Mjøndalen v Fredrikstad 24.04.2023

 

Mandag 24.04.2023: Mjøndalen v Fredrikstad

Helgen – eller i hvert fall søndagen – hadde gått med til en stille og rolig markering av min 50-årsdag, der jeg sammen med den nærmeste familien var ute en tur for å spise i Fredrikstad. Nå var det ny uke og nye muligheter, som det så fint heter. Selv om de (for mange) forhatte mandagskampene har blitt færre for FFK i år, skulle de denne mandagen i aksjon borte mot Mjøndalen. Selv om jeg må innrømme at engasjementet rundt klubben har fått seg en real trøkk takket være den nåværende FFK-ledelsen og deres løgner og uakseptable behandling av andre mennesker. For øvrig har man foreløpig ikke funnet bevist med 100% sikkerhet (for å bruke deres egen sjargong) at det foregår eksempelvis korrupsjon der, men det har uansett blitt et skikkelig ormebol som ikke er den stolte klubben verdig.

Likevel lot vi ikke hverken det eller andre ting hindre oss i å bli med Plankehaugens buss til Mjøndalen denne mandagen. Sammen med Jon Erik, Christian og Pål booket jeg plass og dro inn til sentrum for å møte ved avtalt sted, klare for tur. Det ble nær sagt som vanlig en pause på ‘vekta’, og deretter var det utrolig nok ikke noe kluss i Oslofjordtunnelen (kryss i taket!), så vi kom oss vel til Mjøndalen sånn noenlunde innen planlagt tid. Det betød at vi hadde tid til å springe av gårde for å finne en pub for å unne oss en rask øl eller to, og det vi fant var Olsen På Hjørne, der vi slo oss ned en stakket stund inntil vi brøt opp og hastet tilbake til Nedre Eiker Stadion.

Som følge av noen ‘episoder’ (og elendig vakthold og arrangementsledelse) ville det ifølge FFKs såkalte supporterkoordinator være svært streng kontroll ved inngangen til bortetribunen, men det merket vi lite til der vi vaktene skannet våre billetter og slapp oss inn uten å kaste stort mer enn et raskt blikk nedi posene våre. Vi kom oss inn i grevens tid, da lagene var på vei ut på banen, og holdt fortsatt på å henge opp flagg da kampen ble sparket i gang. FFK hadde startet årets sesong i 1. divisjon med borteseier mot forhåndsfavoritt Kristiansund BK og deretter et noe skuffende uavgjortresultat hjemme mot Moss. Mjøndalen på sin side hadde sesongstartet med et målløst oppgjør hjemme mot Åsane, og hadde deretter tapt bortekampen mot et Kongsvinger ledet av deres gamle trener Vegard Hansen.

De 1 051 tilskuere skulle først og fremst få se en aldri så liten demonstrasjon i sjansesløseri av FFK, men i motsetning til det FFK-publikummet skulle bli vant med i løpet av vårsesongen, så det ut som om rødbuksene ville gå i angrep og i hvert fall kom seg til en rekke sjanser. Bak mye av det FFK skapte offensivt sto Thomas Drage som hadde blitt flyttet frem i en slags spissrolle. FFK hadde allerede skapt (og misbrukt) et par farligheter i kampens første ti minutter da Julius Magnusson skjøt like over etter rundt halvspilt omgang. Simen Rafn la deretter inn til Håvard Åsheim som tilsynelatende hadde en enkel jobb med å tuppe ballen i mål, men Mjøndalen-keeper Thomas Kinn klarte på utrolig vis å blokkere. Åsheim gjorde forarbeidet da Lucas Lima fikk den neste enorme sjansen like før pause, men igjen sto Kinn i veien. 0-0 halvveis.

Det fortsatte i samme spor etter hvilen, for allerede før halvminuttet var spilt av andre omgang, kom Lima alene med Kinn, men igjen var det de brunes sisteskanse som vant duellen. Julius Magnusson var centimetere unna da han deretter avsluttet i stolpen. FFK hadde stanget og stanget, men så steg en danske frem og viste hvordan man skal stange. Færøyske Joannes Bjartalid var omsider skadefri og viste visse lovende ting etter at han hadde kunnet debutere som innbytter. Det var han som vant et frispark som i det 73. minutt ble slått inn i feltet av Ludvig Begby, og der inne stakk Mads Nielsen frem pannebrasken og headet inn 0-1. Etter dette prøvde Mjøndalen å sette inn en sluttspurt mens FFK så ut til å legge seg bakpå i et forsøk på å forsvare ledelsen. Det klarte de, for det ble egentlig aldri noen veldig store farligheter foran FFK-målet. Dermed kunne vi etter hvert reise hjem igjen til Fredrikstad med tre poeng.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Mjøndalen v Fredrikstad 0-1 (0-0)
1. divisjon
Nedre Eiker Stadion, 24 April 2023
0-1 Mads Nielsen (73)
Att: 1 051
Admission: 80 NOK (concession)

Next game: 26.04.2023: Torp 2 / Borgar v Skjeberg Sport
Previous game: 21.04.2023: Selbak v Gresvik

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg