvenbanen, 31 August 2021
1-0 Thomas André Antonsen (13)
2-0 Jon Sigurd Saxegaard Kristiansen (65)
Att: 26 (h/c)
Admission: Free

Next game: 31.08.2021: Torp 2 v Hvaler
Previous game: 30.08.2021: Skogstrand v Råde 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg