Follo v Drøbak/Frogn 19.05.2019

 

Søndag 19.05.2019: Follo v Drøbak/Frogn

Søndagen kunne like gjerne benyttes til å ta en tur til Ski for å se Drøbak/Frogn spille bortekamp mot lokalrivalene Follo. Jeg lot derfor buss 510 frakte meg dit opp, og hadde satt av ekstra tid slik at jeg kunne benytte anledningen til å innta et måltid på Balkan. Jeg hadde nok til og med satt av litt vel mye tid, for det var fortsatt en god stund til kampstart da jeg tuslet videre opp mot Ski Stadion. Med en times tid til kampstart er det selvsagt ikke all verden å gjøre på stadioner her til lands, og inngangspartiet var fortsatt ikke engang bemannet, så jeg gikk like greit rett inn (og glemte egentlig å gå tilbake for å betale meg inn).

Follo FK bør vel være kjent for de fleste, men er altså en av disse ‘paraplyklubbene’ eller samarbeids-klubbene om man vil. Da den ble stiftet høsten 2000 var det nemlig som en sammenslåing av klubbene Ski, Ås, Langhus, Oppegård og Nordby som sammen skulle drive toppsatsing under Follo-paraplyen mens de også fortsatte under egne navn. Det var opprinnelig tanken at også nettopp Drøbak/Frogn skulle være med, som mangeårig lokomotiv i Follo-fotballen, men de skal ha takket nei da de ikke var enige i at kampene skulle spilles i Ski snarere enn i Drøbak.

Follo FK startet i 3. divisjon der de umiddelbart vant sin avdeling og rykket opp. Nytt opprykk fulgte i 2004, og i 2005 gjorde de sin beste sesong ved å bli nummer 11 i 1. divisjon før det ble nedrykk året etter. I 2009 sikret de retur til 1. divisjon, og mange forbinder nok laget med cupinnsatsen de gjorde i 2010. Der slo de ut selveste Rosenborg i semifinalen av cupen, og spilte cupfinale mot Strømsgodset. Det endte med tap, og klubben rykket også rett ned igjen det året. Det gjorde de også i 2013, som var siste gang de var oppe på nivå to. Klubben slet etter hvert med store økonomiske problemer, og også på banen gikk det tungt. 2017-sesongen endte i nytt nedrykk, slik at de nå er tilbake på nivået der de startet.

Mens jeg var på min store påsketur i Storbritannia spilte Follo mot DFI i kvalifiseringen til cupen. Før jeg dro hadde jeg sett at DFI slet seg videre med knepen seier mot Ås i en fryktelig kamp, og var vel derfor kanskje ikke helt overrasket over at Follo slo DFI 4-1 i neste kvalik-runde – en kamp som for øvrig måtte spilles på banen til Langhus. Imidlertid hadde DFI overrasket i ligaen der de hadde vunnet to av sine tre første kamper. De sto nå med statistikken 2-0-2, men stygge tap 1-7 borte mot Lyn og 1-8 hjemme for Ørn Horten var ikke lystige signaler. Follo på sin side hadde innledet med 1-1-3 i serien, og for øvrig blitt slått ut av cupen av Bærum i runden etter triumfen over DFI.

Et DFI-lag som kom fra den nevnte smellen mot Ørn Horten, fremsto veldig forsiktige og var nok redde for å blottlegge seg for mye der de knapt beveget seg fremover da de fikk låne ballen. Samtidig skjedde det heller ikke all verden foran DFI-keeper Erlend Jensen, og det var i det hele tatt en dørgende kjedelig førsteomgang. Etter pause ble det etter hvert litt mer action, og det har nok en del å gjøre med at Follo snaut ti minutter ut i omgangen tok ledelsen. Kun et par minutter etter tok DFI-kaptein Nichlas Furu ansvar, tok med seg ballen opp i angrep og spilte flott gjennom Magnus Fagernes som utlignet. En avgjørende situasjon var det da Follo litt senere fikk tildelt straffespark etter det som for meg så ut som en god takling av Kasper Haukeberg Huseby. Etter denne håndsrekningen fra dommeren satt Stian Johnsen With straffesparket i mål, og dermed 2-1 med rundt tjue minutter igjen.

Spikeren i DFI-kista kom fem minutter senere da Markus Solvang Ottesen fastsatte sluttresultatet til 3-1 foran det som ble oppgitt å være 291 tilskuere. Både spillere og ledere i DFI skyldte på banedekket som journalisten i lokalavisa også refererte til som et potetjorde. Man liret av seg beskrivelser som «toppfotballens dårligste fotballbane» og mente at det var synd på Follo som måtte spille alle sine hjemmekamper her. Kanskje de også skal gå litt i seg selv, for banedekket kan vel ikke være eneste grunn til at de røde fremsto totalt tannløse. Selv syntes jeg selvsagt det var fint å se fotball på naturgress igjen også her hjemme, slik det tross alt var ment. I løpet av kampen hadde jeg forresten truffet flere kjente fra Drøbak, og således blitt tilbudt skyss hjem, så det var bare å forlate stasjonsbyen med kurs mot badebyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Follo v Drøbak/Frogn 3-1 (0-0)
3. divisjon avd. 2
Ski Stadion, 19 May 2019
1-0 Markus Klepp Kraiem (55)
1-1 Magnus Fagernes (58)
2-1 Stian Johnsen With (70)
3-1 Markus Solvang Ottesen (75)
Att: 291
Admission: Not sure (arrived before they manned the gate)
Programme: None

Next game: 20.05.2019: Ås v Idd
Previous game: 15.05.2019: Helsingborg v AIK
Previous norwegian game: 01.05.2019: Flint v Strømsgodset

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg