Flint v Strømsgodset 01.05.2019

 

Onsdag 01.05.2019: FK Flint v Strømsgodset

Sammen med min groundhopper-kompis Stig-André Lippert (sjekk ut hans «På bortebane») hadde jeg sett Sandefjord Fotball ta seg greit videre i cupen på bekostning av sitt vertskap FK Tønsberg i kampen mellom to samarbeidsklubber. Nå skulle vår ferd gå videre den korte veien til Tolvsrød, noen få kilometer øst for Tønsberg sentrum. Sjåførens puls begynte kanskje å stige noen hakk når vi nå kom frem til åstedet for dagens andre kamp, for nå var det hans Strømsgodset som skulle i aksjon i cupkamp mot vertskapet Flint, og selv om Godset selvsagt var enorme favoritter var han kanskje ørlite bekymret for et potensielt betydelig bananskall?

IL Flint ble stiftet i 1917, og var opprinnelig ren fotballklubb, men som vanlig er her hjemme har flere idretter kommet til under det samme banneret. Klubben var dessverre en av 20(!!) klubber som i 2001 ble med på den nye satsingen FK Tønsberg der toppsatsingen skulle foregå under sistnevntes paraply. Det er ingen hemmelighet at jeg i utgangspunktet har lite til overs for disse ‘paraplyklubbene’, og uten at jeg vet nøyaktig hva avtalen nå sier og om hvilke forpliktelser Flint eventuelt fortsatt måtte ha, er det en litt snodig situasjon vi nå har etter at Flint i fjor sikret seg opprykk til 3. divisjon. Det skjedde etter en aldeles vanvittig tvekamp med Eik-Tønsberg (en annen av klubbene som har blitt henvist til rollen som samarbeidsklubb for FK Tønsberg).

Etter ferdigspilt serie var nemlig fasiten den at begge sto med imponerende 18-1-1, og det var til slått ett eneste mål som gjorde at målforskjellen talte i Flints favør. Det interessante er jo da at Flint nå spilleri samme divisjon som laget de skal være samarbeidsklubb for, og kanskje er det ikke helt tilfeldig at de derfor ble plassert i forskjellige avdelinger? Hva vet nå jeg.. Uansett ankom vi Flint Arena med god tid til kampstart og kunne derfor kikke oss litt rundt på anlegget mens vi ventet på at det skulle dra seg til. Mitt reisefølge fant da også flere Godset-folk han kunne slå av noen ord med. Inngangspenger pålydende 100 kroner ble også betalt, men heller ikke her hadde man sett poenget med et program i kampens anledning.

Flint Arena ligger altså i Tolvsrød-området øst for Tønsberg sentrum og har flere matter, men noe skuffende var det å registrere at kampen åpenbart ikke skulle spilles på det man må kunne karakterisere som ‘hovedbanen’ med de flotteste tilskuerfasilitetene. Den har et murbygg som huser klubbhus og kiosk på den ene siden, og tribuner i form av betongavsatser tilknyttet denne. På motsatt side er det en enkel tretribune på deler av langsiden; alt under åpen himmel. En representant for hjemmelaget kunne fortelle at kunstgresset her imidlertid var så slitt at det måtte byttes ut, og at man derfor måtte spille på det andre kunstgresset som rett ved siden av har litt mindre fasiliteter og kun en liten seksjon med åpen tretribune på bortre langside.

Tanken om at de kanskje burde røske opp hele dritten og få på plass naturgress som ikke ville bydd på akkurat slike problemer klarte jeg å holde for meg selv, men det var en liten skuffelse for både meg og tydeligvis også for Stig-André. Det var uansett fort glemt da det snart begynte å fylle seg opp med folk og lagene gjorde seg klare til å entre banen. Eliteserie-laget fra Drammen tok ikke overraskende føringen, men de måtte faktisk vente en halvtimes tid før de fikk hull på byllen, og når det kun sto 0-1 til pause, var det en muligens noe betenkt groundhopper-kollega jeg hadde ved min side. Kunne Godset surre bort dette? Og var det fare for ekstraomganger?

Tidlig i andreomgangen roet mannen med kallenavnet Mos nervene til min sidemann, og det var da egentlig aldri tvil om hvor seieren ville gå. Godset hadde sløst voldsomt til nå, men med et kvarter igjen sørget Martin Rønning Ovenstad for 0-3. I avslutningsfasen raknet det fullstendig for vertene som slapp inn fire mål fra det 85. minutt og til pipeblåseren blåste av med 0-7 som sluttresultat. Hattrick av Rønning Ovenstad forresten, og vi fikk høre at de hadde vært «ca. 1 000 tilskuere» til stede. Et overslag der altså. Etter at sjåføren hadde slått av en prat med noen av Godsets representanter satt vi kursen mot Horten og ferja hjem.

Således rakk jeg også en tidligere ferje enn om jeg hadde reist kollektiv på egen hånd, så det var bare på sin plass at jeg vippset noen kroner for overfart, bensin etc. Nok en svele ble det også før jeg tok farvel med Stig-André, gikk av ferja til fots og trasket opp til Moss stasjon for å starte hjemreisen derfra. Det hadde vært en fin dobbel, og om ikke abstinensene helt ble tatt knekken på, var det en fin dag med groundhopping i godt selskap nok en gang. Nå gjensto bare bussen tilbake til Drøbak der jeg omsider kom meg i seng etter en lang dag på farten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 96:
Flint v Stømsgodset 0-7 (0-1)
Norwegian Cup, 1st round
Flint Arena, 1 May 2019
0-1 Stian Lunder Ringstad (30)
0-2 Mustafa Abdellaoue (54)
0-3 Martin Rønning Ovenstad (75)
0-4 Sebastian Pedersen (85)
0-5 Martin Rænning Ovenstad (88)
0-6 Amahl Pellegrino (89)
0-7 Sebastian Pedersen (90+2)
Att: About 1 000 (est)
Admission: 100 NOK
Programme: None

Next game: 05.05.2019: Helsingborg v AIK
Next Norwegian game: 19.05.2019: Follo v Drøbak/Frogn
Previous game: 01.05.2019: FK Tønsberg v Sandefjord Fotball

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg