Selbak v Gresvik 21.04.2023

 

Fredag 21.04.2023: Selbak v Gresvik

Jon Erik og jeg hadde benyttet torsdagen til en utflukt til Bohuslän og det gamle stenbrudds-samfunnet Krokstrand for å ta en kikk på Krokstrand IS sin flotte hjemmebane Idefjordsvallen, som nå dessverre ligger ubrukt etter at klubben tilsynelatende har lagt ned driften. Dette er en bane mange i vårt distrikt visstnok ble godt kjent med i tidligere år, for jeg har hørt flere fortelle om treningskamper der på en fin gressmatte som ofte var nokså tidlig klar. Den ligger også idyllisk til med utsikt over fjorden og over til Norge, og det hadde vært artig om det etter hvert ble blåst liv i Krokstrand IS slik at man kunne sett fotball der igjen.

Men det får eventuelt bli en annen gang. Denne fredagen var det snarere en kamp på kunstgresset til Selbak som sto i fokus, og det var Gresvik som var bortelaget som skulle komme på besøk og stå for motstanden. Etter to runder av Østfolds 5. divisjon sto Selbak med full pott etter seiere både hjemme mot Trosvik og borte mot Råde 2. Det gjorde imidlertid også Gresvik, som hadde slått Berg borte og Lisleby 2 hjemme. I fjor var Selbak en av de som ledet an tidlig, men man kan vel si de mistet opprykket grunnet en dårlig periode etter sommerferien. I år har jeg igjen tro på at det kan bli opprykk for ‘lerpæddene’. Gresvik endte i fjor på en sjetteplass i denne divisjonen.

Gressmatta på Selbak Stadion var tydeligvis ikke helt klar ennå, så kveldens kamp skulle altså spilles på kunstgresset, men man håpet at gresset kunne tas i bruk til neste hjemmekamp når Begby skulle komme på besøk til et lokalderby. Det hadde allerede møtte om en del folk da jeg ankom, og jeg ble stående på skyggesiden til kampen ble sparket i gang for å ta et par bilder, før jeg etter hvert fortsatte runden over på den andre langsiden (mot gressbanen), der Pål og et par andre kjente allerede hadde installert seg i sola og til og med tatt med egne stoler kjøpt på Europris for anledningen.

Innen den tid hadde allerede Hans-Ludvig Lutnæs gikk de grønnkledde vertene ledelsen 1-0 i det tredje minutt, så stemningen var god blant hjemmefolket langs sidelinjen da jeg som nevnt sluttet meg til noen kjente, mens noen tilreisende klaget over at Selbak spilte ‘ræva-fotball’. Det får stå for deres regning, men ble til tider også litt småampert i visse situasjoner både ute på banen og på sidelinjen. Og uansett hva man velger å kalle det Selbak driver med, ser de temmelig gode ut på vårsesongen også i år. Drøyt fem minutter før pause måtte Gresvik-keeperen gi en retur, og Lutnæs var frempå igjen og doblet Selbaks ledelse med sitt andre for dagen. Gresvik hadde dog hengt ok med i løpet av de første 45 minuttene, men det sto 2-0 halvveis.

I det 57. minutt var det store Selbak-sjanser. Gresvik fikk med nød og neppe blokkert på streken, returen gikk i tverrliggeren, før ballen til slutt ble kjempet i mål av Thomas Kolseth som dermed økte til 3-0. Jeg sto med en følelse av at Gresvik ikke ville klare å komme tilbake fra dette, og innbytter Herman Blystad fjernet all tvil da han i det 78. minutt headet inn 4-0. Samme mann satt på overtid spikeren i kista ved å fastsette sluttresultatet til 5-0 fra straffemerket. Summa summarum; en fortjent seier og tre nye poeng til Selbak til slutt. Og min spådom var fortsatt at de skal bli vanskelige å stoppe i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Gresvik 5-0 (2-0)
5. divisjon Østfold
Selbak kunstgress, 21 April 2023
1-0 Hans-Ludvig Lutnæs (3)
2-0 Hans-Ludvig Lutnæs (41)
3-0 Thomas Kolseth (57)
4-0 Herman Blystad (78)
5-0 Herman Blystad (90+3)
Att: 102 (h/c)
Admission: 50 NOK (optional)

Next game: 24.04.2023: Mjøndalen v Fredrikstad
Previous game: 19.04.2023: Veum v Torp 2 / Borgar

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg