Idd v Sarpsborg FK 28.02.2022

 

Mandag 28.02.2022: Idd v Sarpsborg FK

Planen for mandagen hadde helt siden Idd annonserte en treningskamp mot Sarpsborg FK på Risum kunstgress vært å dra til Halden for å få med seg den. Dette var også en av Østfold-kretsens baner som jeg fortsatt hadde til gode å besøke. Det virket å være litt uenighet om kamptidspunktet, der en post fra Idd informerte om at kampen skulle starte 20.00, mens SFK dagen før hadde postet klokkeslettet 19.30. Førstnevnte passet faktisk best for meg med tanke på busser, og ble også bekreftet da jeg etterlyste et svar på hvem som hadde rett. Jeg så for meg å ta bussen til Halden og stikke en tur innom en pub der før jeg fortsatte mot Risum, men det viste seg at denne planen skulle endre seg.

Tidligere på dagen fikk jeg nemlig en melding av Trond Sæterøy som lurte på om jeg skulle på kamp. Han hadde opprinnelig vurdert å ta turen til Tistedalen, men var usikker på om han ville rekke dit, og tilbød seg nå å plukke meg opp for å bli med til Risum. En avtale om dette kom raskt på plass, og i 19-tiden plukket han meg opp utenfor min leilighet for deretter å sette kursen mot Halden. Med et kvarters tid til avspark parkerte vi utenfor Risum kunstgress etter å ha manøvrert oss gjennom alle enveiskjøringene inne på området der. Heldigvis viste det seg at han hadde hatt rett, han som hadde bekreftet 20.00 som kamptidspunkt, for spillerne var nå i ferd med å avslutte oppvarmingen.

Idd Sportsklubb er et resultat av at Aspedammen IL og Paulsbo IL slo seg sammen i 2002, og stiftelsesåret 1928 som det noen ganger refereres til viser nok til stiftelsen av Aspedammen IL. Disse to var jo to lokale rivaler, og sammenslåingen betyr jo således at vi dessverre også har mistet oppgjørene de to imellom. Men slik er det nå engang, og faktum er uansett at Idd SK da spilte i 4. divisjon. Siden den gang har de vært en tur nede i 6. divisjon, men rykket i 2017 opp igjen til 4. divisjon, før de to år senere måtte returnere til 5. divisjon, der de fortsatt befinner seg og registrerte en 7. plass forrige sesong.

Det tatt i betraktning var det kanskje naturlig å holde kveldens gjester som favoritter, for det var altså den ekte Sarpsborg-klubben – nemlig Sarpsborg FK – fra 4. divisjon. Vi slo av en prat med en av bortelagets ledere som innrømmet at klubben etter hans syn har surret altfor altfor lenge rundt på nedre halvdel av 4. divisjonstabellen (helt siden nedrykket fra 3. divisjon høsten 2016, i forbindelse med omstruktureringen man gjennomførte den vinteren), før han la til at de nå hadde et godt lag som han håpet kunne kjempe noe høyere opp på tabellen. Tilsvarende hadde en Idd-representant håp om at hans klubb kunne kopiere eller helst forbedre fjorårets plassering og kanskje til og med være med i toppen av 5. divisjon.

Risum kunstgress er et kommunalt anlegg som ligger mellom to skoler, med en kunstgressbane som er overraskende kort i lengderetningen, men som sies å likevel være innenfor reglementet. Jeg har altså ikke vært her før, men det har min groundhopper-kompis Stig-André Lippert som også har en fortid som beboer i Halden, og da han så mine bilder herfra denne kvelden kommenterte han at de to tribunene som står ved siden av hverandre på den ene langsiden må ha kommet opp de siste årene. På motsatt langside har man laglederbenkene. Nå skulle jeg for øvrig gjerne sett at Idd kunne spille en og annen kamp på sommeren på den gamle hjemmebanen til Aspedammen, der naturgresset åpenbart fortsatt blir stelt. Hva den gamle banen til Paulsbo angår, mistenker jeg at den ikke nødvendigvis er der lenger.

Etter at kampen ble blåst i gang beveget jeg meg snart over fra min posisjon mellom laglederbenkene og over på motsatt langside med tribunene. Der borte kom vi etter hvert også i prat med den tidligere FFK-spilleren Roar Hagen, som nå er involvert i Idd. På spørsmål fra Trond kunne han for øvrig bekrefte at Idd faktisk pleier å ha et kampprogram til sine seriekamper fortsatt. Det er mer enn hva klubbene i norsk toppfotball klarer – eller rettere sagt har vilje til. Som et apropos kan det nevnes at FFK avslo tilbudet (med en begrunnelse om at det ikke var riktig i dagens samfunn å bruke unødig papir!) selv da en gruppe av oss tilbød å stå for all skrivingen og jobben. Så all ære til Idd om det viser seg å stemme. Det er ikke nødvendigvis så altfor mye som skal til.

Jeg sto med en liten følelse av at det var et tidsspørsmål før SFK ville ta ledelsen, og det gjorde de på spektakulært vis etter 25 minutter. Et langskudd smalt i tverrliggeren, gikk i ryggen på den uheldige Idd-keeperen, og i mål. 0-1, og man kunne sikkert notert det som et selvmål, men jeg får legge godviljen til og kreditere det til SFK-spilleren som jeg mistenker at var Niklas Wilhelmsen. Ingen av disse klubbene har vært spesielt aktive på sosiale medier med tanke på A-laget sitt, og det gjelder både kamprapporter og andre nyheter, så her måtte jeg leke litt detektiv og håper jeg fant rett mann. SFK hadde noen kjempesjanser på få sekunder rundt ti minutter før pause, men det sto fortsatt 0-1 halvveis.

Etter en tur i kiosken så vi at SFK doblet ledelsen i det 64. minutt, uten at jeg har klart å identifisere målscoreren som headet inn 0-2. Idd hadde etter pause uansett hengt godt med frem til dette, og i det 70. minutt reduserte de til 1-2 etter klabb og babb foran målet. Roar Hagen var behjelpelig med å identifisere Josef Myhren Boucleh etter at jeg pekte ut han jeg mente var sist på ballen. Det var nå god underholdning og en periode med gode sjanser begge veier. I det 83. minutt fikk også Idd sin utligning, og vår samtalepartner identifiserte Eskil Overvik som målscorer for oss. 2-2 ble også sluttresultatet, og selv om jeg hadde stått med en følelse av at SFK ville ta dette, kom Idd sterkt tilbake etter pause og sikret seg et for så vidt fortjent uavgjort-resultat. For oss var det bare å takke Roar for en hyggelig prat og sette kursen hjemover. Så får jeg igjen benytte anledningen til å takke Trond for skyss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 191:
Idd v Sarpsborg FK 2-2 (0-1)
Friendly
Risum kunstgress, 28 February 2022
0-1 Niklas Wilhelmsen (26)
0-2 ?? (64)
1-2 Josef Myhren Bouchleh (70)
2-2 Eskil Overvik (83)
Att: 27 (h/c)
Admission: Free

Next game: 04.03.2022: B93 v Næstved BK (@ Svanemølleanlægget)
Next norwegian game: 09.03.2022: Moss v FK Eik Tønsberg 871
Previous game: 26.02.2022: Selbak v Askim Fotball

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg