Råde v Flint 28.10.2023

 

Lørdag 28.10.2023: Råde v Flint

Når man vet at Råde har gått ubeseiret gjennom årets 4. divisjon Østfold med imponerende 25 seire av 26 mulige, og med kun ett poengtap i form av en enkelt uavgjort-kamp mot toer Drøbak/Frogn, samt med den spinnville målforskjellen 135-13 på disse 26 seriekampene (25-1-0), så skulle man vel tro at de hadde gjort seg fortjent til et direkte opprykk. Eller?? Nja, tydeligvis ikke ifølge forbundet, for til tross for at mange mener at Østfold- og Vestfold-kretsene er blant landets sterkeste, må vinnerne av disse to kretsenes 4. divisjons utrolig nok fortsatt møtes til kvalifiseringskamper om én opprykksplass. Kanskje er det sammen med blant annet problematikken rundt reservelagene slik ting NFF burde brukt tid på snarere enn vås som å vurdere nye fjolle-regler med ti minutters utvisninger for dårlig oppførsel på banen..?

Som man kanskje skjønner var det Råde Idrettspark som var dagens destinasjon for meg, selv om jeg opprinnelig hadde blinket meg ut lokaloppgjøret Ekholt v Rygge. Da den første av de to kvalifiseringskampene mellom Råde og Vestfold-vinner Flint ble satt opp til denne lørdagen, endret jeg imidlertid planene. Råde hadde bedt inn til fest og bød på gratis inngang og tilstelning med diverse aktiviteter før kamp, da de hadde fått med seg sine sponsorer på å sponse et visst beløp per tilskuer. Nå har det seg jo slik at Råde også i fjor var i denne situasjonen, og den gang var motstanderen som noen sikkert vil huske Sandefjord Fotball 2 (som selv hadde to strake tap bak seg i disse kvalik-kampene). Den gang avsluttet Råde hjemme, med undertegnede på plass i det som ble min siste norske kamp i 2022, og jeg har sjelden sett et større ran enn den kampen, som endte med at Råde utrolig nok ikke klarte å vinne hjemmekampen etter et knepent tap i Sandefjord.

Nå ville de ha revansj, og store deler av Østfold-fotballen heiet åpenbart på Råde. Jeg tok 13.39-toget fra Fredrikstad, og endte opp med å spasere opp fra Råde stasjon sammen med det som viste seg å være Råde-trenerens bror, som hadde tatt turen fra Rogaland. Vi ankom med rundt tre kvarter til avspark, og jeg så at det allerede hadde møtt opp en del folk. Året før hadde det vært 1 325 tilskuere til stede for å se kampen mot Sandefjord Fotball 2, og jeg hadde tippet at det ville bli minst like mange denne gang, og at ikke minst Flint hadde med seg noen flere (og muligens sørget for litt større interesse) enn et reservelag. Da jeg med et lite kvarter til avspark snakket med noen andre skuelystne som også hadde tatt turen fra Fredrikstad, kommenterte imidlertid de også at de hadde trodd på enda mer folk, men det passerte visst tusen til slutt, og dermed hadde uansett Råde en innbringende dag med flere hundre tusen i klubbkassa.

Det var imidlertid ute på banen at de helst ville ha suksess denne dagen, og jeg registrerte at bookmakerne hadde klokkertro på Råde. Norsk Tipping er jo ikke kjent for å være de mest konkurransedyktige på odds, men de hadde lagt seg helt nede på 1,20 for Råde-seier denne lørdagen. Det syntes jeg var litt vel lavt, og valgte å avstå, men det betyr ikke at ikke også jeg hadde Råde som favoritt. De hadde som nevnt sust gjennom sin divisjon, og etter hvert avgjort duellen med et Drøbak/Frogn som ga de kamp lengst. Flint hadde på sin side vunnet 4. divisjon Vestfold to poeng foran Sandefjord BK (den ordentlige Sandefjord-klubben) og fire poeng foran Åsgårdstrand, og de gjorde de med tre poengs trekk for bruk av en ikke-spilleberettiget spiller. Med 18-1-1 hadde også Flint en solid sesong bak seg, men ville Tønsberg-klubben klare å hamle opp med Råde? De hadde også hatt en del færre kamper i sin divisjon enn det Råde hadde. Ville det kunne ha noen innvirkning?

Råde startet best, og etter fem minutter fikk de kampens første skikkelige sjanse i forbindelse med en corner. Den ble headet på mål, men Flint fikk blokkert helt inne på streken. Ti minutter senere fikk Råde en kjempesjanse da ballen havnet i bena til storscorer Deni Hasanagic, men han kom litt for tett oppi Flint-keeperen som fikk klarert til hjørnespark. Første omgang var drøyt halvspilt da Flint testet Råde-keeperen for første gang, og det skjedde i form av et frispark fra god posisjon. De gikk for skudd, men keeper fikk slått over. Deretter hadde Råde et kvarters tid senere en heading like utenfor. I omgangens nest siste ordinære minutt fikk majoriteten av de fremmøtte omsider noe å juble for. Rinor Topallaj vant ballen, og Råde kom tre mot én. Ballen ble spilt til Deni Hasanagic, som satt inn 1-0 med sitt mål nummer 47(!!) for året. Det var også stillingen halvveis.

Råde startet andre omgang der de sluttet den første, og jaget flere mål for å få med seg et godt resultat til Vestfold. I andre omgangs andre minutt var de nære på å doble ledelsen, men skuddet smalt i stolpen. Noen få minutter etter kom det et skremmeskudd fra Flint, som kontret, og innlegget ble styrt like utenfor. Snaut tjue minutter ut i omgangen var Råde utrolig nære igjen, men denne gang traff skuddet tverrliggeren, og returen ble headet rett i klypene på Flint-keeperen. Halve omgangen var spilt da Deni Hasanagic fikk en ny stor sjanse da han ble servert foran mål, men han klarte ikke å overliste Flint-keeperen. I det 70. minutt pekte imidlertid dommeren på straffemerket da Hasanagic ble lagt i bakken, men etter at han hadde tatt en prat med sin linjemann, ble den faktisk omgjort.

Jeg begynte faktisk å få litt flashback til kvalifiseringen året før, og i det 72. minutt utlignet sannelig Flint da et innlegg ble headet tilbake til Noah Abrahamsen som dunket inn 1-1. Det ble stille i Råde Idrettspark, bortsett fra nede hos Flint-fansen i det ene hjørnet. Nå måtte Råde fremover igjen for å jage et nytt ledermål, og det prøvde de også på, men de ble stangende mot Flint-forsvaret. På overtid fikk de en siste mulighet, men også det skuddet ble reddet, og det endte 1-1 i første kamp, selv om Råde ut fra banespillet nok burde ha vunnet den med et par-tre mål. Slik er imidlertid fotballen, og selv om Råde-folket var skuffet, hadde de fortsatt ikke gitt opp, og det ble poengtert at laget var godt nok til å kunne vinne borte i Tønsberg en uke senere.

Råde satt opp gratis busser for de som ville være med dit for å se, og det var for så vidt ikke helt uaktuelt for min del, men jeg endte selv opp med å heller ta en dagstur til Gjøvik. Det er imidlertid en annen historie vi vil komme tilbake til, men vi vet jo nå at det ble et spennende oppgjør i Tønsberg, der det gikk til ekstraomganger som Flint etter hvert gikk seirende ut av med 4-3. Dermed blir det en ny sesong i 4. divisjon for Råde, og kanskje kan alle gode ting være tre for de til neste år, slik det i fjor var for Sandefjord Fotball 2. Imidlertid må jeg innrømme at jeg personlig synes kanskje aller mest synd på de andre klubbene som ønsker å kjempe om opprykk fra 4. divisjon Østfold og nå må ha et hardt satsende Råde å ‘slite’ med ytterligere et år. Det må være nokså demotiverende for klubber som Drøbak/Frogn, Kråkerøy etc. Men det er dette forbundet har lagt opp til med dette systemet. Det er uansett på sin plass med gratulasjoner til Flint. For min del ble jeg tilbudt skyss tilbake til Fredrikstad, og takket ja til det, så etter å ha blitt sluppet av på Lisleby fergeleie, var det bare å krysse Glomma og unne seg en rask svipptur innom Rodgers Pub før jeg tuslet hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Råde v Flint 1-1 (1-0)
Kvalifisering til 3. divisjon, 1. kamp
Råde Idrettspark, 28 October 2023
1-0 Deni Hasanagic (44)
1-1 Noah Abrahamsen (72)
Att: 1 069
Admission: Free

Next game: 29.10.2023: Fredrikstad v Mjøndalen
Previous game: 26.10.2023: Greåker v Gresvik

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg