Kvik Halden v Fredrikstad 15.08.2020

 

Lørdag 15.08.2020: Kvik Halden v Fredrikstad

Det var duket for Østfold-derby og toppkamp i 2. divisjon avdeling 1 når FFK skulle ta den ikke altfor lange turen til svenskegrensen for å møte Kvik Halden på Halden Stadion. Etter fem runder hadde begge disse lagene full pott og to poeng ned til treer Alta, så hvem – om noen – kunne fortsette seiersmarsjen? Vi hadde i en lengre periode planlagt en uoffisiell supporter-tur til Halden med en liten gruppe FFK-kompiser, til tross for vi var vel vitende om at det ville bli nokså umulig å få billett. Planen var å se kampen fra utsiden oppe i det ene hjørnet der man har fullt innsyn. Noen dager før kamp ble det imidlertid publisert en artikkel i Fredrikstad Blad der en leder i Kvik hevdet at fremmøtte FFK-fans ville bli jaget bort om de samlet seg på utsiden.

Dette var muligens medvirkende til at en rekke personer trakk seg, og til slutt var det kun meg og Jon Erik som valgte å likevel ta turen. Det som kvelden før kun skulle være et par øl hos Jon Erik utviklet seg til en temmelig sen affære, og derfor endte det med at jeg faktisk lå over hos ham snarere enn å gå den korte veien hjem. Noe groggy våknet vi til liv og fikk i oss en cowboy-frokost før vi gjorde oss klare for avreise og kom oss av gårde med bussen. Mens vi ventet på toget benyttet vi ventetiden ved Fredrikstad stasjon til å ta en ringerunde for å høre om noen flere ville med. Den eneste andre som ikke hadde meldt avbud var Patrick, men han fikk vi ikke tak i. Det viste seg at han hadde hatt en sen kveld og forsov seg, og han våknet ikke før vi var på vei mot stadion.

Vi ankom Halden som planlagt et kvarters tid før klokka slo tolv, og planen var selvsagt å lade opp med noen flytende forfriskninger. Rett overfor stasjonen ligger Grand Bar, som nå drives av Per Sandberg og hans Bahareh, og Jon Erik hadde som vanlig tatt affære ved å noen dager i forkant ta kontakt med Sandberg for å forhøre seg om mulighetene for en tidlig åpning dersom vi ble en god gjeng. Nå ble vi bare to, og det var som ventet fortsatt ikke åpent, så vi tok en tur nedom havna for å unne oss et glass og en lunsj der nede før vi returnerte til Grand Bar som da hadde åpnet. Vi ble tatt godt imot av Per før han etter en halvtimes tid dro på stranda og overlot gjestene til frøkna som viste seg å være et hyggelig vertskap og interessant samtalepartner.

Men nå var det fotballkampen som var vårt hovedfokus denne dagen, og med en halvtimes tid til kampstart gikk vi mot Halden Stadion og fant frem til det nevnte hjørnet der vi ble møtt av vakter som faktisk ønsket oss velkommen men umiddelbart spurte hvor mange vi ble. Etter å ha svart at vi neppe ble særlig flere, ble vi fortalt at vi var hjertelig velkomne til å stå der, og at bekymringen hadde vært i tilfelle vi skulle dukke opp minst 70-80 supportere. Som groundhopper var det selvsagt også knyttet ytterligere et dilemma til dagens kamp. Er det å regne som et besøkt stadion når man har sett kampen fra utsiden?? I utgangspunktet ville jeg sagt et klart nei, men med den spesielle situasjonen for tiden falt jeg ned på at man kunne gjøre et aldri så lite unntak – ikke minst siden det er en bane jeg garantert vil besøke igjen nå som jeg har flyttet tilbake til Østfold, og det faktum at vi hadde perfekt innsyn.

På en tur til København før jul i fjor traff jeg på Kvik-trener Kent Bergersen, som jeg kjenner fra hans tid i Drøbak, og spurte hva han forventet av 2020-sesongen. Dette var jo lenge før Covid-19 meldte sin ankomst, men han stilte seg den gang tvilende til om Kvik kunne kopiere sin gode 2019-sesong. Når sesongen omsider hadde kommet i gang hadde jo nå Kvik i likhet med FFK startet perfekt med fem seire av fem mulige. I byen der nordmennene i 1718 slåss mot svenskene og drepte deres Karl XII var det nå altså to klubber uten poengtap som skulle slåss om tabelltopp og et solid initiativ i avdelingen, og med Fredriksten festning som bakteppe blåste dommeren i gang toppoppgjøret på deilig naturgress.

For en førsteomgang vi fikk se av FFK! Ett at tidligere FFK-er Filip Westgaard noterte seg for kampens første sjanse med en volley like over, tok gjestene over banespillet. Unggutten Alexander Zoulakis hadde fått starte i midtbanen, og skulle bli en av kampens giganter. Etter et lite kvarter var det han som sørget for 0-1 med venstreslegga. De neste 13 minuttere skulle det bli målshow fra FFK som først nettet to ganger ved Henrik Kjelsrud Johansen og dermed én gang ved den danske stopperen Mads Nielsen som stanget inn 0-4. Vi var i det 28. minutt, og kampen virket allerede avgjort. Det var nå en ren parademarsj som gjensto, og FFK-spillerne kunne fornøyd vinke opp til oss (der vi hadde fått selskap av et par yngre FFK-fans) da de gikk i garderoben.

Så sent som helgen før hadde vi sett FFK falle sammen etter pause, men dette kunne de da ikke rote bort?? Det tok imidlertid ikke mange minuttene etter hvilen før Uranik Seferi reduserte til 1-4 etter at Håvar Jenssen først hadde vartet opp med et par kjemperedninger. Denne gang slo dog FFK tilbake nokså raskt, for noen minutter senere fikk Kjelsrud sitt hattrick og gjenopprettet firemåls-ledelsen. Resten av kampen ble dermed en slags transportetappe før FFK-spillerne til slutt kunne komme bort til oss i svingen og juble over tre nye poeng. Snart gikk vi tilbake til Halden sentrum der jeg ville sjekke ut Halden Mikrobryggeri. De var imidlertid ikke klar for gjester, men de deler bakgård med et annet sted som heter Kokkekollektivet eller noe slikt, og vi slo oss ned for en øl eller to der før vi via en svipptur innom Grand Bar kom oss med toget tilbake til Fredrikstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 132:
Kvik Halden v Fredrikstad 1-5 (0-4)
2. divisjon avd. 1
Halden Stadion, 15 August 2020
0-1 Alexander Zoulakis (15)
0-2 Henrik Kjelsrud Johansen (21)
0-3 Henrik Kjelsrud Johansen (24)
0-4 Mads Nielsen (28)
1-4 Uranik Seferi (49)
1-5 Henrik Kjelsrud Johansen (53)
Att: The 200 allowed plus several watching from the outside…including us (hence a bracketed tick for now)
Admission: n/a
Programme: None

Next game: 29.08.2020: Eidsvold Turn v Fredrikstad
Previous game: 08.08.2020: Fredrikstad v Kjelsås

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg