Ås v Idd 20.05.2019

 

Mandag 20.05.2019: Ås v Idd

For andre dag på rad valgte jeg å ta turen til en av nabobyene for å se fotball. Etter å dagen før ha vært i Ski for å se Follo vinne lokaloppgjøret mot gjestende Drøbak/Frogn, ble det nå en enda kortere tur opp til Ås. Der skulle hjemmelaget Ås IL ta imot Idd, og når sant skal sies hadde vel egentlig mye av motivasjonen min for å dra denne kvelden bakgrunn i at jeg følte for et måltid på Babylon i Ås og således så muligheten for å slå to fluer i en smekk. Planen var lagt, og igjen lot jeg buss 510 frakte meg østover opp til Ås, der jeg som planlagt fikk inntatt en herlig gyros-pizza før jeg beveget meg oppover mot Ås Stadion.

Da det nå begynte å regne på vei dit opp, vurderte jeg en periode nesten å droppe hele kampen og returnere til Drøbak. Jeg bet imidlertid tennene sammen, og heldigvis gikk det snart over til et lett duskregn som jeg nok skulle klare å leve med, selv om det hadde vært deilig å ha et overbygg å stå under på Ås Stadion på slike dager. Om det finnes noe slikt som faste lesere av dette, vil de ha sett både mine bilder og beskrivelser av Ås Stadion tidligere, men for ordens skyld er det en bane med løpebaner rundt og uten noe av tilskuerfasiliteter, og der naturgresset som var der den gang jeg en periode gikk på skolen rett ved siden av dessverre for lengst er erstattet med kunstgress. Tilskuerne her tar gjerne plass på en av langsidene; ikke minst på nærmeste langside, på den lille gress-skråningen opp mot veien.

Denne kvelden var det duket for kamp i 4. divisjon Østfold, og for de som vet at Ås er i Akershus fylke, virker kanskje dette noe snodig. I likhet med flere andre lag i Follo-regionen av Akershus, har de imidlertid hatt fast tilhold der. Både de og klubber som Drøbak/Frogn, NMBUI, HSV etc har valgt(?) å spille i Østfold-kretsen, mens andre som Follo, Ski, Langhus, Oppegård, Nordby tilhører NFF Oslo. Det har selvsagt å gjøre med reisevei, for det er enklere for en klubb som Ås å ta turen over grensen til Østfold enn det er å manøvrere seg gjennom Oslo for å spille bortekamper i nordre Romerike. Men det var uansett en avsporing..

Etter at jeg i slutten av mars så Ås ryke ut av cupen mot Drøbak/Frogn i en elendig kamp i Drøbak, hadde Ås startet bra i serien, der de vant sine to første kamper. Deretter hadde de imidlertid tatt kun ett poeng på de tre neste, slik at de nå sto med 2-1-2. De hadde imidlertid berettiget håp om en ny trepoenger denne kvelden, for gjestene fra Østfold sto på sin side med 1-0-4. Og kanskje var en opptur det de grønnkledde vertene trengte, for de kom nå fra 0-5 borte mot Fredrikstads andrelag. For min del var jeg egentlig mest opptatt av at regnet skulle holde seg unna, der de i korte perioder økte litt i intensitet igjen før de foreløpig ga seg helt.

Ås fikk en god start, og kunne allerede ledet da Mats Tronbøl satt inn 1-0 ti minutter ut i kamper. Ledelsen varte dog i kun seks minutter før Bjørn-Henrik Ekeli sørget for balanse i regnskapet. Kjetil Vindedal gjenopprettet hjemmeledelsen idet vi nærmet oss halvtimen spilt, og det begynte å se ut som grei skuring da Raymond-Daniel Hoang-Larsen la på til 3-1 med ti minutter til pause. For øvrig glimret karen som vanligvis tar runden for å samle inn penger med sitt fravær denne kvelden, slik at det var kostnadsfritt å se kampen som viste seg å bli nokså underholdende. Pausen benyttet jeg personlig til å ta en tur ned i Coop Extra-butikken.

Det virket som om løpet var kjørt da Tobias Jarnfeldt Borgen la på til 4-1 tidlig i andre omgang, og Ås hadde tilsynelatende full kontroll. En snau halv omgang gjensto da Idd plutselig begynte å yppe seg litt, og med et kvarters tid igjen reduserte Henrik Olsen Ingerø til 4-2. Nå var det kamp igjen, for Idd var flere ganger skummelt frempå, og jeg var ikke helt sikker i min sak før Anders Herskedal Torgersen satt inn 5-2 med fem minutter igjen av ordinær tid. Da hjalp det lite for Idd at Joachim Hage satt inn et selvmål på overtid og dermed fastsatt sluttresultatet til 5-3 foran det jeg regnet meg frem til å være 37 tilskuere. Det hadde nå begynt å regne litt igjen, så det var bare å komme seg tilbake til Drøbak så fort som mulig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Ås v Idd 5-3 (3-1)
4. divisjon Østfold
Ås Stadion, 20 May 2019
1-0 Mats Tronbøl (11)
1-1 Bjørn-Henrik Ekeli (17)
2-1 Kjetil Vindedal (30)
3-1 Raymond-Daniel Hoang-Larsen (36)
4-1 Tobias Jarnfeldt Borgen (49)
4-2 Henrik Olsen Ingerø (75)
5-2 Anders Herskedal Torgersen (86)
5-3 Joachim Hage (og, 90+1)
Att: 37 (h/c)
Admission: Apparently free, as noone collecting the money tonight
Programme: None

Next game: 22.05.2019: Fredrikstad v Sarpsborg 08
Previous game: 19.05.2019: Follo v Drøbak/Frogn

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg