SKIF Semberija v Angered MBIK 18.02.2022

 

Fredag 18.02.2022: SKIF Semberija v Angered MBIK

Etter at treningskampen Sparta v Sarpsborg FK føyde seg inn i rekken av kamper som denne uken måtte avlyses grunnet smitte, hadde jeg egentlig ingen store planer for kvelden. Det var imidlertid før Jon Erik kom på banen og ga uttrykk for at rastløsheten hadde tatt såpass overhånd at han begynte å kikke på mulige kamper nedover i Sverige. Han hadde da også nevnt det tidligere i uken, at han muligens kunne tenke seg en tur nedover mot Göteborg på fredagen, men jeg la da ikke all verden i det. Nå viste deg seg at han klar for en slik utflukt, og vi bestemte oss for å kjøre mot grensen, ta en lunsj i Strömstad, og ta det derfra.

Etter at vi hadde fått forsynt oss tilstrekkelig fra Asian Town sin buffet, besluttet vi å fortsette sørover til Göteborg, der vi hadde funnet tre kamper. Av disse falt vi ned på treningskampen mellom SKIF Semberija og Angered MBIK som skulle spilles på Bergsjövallen, eller rettere sagt anleggets kunstgressbane. På veien rakk vi også å gjøre litt research ved Lyckorna, i området rundt Ljungskile, med tanke på en mulig pitstop på vei hjem på den kommende bussturen til Göteborg i mars, når FFK skal spille treningskamp mot IFK Göteborg. Vi hadde fortsatt godt med tid, og tenkte oss også en tur inn til Göteborg sentrum, men valgte å først svippe innom Bergsjövallen på veien for å ta noen bilder mens det fortsatt var dagslys.

Bergsjön er en forstad i nordøstlige Göteborg, omkring åtte kilometer fra Göteborg sentrum. Området bærer preg av blokkbebyggelse, og regnes gjerne som en del av det såkalte ‘miljonprogrammet’, selv om Bergsjön visstnok faktisk var planlagt allerede før svenskenes ‘miljonprogram‘ ble vedtatt. Selve Bergsjön har i dag rundt 17 000 innbyggere, og er en av flere slike boligområder i den nordøstlige utkanten av Göteborg. I likhet med mange andre av disse miljonprogram-områdene, sliter nå også Bergsjön i dag med en rekke utfordringer, og er av politiet regnet som et «särksilt utsatt område» der de ser det som nesten umulig å utføre sine oppdrag. Disse områdene preges av blant annet islamske paralellsamfunn, religiøs ekstremisme, såkalte «no go zones», høy kriminalitet, etc etc.

Det høres nok ikke spesielt trivelig ut, men trivelig var i hvert fall karen vi traff på ved Bergsjövallen. Anlegget har to baner; hovedbanen med naturgress (som nå var gjerdet inn og låst), og kunstgressbanen som vi denne kvelden skulle se kamp på. Mens vi sto der og tittet, så vi en kar som låste seg inn i klubbhuset, og gikk for å banke på for å få bekreftet at det faktisk var kamp kl. 19.00. Klubbhuset bærer logoen til Bergsjön IF, og selv om det ikke var de var en av lagene som skulle spille denne kvelden, kunne vedkommende bekrefte kampen etter å ha låst opp den pansrede metall-døra for oss. Dette var også starten på en svært trivelig samtale med en ildsjel som det skulle vise seg faktisk var med å stifte Bergsjön IF i 1964.

Han ble åpenbart nokså sjokkert over at to nordmenn hadde forvillet seg hit ned for å se en treningskamp, men inviterte oss inn for å vise oss rundt i klubbhuset. Det ble fort en drøy halvtime i hans selskap, og snart fikk han også selskap av sin kasserer(?). Etter å ha kikket på pokaler og utmerkelser, gamle lagbilder, og et imponerende utvalg av vimpler fra klubber i både inn- og utland (inkludert Fredrikstad-klubben Begby), takket vi for titten for å unne oss en svipptur inn til Göteborg sentrum. Vi ville nemlig se om vi fant noen fine klær av interesse på NK, og etter å ha saumfart utvalget rakk vi til og med en cider på John Scotts Palace før vi returnerte til Bergsjön og Bergsjövallen.

Det var som sagt SKIF Semberija som skulle spille treningskamp mot Angered MBIK, og førstnevntes navn bør kanskje forklares. Deres logo vitner jo i seg selv om en serbisk tilknytning, og SKIF står rett og slett for Serbiska Kultur & Idrottsforeningen, mens Semberija er navnet på en region i Republika Srpska. Denne klubben ble stiftet i 1995, og spilte seg i 2012 opp i Division 3, men det ble med den ene sesongen der, og de er nå å finne i Division 4 Göteborg. Kveldens motstander på sin side er en annen lokal klubb, og Angered MBIK hører hjemme i Division 3 Sydvästra Götaland. Det betyr at disse to klubbene i år spiller på henholdsvis femte og sjette nivå av svensk fotball.

Mens vi var inne i sentrum av Göteborg hadde det begynt å dryppe så smått fra oven, og det var da også meldt regn her denne kvelden, men da vi igjen parkerte ved Berjövallen begynte det å gå over til sludd og deretter snø. Det skulle etter hvert sette sitt preg på det som skjedde ute på kunstgresset, men foreløpig uanfektet tok vi oppstilling bak det ene målet, under noen trær som ga nokså begrenset ly for det som falt fra oven. Det var ingen tribunefasiliteter her, men en liten gressvold på nærmeste langside – skjønt å bevege seg der var nå forbundet med overhengende fare for å skli og havne på ratata. Laglederbenkene var å finne på motsatt langside, men da vi i løpet av første omgang gikk en runde og tuslet over dit, fikk vi klar beskjed av den myndige frøkna som var linjedommer der at hun satt pris på om publikum holdt seg på motsatt side.

Vi regnet oss frem til at det var 17 tilskuere som hadde møtt opp, og de fikk se at Angered MBIK tok initiativet og etter hvert også tok ledelsen. Det var i det 22. minutt at et skudd via stolpen sørget for at det sto 0-1. Med ti minutter til pause doblet Angered-klubben sin ledelsen til 0-2 med et flott og velplassert skudd i bortre hjørne. I det 42. minutt fikk imidlertid Semberija en redusering, slik at det sto 1-2 da dommeren blåste for pause og vi kunne gå for å søke litt ly i klubbhuset som holdt åpent. Der fikk Jon Erik til og med servert kaffe av vår venn fra tidligere, før det var på tide å igjen komme seg ut i snøværet.

Det var på ingen måte noen snøstorm, men det var såpass at det la seg på kunstgressbanen som nå var helt hvit. Det skulle også skape litt problemer etter hvert som det økte på utover i omgangen, men foreløpig var det ikke noe voldsomt problem da bortelaget økte til 1-3 fem minutter ut i andre omgang. Tre-fire minutter senere sto det 1-4, og vi kom nå dessuten i snakk med to serbere som sto og koste seg med øl og serbisk hjemmebrent. De insisterte på å at vi måtte smake på sistnevnte, og hadde tilsynelatende liten forståelse for Jon Eriks unnskyldning om at han måtte kjøre, men det ble for ordens skyld kun undertegnede som måtte smake både én og to ganger.

Mens vi sto der i hyggelig passiar, hadde det faktisk blitt såpass at vi allerede hadde sett tendenser til at ballen stoppet i snøen, og med et kvarters tid igjen valgte dommeren rett og slett å blåse av slik at det ble en noe forkortet økt. Vi satt oss sporenstreks i bilen for å starte returen til Fredrikstad, men kom ikke altfor langt før det hadde utviklet seg til et ordentlig snøkaos. Det var nok bra at det kun var undertegnede som fikk seg en serbisk ‘stänkare’, for mellom Kungälv og Uddevalla var det faktisk så ille at biler hadde kjørt i grøfta og trafikken gikk i 60-70 km/t på E6. Vi måtte til og med stoppe for a gjøre et (dessverre forgjeves) forsøk på å taue opp en uheldig bilist.

Forholdene var også slik at bruk av fjernlys var håpløst da det førte til at vi så rett i en vegg av snø, og det ble tidlig klart at vi ikke ville rekke frem til Nordby-senteret for å handle der før stengetid, slik planen hadde vært. Løsningen ble å kjøre innom sentrum av Uddevalla, der en av butikkene holdt åpent lenger. Det ble i det hele tatt en strabasiøs hjemtur; i hvert fall til vi kom litt nord for Uddevalla der det igjen plutselig var bare veier da vi nærmet oss Strømstad. Først rundt halv ett var vi hjemme, men det hadde uansett vært en koselig tur, og som vanlig når jeg farter rundt sammen med Jon Erik, var jeg også i godt selskap. Nå var det bare å få seg litt søvn før vi skulle innta Sarpsborg for å se FFK der dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 25:
SKIF Semberija v Angered MBIK 1-4 (1-2)
Friendly
Bergsjövallen, 18 February 2022
0-1 ?? (22)
0-2 ?? (35)
1-2 ?? (42)
1-3 ?? (51)
1-4 ?? (54)
Att: 17 (h/c)
Admission: Free

Next game: 19.02.2022: Sarpsborg 08 v Fredrikstad
Next swedish game: 26.03.2022: IFK Göteborg v Fredrikstad
Previous game: 17.02.2022: Hobøl v Vansjø/Svinndal
Previous swedish game: 27.01.2022: BK Häcken v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg