Kråkerøy 2 v Trosvik (@ Østfoldhallen) 30.10.2023

Mandag 30.10.2023: Kråkerøy 2 v Trosvik (@ Østfoldhallen)

Denne dagen hadde min plan opprinnelig å dra til Halden sammen med Pål og Sten for å se Selbak fortsette jakten på opprykk, men nå hadde årets første snøvær ankommet Østfold, og det skapte som vanlig kaos og problemer. Berg mente at de skulle klare å arrangere, men det viste seg snart at flere andre kamper ble utsatt da både spillere og dommere hadde problemer med å komme seg fra A til B, og etter hvert ble Berg og Selbak enige om at også de skulle avlyse. Til slutt ble alle kampene i Østfold avlyst denne kvelden, med unntak av 5. divisjons-oppgjøret mellom Kråkerøy 2 og Trosvik, og det var fordi vertene rett og slett hadde kastet seg rundt og booket Østfoldhallen. Da det ble eneste kamp, gjorde det at også jeg kastet meg rundt og satt kursen dit, og det var altså ikke bare fordi at også Trond hadde meldt sin tilstedeværelse der.

Det var lettere sagt enn gjort, for det var enda mer trøbbel enn vanlig med områdets kollektivtrafikk, men til slutt kom det en buss, jeg kom meg til slutt derfor til Østfoldhallen med noen få minutter til avspark. Der hadde visstnok Kråkerøy fått leie hallen i halvannen time, så det gjaldt å ikke kaste bort noe tid. Det gjorde heller ikke Kråkerøy 2, for allerede i kampens fjerde minutt sørget Aleksander Syversen for 1-0 med en heading som gikk i en bue over keeper og inn i mål. I det 19. minutt doblet Johan Syvertsen ledelsen til 2-0. Dette var en kamp mellom to tabellnaboer rett over midten av tabellen, men Kråkerøy-reservene var rett og slett for gode for Trosvik før hvilen, og spesielt en periode før pause gikk det unna.

I det 37. minutt ble Henrik Temte spilt gjennom på venstre kant, og satt inn 3-0 med et skudd i bortre hjørne. To minutter senere var samme mann på farten igjen da han økte så at keeperen sto langt ute og med et langskudd økte til 4-0. Som om ikke det var nok ble det ytterligere nettkjenning et lite minutt senere, da Kråkerøy 2 fikk frispark rundt 30 meter fra mål. Det var rett og slett keeper Vebjørn Sahlin som sendte ballen rett i krysset!! Med det sørget han for at det sto 5-0 halvveis, og det virket jo nå avgjort, men det skulle bli en helt annen kamp etter pause. I det 53. minutt vartet Joseph Thøgersen opp med en smart avslutning der han skjøt rundt en forsvarer, og reduserte med det til 5-1. Drøyt ti minutter senere hadde Kråkerøy 2 en kjempesjanse til å gjenopprette sin femmålsledelse da en av deres spillere fikk vendt opp i feltet og skutt, men keeper Sahlin leverte en solid redning.

Med et snaut kvarter igjen rundet Durim Mehmeti Kråkerøy-keeperen og satt inn 5-2, og da Hampus Gustafsson like etter reduserte igjen begynte det virkelig å bli kamp igjen. Målet kom etter et innlegg foran mål, og Kråkerøy-keeperen måtte gjøre en god redning, men returen havnet hos Gustafsson, og selv om han først bommet på ballen, fikk han tuppet inn 5-3 på andre forsøk. Kråkerøy 2 klarte imidlertid å ro i land de tre poengene, og vant takket være sin gode første omgang. Mens jeg var i Østfoldhallen hadde man valgt å innstille samtlige av distriktets busser med unntak av den såkalte Glommaringen mellom Fredrikstad og Sarpsborg (buss 2 og 7), men jeg måtte likevel vente en stund før en av de kom. På veien registrerte jeg fortvilte passasjerer som skulle hjem til steder som Skjærviken og Manstad men nå hadde blitt strandet. Det ble meldt at ventetiden på taxi var så lang at de hadde sluttet å ta imot bestillinger, men ØKT og Nobina mente at det var riktig å innstille da de ‘hadde et ansvar for kundenes sikkerhet’. Er det ikke også deres ansvar å frakte hjem passasjerene som har betalt for en slik tjeneste snarere enn å la de risikere en tilværelse som uteliggere i kulda? Det får jo være opp til hver enkelt hva man mener om det, men det er uansett rart at snøværet alltid også skal komme så bardus på selv når det er varslet. Selv hadde jeg fått med meg en kamp, og attpåtil (omsider) kommet meg hjem etterpå.

Kråkerøy 2 v Trosvik 5-3 (5-0)