Hobøl v Vansjø/Svinndal 17.02.2022

 

Torsdag 17.02.2022: Hobøl v Vansjø/Svinndal

Tre dager hadde gått siden min forrige fotballkamp, for det var fortsatt litt utfordrende tider. Skjønt tirsdagens planlagte treningskamp på Tunebanen hadde vel ikke blitt avlyst grunnet utbrudd av ‘Kinaviruset’ hos Tune eller Skjeberg Sport, men snarere fordi sistnevnte hadde vært i aksjon med kamp i Østfoldmesterskapet (kanskje mer kjent som OBOS Cup) hos Torp kvelden før. Den dagen endte Jon Erik og jeg opp med å på impuls slenge oss med en tur inn til Oslo for å se hockey i form av Grüner v Stjernen. Onsdagen var det derimot viruset som satt en stopper for mine planer da Begby måtte avlyse sin treningskamp mot Skogstrand, men på torsdagen skulle de endelig også bli litt fotball igjen, og det sammen med en kar som nok hungret litt ekstra etter å komme seg på kamp igjen.

Min banehopper-kompis Stig-André Lippert har jo den siste tiden hatt andre plikter etter en familieforøkelse, og har naturlig nok derfor hatt helt andre ting å tenke på, men nå var han sugen på en kamp, og hadde allerede noen dager i forveien tatt kontakt for å forhøre seg om hvorvidt jeg var klar for et tur igjen. Det betød også en ny bane for oss begge, og et besøk hos en klubb som i år gjør comeback med A-lagsfotball etter flere år uten. Det er snakk om Hobøl IL, og vår destinasjon ble derfor Tomter, som vi satt kursen mot etter at jeg hadde tatt meg opp til Kalnes for å møte den nybakte far. Med et snaut kvarter til avspark ankom vi Tomter, som er et tettsted som ligger omkring fire mil sør for Oslo og har rett i overkant av 2 000 innbyggere. Her befinner vi oss rett ved den tidligere Akershus-grensen, og Tomter var det største tettstedet i tidligere Hobøl kommune, men sorterer nå under Indre Østfold kommune.

Her ved Tomter Idrettspark er det ikke bare én, men to baner – hovedbanen Tomter Stadion med sitt naturgress, og Tomter kunstgress like ved siden av – og det var naturlig nok på sistnevnte at Hobøl nå skulle måle krefter mot et Vansjø/Svinndal som også blir en avdelings-kollega i årets 7. divisjon. Banen her er en typisk kunstgressbane uten noen tribunefasiliteter, men det er en liten voll på deler av den ene langsiden, der man også finner klubbhuset. Foran dette sto det også et par benker, og her står man for øvrig også noe opphøyd fra selve banen, der aktørene nå gjorde seg klare til avspark. Hobøls første treningskamp her hadde ifølge rapportene tydeligvis båret preg av å være en temmelig spesiell affære, med 3 x 25 minutter og samtlige aktører på banen i overtrekksvester. Denne gang var planen heldigvis å spille 2 x 45 minutter, og Vansjø/Svinndal hadde også med seg drakter, men Hobøl hadde åpenbart fortsatt ikke fått sine draktsett fra leverandøren.

Det gjorde at de måtte spille i lyseblå overtrekksvester utenpå, og vi fant det humoristisk at de kanskje ikke hadde nok, slik at deres venstreback faktisk spilte i en lyseblå ytterjakke (med hette, for sikkerhets skyld)! Man ser mye rart i den herlige breddefotballen! Det gikk ikke lang tid før vertene ble satt under press, og V/S tok ledelsen i kampens femte minutt. Vi hadde dessverre ingen forutsetninger for å identifisere og notere ned de korrekte målscorerne, og de skulle de bli mange av. V/S hadde allerede også misset en kjempesjanse da de etter et drøyt kvarter doblet ledelsen med en kjempescoring der et langskudd dalte ned i det bortre hjørnet, og få minutter senere utnyttet de surr i forsvaret til å øke ytterligere. 0-4 ble styrt inn etter en snau halvtime, men sekunder senere reduserte Hobøl, før ytterligere to bortemål før pause sørget for at det sto 1-6 halvveis.

Lippert var nå såpass lei sykehusmat at han hadde bestemt seg for å bruke pausen til å få seg noe mat fra en lokal takeaway-sjappe, og hadde derfor med et kvarters tid til pause ringt for å bestille to porsjoner med biffsnadder til oss. Vi svippet raskt ned for å hente maten, og returnerte med perfekt timing idet spillerne igjen var på vei ut. Mens vi satt og spiste på den ene benken var det plutselig måltørke, men snaut halvveis ut i omgangen ble det nettsus igjen. V/S noterte seg for nye scoringer i kampminutt 66, 67, 73 og 75, slik at det til slutt endte 1-10. Dette var andre kamp der jeg ser V/S. Begge har vært borte, og i begge har de scoret ti mål, slik at de står med en positiv målforskjell på 20-1 på de to kampene jeg har sett de! Tipper de gjerne ser at jeg kommer og titter på litt oftere. Men etter en trivelig kveld i Tomter var det nå på tide å vende snuta hjemover. Vi får se om jeg ikke får stiftet ytterligere bekjentskap med begge lag utover i sesongen. Det er også veldig hyggelig at klubber som Hobøl (og Tveter) er tilbake i manesjen A-lag igjen! Vi får håpe på flere slike ‘comeback’ i årene som kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 188:
Hobøl v Vansjø/Svinndal 1-10 (1-6)
Friendly
Tomter kunstgress, 17 February 2022
0-1 ?? (5)
0-2 Nr 22 (17)
0-3 Nr 20 (21)
0-4 Nr 15 (30)
1-4 ?? (31)
1-5 Nr 7 (39)
1-6 ?? (42)
1-7 ?? (66)
1-8 ?? (67)
1-9 Nr 7 (73)
1-10 Nr 10 (75)
Att: 12 (h/c)
Admission: Free

Next game: 18.02.2022: SKIF Semberija v Angered MBIK
Next norwegian game: 19.02.2022: Sarpsborg 08 v Fredrikstad
Previous game: 14.02.2022: Torp v Skjeberg Sport

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg