Torp 2 / Borgar v Eika Krapfoss 25.10.2023

Onsdag 25.10.2023: Torp 2 / Borgar v Eika Krapfoss

Denne onsdagskvelden gikk turen opp til Sportsplassen på Torp. Det var serieavslutning for 7. divisjon Østfold avdeling 1, og en av kampene var oppgjøret mellom Torp 2 / Borgar og Eika Krapfoss. Der oppe ble jeg møtt av trener Terje Jonassen som var i ferd med å dele ut Torp-luer til spillerne som akkurat hadde avsluttet oppvarmingen, og jaggu hadde han ikke en lue til undertegnede også, så det var bare å skifte hodeplagg. Det kom i hvert fall godt med å ha noe på både hode og hender, og jeg var glad for at også stilongs hadde blitt en fast del av bekledningen om dagen, for det var en sur vind og kaldt på Sportsplassen denne kvelden.

Denne avdelingen har i år kun ni lag etter at Ekholt 2 trakk seg før det i det hele tatt hadde kommet ordentlig i gang, men i toppen av avdelingen hadde uansett Greåker 2 allerede sikret seg tittelen foran ferdigspilte Skiptvet. De to lagene som skulle i aksjon på Torp befant seg lenger ned på tabellen, for Torp 2 / Borgar hadde kun Aremark og Veum bak seg, og ville ende på en sjuendeplass uansett utfall av kveldens kamp. Det var plassen Eika Krapfoss, som imidlertid hadde ni poengs forsprang på hjemmelaget og kanskje hadde en liten ambisjon om å klatre forbi ferdigspilte Askim Fotball 3 som var foran de kun på målforskjell.

Jeg tror dette må være første gang jeg har sett en kamp der samtlige spillere på det ene laget har spilt med lue, og det var kanskje litt snodig å se hjemmelaget i det blå Borgar-draktene spille med sorte luer med skriften Torp IF, men nå er jo majoriteten der uansett Torp-spillere. Det var imidlertid gjestene fra Moss som etter fem minutter tok en tidlig ledelse. Selcuk Karais prøvde seg fra distanse, og ballen seilte inn i mål. Dermed 0-1, men i det 13. minutt utlignet evigunge Kenth Børresen, og et kvarter senere var han på farten igjen, sendte ballen forbi keeper og inn i bortre hjørne, og kampen var snudd. Snaut ti minutter senere ble det hattrick på Kenth da han dunket inn 3-1, og et par minutter før pause scoret hjemmelaget igjen etter en trippelsjanse. Keeper fikk slått en avslutning i tverrliggeren, en ny avslutning ble blokkert, men til slutt ble ballen dundret i mål av René Johansen, slik at det sto 4-1 halvveis.

Etter en tur inn i ‘varmestua’ i klubbhuset var det bare å komme seg ut i kulda for nye 45 minutter, og hjemmelaget var ikke ferdig for kvelden. I det 64. minutt pirket tremålsscorer Kenth ballen videre til René Johansen som ble tomålsscorer. Med et drøyt kvarter igjen hadde Kenth igjen tatt av seg lua midlertid mens han ventet på innlegg inn i feltet, og sannelig headet han ikke inn sitt fjerde og økte til 6-1. Han vet i hvert fall hvor målet står fortsatt! Eika prøvde seg med ti minutter igjen med et godt skudd som imidlertid ble reddet av Chrisse Hansen, og i stedet kunne Kenth Børresen notert seg for sitt femte for kvelden fem minutter senere, men skuddet hans gikk over, og det endte 6-1. Det var bare å takke for seg og komme seg med bussen og hjem i varmen.

Torp 2 / Borgar v Eika Krapfoss 6-1 (4-1)