B93 v Næstved (@ Svanemølleanlægget) 04.03.2022

 

Fredag 04.03.2022: B93 v Næstved BK (@ Svanemølleanlægget)

Det var endelig på tide med en tur til Danmark igjen, der jeg hadde bevilget meg to langhelger på rad for å fullføre de to øverste divisjoner i dansk fotball. Turen ned skulle gå med nattbussen som hadde avgang fra Grålum (Lekevollkrysset) ved midnatt, og min kompis Jon Erik hadde stilt opp for å svippe meg dit opp. Det viste seg etter hvert av bussen var et kvarters tid forsinket, men etter å ha stått og hutret litt kunne jeg omsider ta plass og med musikk på høretelefonene forsøke å få litt søvn på den lange kjøreturen ned til kongens by. Jeg duppet av et sted i Uddevalla-området, registrerte så vidt at vi stoppet i Göteborg, enset halvveis at vi stoppet i Helsingborg, og våknet til slutt da vi var på vei inn i det sentrale København.

Da vi ble sluppet av, var klokka ikke mer enn kvart på sju på morgenen, og det var lenge til jeg kunne sjekke inn, men jeg fikk i hvert fall likevel slengt fra meg bagasjen ved City Hotel Nebo i Istedgade, der jeg hadde betalt 902 danske kroner for to netters overnatting. Dermed kunne jeg slå i hjel litt tid uten å måtte drasse rundt på bagasjen, og etter å ha gått til innkjøp av et såkalt City Pass, tok jeg turen opp til Østerport stasjon, og spaserte i ro og mak en tur på Langelinie og rundt på Kastellet og dets voller. Det var mens jeg satt meg ned litt på en benk der at jeg plutselig ble oppmerksom på at det hadde dukket opp en treningskamp som ville kunne være en finfin bonus denne fredagen.

Planen hadde hele tiden vært å benytte kvelden til et gjensyn med Sundby Idrætspark der Fremad Amager skulle ta imot Lyngby klokka 18.30. Nå så jeg at B93 også skulle ha treningskamp mot Næstved allerede klokka 15.00 på sitt treningsfelt ved navn Svanemølleanlægget, så da bestemte jeg meg raskt for at det ville bli en fin dobbel. Først var det imidlertid tid for et besøk ved meget interessante Frihedsmuseet, som tar for seg okkupasjonstiden 1940-1945, og drøyt to timer ble tilbragt der før jeg unnet meg en herlig dansk lunsj på Café Oscar. Etter å ha tatt metroen fra Marmorkirken tilbake til København H, fikk jeg sjekket inn rundt kvart på to. Deretter var det bare å komme seg tilbake på metroen, som jeg ble med til Poul Henningsens Plads. Rett rundt hjørnet for den stasjonen ligger Kompasset Ølbar, og siden jeg hadde god tid til en tur innom, lesket jeg der strupen med en Berliner weisse før jeg gikk videre.

Svanemølleanlægget er som nevnt treningsfeltet til klubben B93, og ligger ved Københavns Nordhavn. Området rundt anlegget bærer for tiden preg av å være en stor byggeplass, men jeg klarte å orientere meg frem til inngangen og etter hvert også riktig bane med drøyt tjue minutter til avspark. Her befinner man seg helt inntil en svært travel jernbanelinje med tog som flere ganger i minuttet ruller forbi på sin vei til og fra sentrale København. På motsatt side av denne jernbanelinjen hadde også det tidligere kraftverket Svanemølleværket rollen som bakteppe for fotballen vi skulle se.

Det offisielle navnet på B93 er Boldklubben af 1893, og den ble som navnet tilsier stiftet i 1893, men da som cricketklubb under navnet Cricketklubben af 1893. Fotballen kom først på menyen to-tre år senere, og det var da man samtidig endret navnet. Med ni danske seriemesterskap er det kun tre klubber som har vunnet serien i Danmark flere ganger, men den siste av disse titlene kom så langt tilbake som i 1946. Etter dette ble det en mer anonym tilværelse, men i 1982 vant de dog den danske cupen for første og hittil eneste gang, da B1903 ble slått etter omkamp. Man må tilbake til 1998/99-sesongen for å finne sist gang B93 spilte i øverste divisjon, og i 2012 rykket de helt ned i Danmarksserien. Nå er de imidlertid å finne i 2. Division.

Generalprøven en helg før vårsesongen skulle sparkes i gang etter vinterpausen ville vært en toppkamp om det hadde dreid seg om poeng i denne sesongens 2. Division, for gjestende Næstved BK toppet nemlig tabellen mens B93 befant seg på en tredjeplass, så dette var to klubber som absolutt vil være med i kampen om de to opprykksplassene. Da lagene og de andre aktørene var klare for avspark, var det drøyt hundre tilskuere som hadde funnet frem, og flere av disse hadde tatt oppstilling strategisk plassert for å kose seg i vårsola. Dommeren blåste i fløyta, og min første danske kamp for året var i gang.

De grønnkledde gjestene fra Næstved tok ledelsen i det femte minutt, og Mileta Rajovic var målscorer. I det 22. minutt lå imidlertid ballen på straffemerket etter at dommeren hadde tildelt vertene straffespark. Mikkel Mouritz gjorde ingen feil, satt inn utligningen til 1-1, og vi var like langt. Gleden var dog kortvarig for B93, for to minutter senere hadde Næstved igjen tatt ledelsen etter at Mark Kongstedt hamret inn 1-2. Jesper Christensen var nære på å øke, men skuddet smalt i tverrliggeren. Mot slutten av omgangen hadde Næstved et par enorme sjanser på kort tid, men det endte med at målscorer Rajovic sendte ballen langt over mål fra svært god posisjon. Det sto 1-2 til pause, og det var ikke ufortjent, for Næstved hadde vært best.

I pausen ble det gjort en rekke bytter, og det ble både mer jevnspilt og noe mer sjansefattig. Det første som var verdt et notat etter hvilen var da B93 i det 74. minutt fikk en stor sjanse som dog ble misbrukt. Hjemmelaget hadde uansett hevet seg etter pausen, og i det 82. minutt hadde de også en heading som gikk like over. I stedet holdt Næstved på å øke ledelsen etter surr i B93-forsvaret, som imidlertid fikk blokkert til slutt. Målet kom likevel, og det var på akrobatisk vis at Ahmed Hassan fastsatt sluttresultatet til 1-3 med et brassespark i kampens siste ordinære minutt. Et verdig punktum på en til tider nokså severdig kamp som spesielt i første omgang bød på ok underholdning.

Med seier i generalprøven kunne vel Næstved dermed ta med seg en ekstra dose selvtillit på sin hjemtur til det mer sydlige Sjælland, og vil nok være min favoritt til å holde på ledelsen på toppen av tabellen og sikre seg opprykk, men vi vet jo at det gjerne kan skje mye rart i løpet av vinterpausen. Selv skulle jeg uansett videre til neste kamp, uten at jeg hadde voldsomt hastverk, og trasket tilbake til metrostasjonen Poul Henningsens Plads. Etter et bytte ved Kongens Nytorv var jeg på vei utover mot Amager for å unne meg en aldri så liten vanningspause før kveldskampen hos Fremad Amager.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 36:
B93 v Næstved BK 1-3 (1-2)
Friendly
Svanemølleanlægget, 4 March 2022
0-1 Mileta Rajovic (5)
1-1 Mikkel Mouritz (pen, 22)
1-2 Mark Kongstedt (24)
1-3 Ahmed Hassan (90)
Att: 108 (h/c)
Admission: Free

Next game: 04.03.2022: Fremad Amager v Lyngby
Previous game: 28.02.2022: Idd v Sarpsborg FK
Previous danish game: 04.11.2021: Brøndby IF v Rangers

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg