Fredrikstad v Kjelsås 08.08.2020

 

Lørdag 08.08.2020: Fredrikstad v Kjelsås

Når jeg nok en gang har blitt hengende etter med mine skriverier på bloggen, skyldes det denne gang i hvert fall ikke travel kampvirksomhet, men snarere en slags apati som etter hvert tar over for frustrasjonen over tingenes tilstand for tiden. Spesielt i et land som vel er det eneste i hele Europa som ikke evner å få i gang breddefotballen, og som man strengt tatt er fanget i da planlegging av utenlandsreiser virker relativt bortkastet om dagen. Man skulle tro at dette i utgangspunktet var en god mulighet for å holde seg oppdatert, men i stedet har altså apatien tatt litt overhånd. Men nå skal vi gjøre et aldri så lite forsøk, og da må vi først tilbake til en lørdag i begynnelsen av august, da FFK fikk besøk av Kjelsås.

Det var et FFK som (sammen med Kvik Halden) hadde full pott etter fire runder, og som vanlig var de ekspertenes soleklare forhåndsfavoritt. Dette var sesongen da aristokratene skal opp igjen på nivå to, og de hadde jo således begynt godt med tanke på poengene. Spillemessig var jeg dog mer skeptisk, for til tross for fire seire var det alt annet enn overbevisende det jeg hadde sett ute på banen. Det hadde svingt fra det meget gode til det elendige, og nå kom de fra en hjemmekamp mot Skeid der 2-1 og tre poeng må sies å være bortimot tidenes ran etter at FFK ble regelrett rundspilt av et Skeid-lag som traff stolpene 3-4 ganger og sløste noe aldeles voldsomt offensivt samtidig som Håvar Jenssen sto godt.

Vel, nok om den Skeid-kampen, men jeg skal innrømme at jeg på dette tidspunktet fortsatt var temmelig kritisk til Bummen som FFK-trener, og jeg var alt annet enn sikker på at Kjelsås skulle herjes med i den grad noen virket å tro. Gjestene fra hovedstaden hadde vel av noen blitt utpekt som en mulig utfordrer på øvre sjikt av tabellen, og selv om undertegnede hadde tippet en god del lag foran de, kom de nå til plankebyen med fire poeng på sine fire kamper. Skulle de kunne stikke kjepper i hjulene for FFK? For første gang denne sesongen fikk jeg også muligheten til å se kampen live på stadion, da jeg var en av sesongkortinnehaverne som ble trukket ut. Det hadde også min kompis Jon Erik blitt, og sammen tok vi bussen inn til Fredrikstad sentrum for å forlyste oss med en øl eller to før kamp.

Jeg må si at restriksjonene virker noe patetiske når man kun kan være 200 tilskuere på kamp uavhengig av stadionets størrelse. Det samme antall som slippes inn hos klubber som Eidsvold Turn og Fløya, slippes inn på et Fredrikstad Stadion som fint kunne tatt minst 200 på hver tribune. Men der er nå kun én tribune åpen for vanlig publikum, og det betød at jeg for første gang skulle se kamp der fra en av langsidene. Alle mine tidligere besøk har vært med plass på hjemmesupporternes ståfelt (som for noen år siden byttet kortside). Så fikk man da også prøve noe nytt denne dagen, og vi var klare for kamp da spillerne kom utpå. Overraskelsen var vel at Henrik Kjelsrud Johansen var plassert på benken, men FFK virker å ha god bredde i år, så vi var likevel forsiktige optimister da dommeren blåste i gang kampen.

FFK tok taktpinnen umiddelbart, og skulle kanskje hatt straffe allerede et par minutter, og ikke lenge etter avsluttet Nicolay Solberg i stolpen. FFK hadde allerede skapt flere gode sjanser da de etter 18 minutter fikk en corner. Hjørnesparkene – som i fjor stort sett virket å gå rett i beina på førsteforsvarer – har hatt mye bedre kvalitet i år, og ballen fra Thomas Drage fant denne gang Solberg som på bakre stolpe headet inn til Maikel Nieves som kunne stusse inn 1-0 fra kort hold. En fullt fortjent ledelse som kunne vært større om ikke Kjelsås-keeper William Da Rocha hadde vært høyt og lavt. Ti minutter etter det første målet måtte han derimot gi tapt igjen da Riki Alba stanget inn et innlegg fra Nieves. Etter at bortekeeperen hindret ytterligere baklengs, sto det 2-0 til pause, og det var ikke et mål for mye etter det som nok var sesongens beste FFK-omgang til da.

De røde og hvite kom fort ned på jorda igjen etter pause, og gudene vet hva som har skjedd i garderobene, men allerede etter et drøyt minutt av andreomgangen reduserte Erik Grønner for Kjelsås. FFK fremsto nå helt tafatte, og noen minutter senere måtte Mads Nielsen ty til ulovligheter da han stoppet en Kjelsås-kontring. Det satt målscorer Grønner så liten pris på at han sparket dansken og dermed fikk marsjordre. Selv med en mann mindre var det imidlertid Kjelsås som nå styrte, og hadde nesten ligget i kortene da et langt Jesper Solli fikk sto helt alene på bakre stolpe og heade inn utligningen til 2-2. Ikke at det på noen måte gjenspeilet sjansestatistikken totalt sett kampen sett under ett, men FFK hadde seg selv å takke og slet nå voldsomt tross det tallmessige overtaket.

Den første halvtimen av andreomgangen var direkte fryktelig, og vi kunne bare håpe at de igjen ville våkne og få et vinnermål på slutten. Noen bytter gjorde susen. Inn i forsvaret kom en solid Ayoub Aleesami, og Alexander Zoulakis kom inn på midten, mens ikke minst svensken Love Reuterswärd tok plass på kanten. Sistnevnte var et friskt pust i sin første kamp på nesten et år, og sørget med sine rykk og involveringer nok en gang for at det begynte å skje noe mer konstruktivt der fremme. Nicolay Solberg var centimetere fra å sette inn vinnermålet, og like etter ble han felt alene med keeper. Straffe til FFK med fem minutter igjen. Kjelsrud hadde brent straffe sist mot Skeid, men gikk igjen frem…og scoret vinnermålet. På overtid kunne Kjelsrud økt, men etter at Reuterswärd løp fra Kjelsås-forsvaret og slo et godt innlegg, avsluttet spissen over. Dermed 3-2 til slutt. Og nå ventet en virkelig toppkamp borte mot Kvik Halden – et Østfold-derby mellom de to lagene som sto med full pott etter fem runder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Kjelsås 3-2 (2-0)
2. divisjon avd. 1
(Nye) Fredrikstad Stadion, 8 August 2020
1-0 Maikel Nieves (19)
2-0 Riki Alba (28)
2-1 Erik Grønner (47)
2-2 Jesper Solli (56)
3-2 Henrik Kjelsrud Johansen (pen, 86)
Att: The maximum 200 allowed
Admission: Season ticket
Programme: None

Next game: 15.08.2020: Kvik Halden v Fredrikstad
Previous game: 18.07.2020: Sotra SK v Nardo

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg