Greåker v Gresvik 26.10.2023

 

Torsdag 26.10.2023: Greåker v Gresvik

Denne torsdagen var det en litt begrenset fotball-meny i Østfold-kretsen, og det var tidlig en kamp som skilte seg ut som den mest aktuelle. Jeg hadde også vært inne på tanken å muligens ta en ‘fridag’ fra fotballen, men nok en gang endte jeg med å føle for en tur ut, og jeg bestemte meg til slutt for å dra opp til Greåker og Moa for å se 5. divisjons-oppgjøret mellom Greåker og Gresvik, som var en potensielt viktig kamp i begge ender av tabellen. Det var bare å kle godt på seg og busse inn til Fredrikstad og deretter videre opp til Greåker. Etter å ha spasert bort til Moa, traff jeg ganske raskt på banehopper Tom Børkeeiet, som også hadde tatt turen, og jeg endte opp med å se kampen sammen med ham.

Som jeg også har nevnt i tidligere innlegg, må nok 5. divisjon sies å ha utviklet seg til å bli den mest spennende av Østfold-kretsens divisjoner i år. I toppen av tabellen var det spenning knyttet til kampen om de to opprykksplassene, og med fire runder igjen ledet Selvak an to poeng foran Greåker, mens Idd lå ytterligere ett poeng bak der igjen. Det var nå først og fremst disse tre det sto mellom, og Greåker ville med seier denne kvelden overta tabelltoppen…i hvert fall midlertidig. I bunnen var Lisleby 2 og Råde 2 allerede så godt som klare for nedrykk, men her kunne det bli nedrykk også for et tredjelag, og det var totalt avhengig av Rådes skjebne i kvalifiseringen om opprykk fra 4. divisjon til 3. divisjon.

Nå er det jo slik at man inntil videre fortsatt opererer med et idiotisk system der vinnerne av visse 4. divisjon-avdelinger ikke rykker direkte opp samme hvor suverene man har vært gjennom en lang sesong, men i stedet må møte divisjonsvinneren fra en annen krets for å spille kvalifisering om opprykk til 3. divisjon. Dette påvirker igjen også antall lag som rykker ned, og av en eller annen grunn forplanter dette seg videre og påvirker også antall lag som skal ned fra 5. divisjon. Dersom Rådes førstelag skulle snuble for andre år på rad, var derfor Gresvik i en situasjon der de ville kunne havne i trøbbel. Til tross for en ni poengs luke ned til den nevnte reservelags-duoen i bunnen, lå nemlig Gresvik tredje sist, men samtidig var det kun ett poeng opp til Berg og to poeng opp til Rygge. Alle disse ville nok derfor heie litt ekstra på Råde i kvalifiseringen.

Til tross for et mobilkamera som fortsatt krangler litt, fikk jeg tatt de ‘faste’ bildene av innmarsjen ned trappa fra klubbhuset samt starten av den klokka som manuelt må trekkes tilbake. Vedkommende kunne slippe kosteskaftet da dommeren blåste i fløyta, og vi var i gang. Tolv minutter var spilt da et innlegg fant Jens Branem Eriksen foran mål, og hans skudd sørget for ledelse 1-0 til Greåker. Etter 25 minutter hadde vertene en god mulighet til å øke, men skuddet gikk over. I det 33. minutt fikk de en kanskje enda større sjanse, men headingen led samme skjebne og gikk like over tverrliggeren. Greåker kunne likevel gå i garderoben med en knapp men fortjent ledelse.

Hjemmelaget var fortsatt det beste laget etter hvilen, og i det 58. minutt ble en ball inn i feltet stusset videre og endte opp i mål. Mahelo Ekiochi var mannen som doblet ledelsen til 2-0. Om det så tungt ut for Gresvik nå, skulle det ble enda litt verre da Greåker med et drøyt kvarter igjen av ordinær tid fikk et hjørnespark som datt ned i feltet. Der sto Jens Branem Eriksen og dunket inn 3-0 med sitt andre mål for kvelden. Med fem minutter igjen fikk vertene en kjempesjanse til å øke ytterligere, men spilleren som fikk ballen på nærmest blank styrte den utenfor. Dermed endte det 3-0, og Greåker var (i hvert fall foreløpig) serieleder, mens Gresvik begynte å leve farlig dersom Råde skulle feile (noe de også gjorde). Det var fortsatt spenning i 5. divisjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Greåker v Gresvik 3-0 (1-0)
5. divisjon Østfold
Moa, 26 October 2023
1-0 Jens Branem Eriksen (13)
2-0 Mahelo Ekiochi (58)
3-0 Jens Branem Eriksen (75)
Att: 41 (h/c)
Admission: Free

Next game: 28.10.2023: Råde v Flint
Previous game: 25.10.2023: Torp 2 / Borgar v Eika Krapfoss

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg