Fredrikstad v Mjøndalen 29.10.2023

Søndag 29.10.2023: Fredrikstad v Mjøndalen

I forkant av denne søndagen hadde jeg for så vidt tittet litt for mulighetene for å ta en tur til Romerike og huke av en ny bane med besøk hos Skedsmo, men sesongavslutningen i 3. divisjon hadde tidlig avspark allerede klokken 12.00. Bussene her slutter ikke bare å gå altfor tidlig om kveldene, for i helgene – og spesielt på søndager – begynner de også å gå for sent, og det betød at jeg ikke ville kunne være på plass på Skedsmo Stadion før helt på slutten av første omgang. Planen ble dermed skrinlagt allerede før den hadde rukket å bli en skikkelig plan. Nærmere hjemmebane skulle imidlertid Fredrikstad spille hjemmekamp mot Mjøndalen klokken 15.00, og i tillegg skulle Stjernen spille hjemmekamp mot Stavanger Oilers tre timer senere, så det ga muligheter for en dobbel med både fotball og hockey.

Det at min entusiasme rundt FFK i år har fått seg stadige ‘trøkker’ er ingen statshemmelighet på linje med hvem som faktisk er barnefaren til Marit Arnstads barn eller hvem av deltakerne på hytteturen som sendte den famøse tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete, og jeg vurderte faktisk å hoppe over fotballkampen for å dra rett i Stjernehallen, men valgte til slutt å være litt sosial og bli med da Pål spurte om jeg ville være med på Lille Dragen (tidligere West End) og lade opp til kamp der. Etter et par hyggelige timer på Lille Dragen gikk vår gruppe bort til stadion, der jeg med et kvarters tid til avspark i det minste nok en gang klarte å få innpass uten å måtte bidra økonomisk til klubbkassa og dagens ledelse.

FFK hadde allerede sikret opprykket til Eliteserien, men gikk nå for divisjonstittelen i 1. divisjon. All den tid de var ubeseiret på hjemmebane hittil i årets seriespill, var de da også store favoritter mot et Mjøndalen som faktisk ikke hadde sikret plassen ennå. De brune fra Nedre Eiker hadde kun tre poeng ned til nedrykks-kvalik, og kunne derfor trenge noen poeng til. De fikk da også en god start, for i det niende minutt var det en gammel kjenning som åpnet scoringsballet med nettkjenning mot sin tidligere klubb. Jeg var neppe den eneste som en periode hadde Love Reuterswärd som en personlig favoritt i FFK, og jeg vet at mange i likhet med meg også reagerte på at han ikke fikk sjansen(e) han fortjente og at klubben ga for lett slipp på ham. Etter at Mats Pedersen la inn foran mål, var det nettopp Love som dunket inn 0-1.

FFK spilte rett og slett en ræva første omgang, og skapte egentlig ingen verdens ting. Det gjorde imidlertid gjestene, og i det 34. minutt lå ballen på straffemerket etter at de hadde fått tildelt straffespark. Maxwell Woledzi har fått mye skryt etter sin inntreden i FFK-forsvaret, men denne søndagen hadde han en ussel dag på jobb. Han hadde en dårlig involvering før det første målet, og etter at han igjen lot seg lure av Mats Pedersen, måtte han ty til ulovligheter da han med en klønete inngripen felte Pedersen. FFK-keeper Håvar Jenssen var på straffesparket fra Martin Rønning Ovenstad, men ballen snek seg inn. Dermed sto det 0-2, og det gjorde det fortsatt da lagene tok pause og gikk i garderoben.

FFK hevet seg etter hvilen, og la et press på bortelaget som forsvarte sin ledelse nebb og klør. Sondre Sørløkk fikk to muligheter, og barberte blant annet stolpen. Joannes Bjartalid fikk deretter en stor sjanse etter et flott angrep og herlig veggspill med Oscar Aga, men gjestenes keeper fikk blokkert avslutningen. Heller ikke Henrik Kjelsrud Johansen fikk ballen i mål, og det ville seg tydeligvis ikke helt for rødbuksene denne dagen. I det 83. minutt tok imidlertid Håvard Åsheim affære-gutten som tidligere i uken hadde fått beskjed om at han ikke var en del av klubbens fremtidsplaner hadde kommet innpå ti minutter tidligere, og reduserte nå til 1-2 med et skudd fra rett innenfor 16-meteren. Nærmere kom dog ikke FFK, og det endte 1-2. FFK måtte utsette feiringen av tittelen, mens Mjøndalen tok et langt skritt mot fornyet kontrakt. Nå var det bare å komme seg opp i Stjernehallen. Selv om Stjernen der startet bra og ledet 2-0 over Oilers, skulle det ikke gå veien der heller.

Fredrikstad v Mjøndalen 1-2 (0-2)