Rolvsøy v Fredrikshald 23.05.2023

Tirsdag 23.05.2023: Rolvsøy v Fredrikshald

Også denne kvelden hadde jeg valgt å holde meg lokalt, selv om det betød en kryssing av Glomma. Kampen jeg hadde blinket meg ut var oppgjøret mellom Rolvsøy og Fredrikshald i 6. divisjon avdeling 1. Ville gjestene klare å stoppe Rolvsøys storscorer Andreas Sørensen, eller ville han notere seg for ytterligere nettkjenninger? Kanskje var det det også Pål ville finne ut av, for han bestemte seg for å være med, så derfor ble vi i stedet en duo som satt kursen mot Rolvsøy og Evjeplassen, der vi ankom med et kvarters tid til avspark.

Tabellen ble toppet av Torp, som fortsatt var min største favoritt til opprykk fra denne avdelingen sammen med Trøgstad/Båstad. Rolvsøy på sin side sto med 3-0-3 etter å ha vunnet sine tre hjemmekamper og tapt sine tre bortekamper. For Fredrikshald sin del hadde de startet sesongen traurig med tre strake tap, men hadde deretter registrert en seier og to uavgjorte, slik at de nå sto med 1-2-3. Pål oppdaget for øvrig til sin store overraskelse at hans fastlege faktisk spiller for Fredrikshald og var i startoppstillingen.

Rolvsøy tok raskt et lite grep, og i det 12. minutt tok de også ledelsen etter fint spill. Målscorer var selvsagt Andreas Sørensen. Noen minutter senere var hjemmelaget nære på å doble med et saksespark like utenfor. Sørensen var involvert i det aller meste som Rolvsøy skapte fremover, og i det 25. minutt var det han som doblet ledelsen til 2-0 med sitt andre for kvelden. Ti minutter senere hadde gjestene fra Halden en stor sjanse til å redusere da de kom alene gjennom, men Rolvsøys keeper reddet, og det sto dermed 2-0 til pause.

Da kom også regnet, og de fremmøtte måtte søke tilflukt under overbygget til kiosken. Derfra så vi at vertene var uhyre nære en tredje scoring fem minutter ut i den andre omgangen. Sørensen dro av en forsvarer og keeper, men for nærmest åpent mål gikk avslutningen i tverrliggeren. Tre-fire minutter senere hadde han også en i stolpen, og idet vi var halvveis ut i omgangen fikk han en ny mulighet alene med keeper, som imidlertid reddet. Fredrikshald sendte på overtid opp sin keeper på en corner, og han headet faktisk like utenfor, før det sekunder senere ble blåst av. Påls lege hadde kort tid i forveien blitt skadet, og måtte bæres i garderoben av lagkamerater, så Pål lot ikke sjansen gå fra seg til å utbasunere at det nå var han som måtte sykemelde legen, som tross alt tok det med et smil. 2-0 til Rolvsøy endte det, og det burde vel strengt tatt vært mer, men de hanket i hvert fall inn tre poeng og fortsatte sin fine hjemmestatistikk hittil i 2023.

Rolvsøy v Fredrikshald 2-0 (2-0)