Eidsvold Turn v Fredrikstad 29.08.2020

 

Lørdag 29.08.2020: Eidsvold Turn v Fredrikstad

Siden sist hadde FFK feid over Senja med 5-0 hjemme på Fredrikstad Stadion, og sto nå med sju seire av sju mulige før de skulle ta turen til Eidsvoll for å møte Eidsvold Turn. Det var en bortekamp som flere kikket på mulighetene for å komme seg på. For min egen del var det en bane jeg tidligere hadde besøkt, og jeg var i utgangspunktet litt tvilende til om jeg ville ønske en revisit til et anlegg som dessverre har fått kunstgress siden min forrige visitt eller om jeg heller ville velge å bevare de positive minnene av et anlegg som i det minste hadde bevart et skikkelig underlag. Jeg talte litt på knappene, og hadde fortsatt ikke bestemt meg da jeg en dag eller to før kamp registrerte en uttalelse fra hjemmelaget om FFK-supportere ville bli bortvist. Forvirringen var komplett da en person i FFK-styret formiddagen etter postet info om at 50 billetter var tilgjengelige for FFK-fans. Eidsvold Turn måtte ha gjort en helomvending.

Hadde de virkelig ikke klart å selge ut sine billetter?? En klubb som snittet over 200 tilskuere da de rykket opp fra 3. divisjon i fjor?? Uansett grunn tok jeg der og da en meget impulsiv beslutning og sikret meg en billett siden jeg uansett ikke hadde andre store planer den lørdagen. Dermed ble det kamp, og etter at jeg på fredagen ble kontaktet av FFK-kompis Lars Ivar som også hadde kjøpt billett, ble vi enige om å ta et tidlig tog inn til Oslo. Det vil si, det var buss for tog helt fra Rygge til Oslo, og vi fant ut at det også ville være buss for tog på deler av turen opp til Eidsvoll. Over en øl på Fiasco la vi en ny slagplan og bestemte oss for å ta oppladningen i Oslo for deretter å ta lokaltoget til Dal og buss videre derfra. Som sagt så gjort, og vi kom oss til Myhrer Stadion med en snau halvtime til kampstart.

På stadionet som ligger noe grisgrendt til ute på landet i grunnlovsbygda, har det skjedd et og annet siden mitt forrige besøk sommeren 2015. Ikke bare har de byttet ut gressmatta med usjarmerende plast, men det var også endringer å spore på de to langsidene. Dersom jeg ikke husker ting speilvendt, har man rett og slett fjernet den lille tretribunen som strakte seg bortover bortre langside, slik at det nå er intet av tribunefasiliteter der. På motsatt langside har man imidlertid fått på plass en liten, opphevet sittetribune i tre midt midt på langsiden. Jeg undret meg litt over hvorfor man har valgt å fjerne alt av tribunefasiliteter på den ene langsiden, men det er sikkert en grunn til det, og man er jo uansett ikke altfor bortskjemt med slikt i et land der det først og fremst er usjarmerende kunstgressbaner som synes å være av overordentlig viktighet og gjenstand for det meste av fokus og attrå.

Ved inngangspartiet fikk arrangørklubben et lite pluss i margen ved å dele ut (skjønt jeg måtte selv drive litt oppsøkende virksomhet) noe som med en solid dose velvilje kanskje kan kalles et kampprogram. Det dreide seg om en stensil med lagoppstillingene, og med en bakside som gjorde at man kunne brette det til å bli en slags 4-siders blekke. Med denne fangsten kunne jeg gå bort til de andre som allerede hadde tatt oppstilling på bortre langside. Nå gjensto det å se om FFK kunne fortsette sin imponerende sesong med en åttende seier av åtte mulige. Jeg skal ikke påstå at hjemmelaget først og fremst var ute etter revansj for tapet da de to sist møttes i 1974, men faktum er at Eidsvold Turn den gang hadde sitt beste år noensinne og tok andreplassen bak Lillestrøm på nest øverste nivå. I kvaliken var det nettopp FFK som sto i veien og hindret Turn i å rykke opp. Det hadde altså gått 46 år siden den gang.

Da Henrik Kjelsrud Johansen kranglet inn 0-1 og sendte aristokratene fra plankebyen i føringen etter fem minutter, var det faktisk allerede fortjent, før FFK gikk ut i hundre og skapte flere gode sjanser i åpningsminuttene. Det var i kampens 5-10 første minutter et stormløp mot Turn-målet, men så endret kampen karakter. Det jevnet seg mer ut, men mens FFK fortsatt hadde et initiativ og skapte de fleste sjansene eller halvsjansene, endte de aller fleste av disse i armene til Eidsvold-keeper Hågen Solberg Einang eller utenfor målet hans. Et Eidsvold Turn som før denne runden hadde lagt beslag på fjerdeplassen var innimellom skumle på overganger, men manglet presisjon der fremme for virkelig å true FFK-målet. Dermed sto det fortsatt 0-1 halvveis, men etter pause skulle det bli en ny FFK-oppvisning.

FFK begynte umiddelbart å skape sjanser igjen etter hvilen, men vi måtte vente til det 59. minutt før ballen ble blokkert i feltet og havnet i beina til Riki Alba som besørget 0-2. Fem minutter senere utnyttet Kjelsrud nølende forsvarsspill da han satt inn sitt andre for dagen, og et kvarters tid ut i omgangen kom Nicolay Solberg alene med keeper og satt inn 0-4. Svensken Love Reuterswärd har til tross for lite spilletid gjort et såpass bra inntrykk at han har blitt en liten personlig favoritt hos undertegnede, og han hadde vært på banen i rundt ti minutter da han i det 82. minutt pirket inn 0-5. Et hjemmelag som skapte lite etter pause fikk et trøstemål da Sondre Rudi fikk stå umarkert på bakre stolpe og redusere til 1-5, men FFK var ikke ferdig, og to minutter senere hamret Solberg inn sitt andre og fastsatt sluttresultatet til 1-6. Etter å ha hyllet FFK-spillerne takket vi for oss, og Marius skal ha takk for å ha skysset oss til Lillestrøm der vi kom oss med et tidligere tog enn planlagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Eidsvold Turn v Fredrikstad 1-6 (0-1)
2. divisjon avd. 1
Myhrer Stadion, 29 August 2020
0-1 Henrik Kjelsrud Johansen (6)
0-2 Riki Alba (59)
0-3 Henrik Kjelsrud Johansen (64)
0-4 Nicolay Solberg (70)
0-5 Love Reuterswärd (82)
1-5 Sondre Rustad Rudi (87)
0-6 Nicolay Solberg (89)
Att: 200 (the maximum allowed)
Admission: 100 NOK
Programme: Free

Next game: 05.09.2020: Flekkerøy v Levanger
Previous game: 15.08.2020: Kvik Halden v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg