Selbak v Ekholt 22.05.2023

Mandag 22.05.2023: Selbak v Ekholt

Etter en hel bolk med kamper i Sverige og en fotballfri søndag, var det på sin plass å starte den nye uken med en lokal kamp på norsk jord igjen, og i disse dager blir det ikke stort mer lokalt for meg enn Selbak Stadion, der Selbak skulle ta imot Ekholt til toppkamp i 5. divisjon på naturgresset sitt. Det skulle etter hvert bli en liten gjeng av oss som dro dit opp for å se om Selbak kunne fortsette sin gode start på sesongen. Jeg må innrømme at Selbak var min favoritt i årets 5. divisjon før sesongstart, og av de jeg så for meg skulle kjempe i toppen, var det de som hadde fått den beste starten, der de sto med 5-1-0 og 16 poeng på sine første seks kamper.

En annen innrømmelse er at jeg før seriestart ikke så for meg at Ekholt skulle være en av klubbene som kjempet helt i toppen, men de sto med 5-0-1 og 15 poeng, og med tanke på de spillerne de har klart å rekruttere burde det kanskje likevel ikke være spesielt overraskende at de hadde slått bra fra seg i sesonginnledningen. Nå skulle de imidlertid få en skikkelig test når de skulle gjeste Selbak Stadion og bryne seg på Flemming Johansens gutter. Det skulle ved denne anledning bli en litt for tøft test for Ekholt.

Hans-Ludvig Lutnæs sendte vertene i ledelsen i det 12. minutt, og nesten rett fra avspark holdt samme mann på å doble ledelsen da han kom alene gjennom, men Ekholt-keeperen reddet med en benparade. Tjue minutter var spilt da keeperen sto langt ute og Selbak prøvde seg med en lobb fra distanse, men ballen gikk like utenfor. Ti minutter senere doblet Selbak likevel ledelsen, da Sander Heieren hadde en enkel jobb med å bredside 2-0. Ekholt fortsatte å ligge høyt, og ble ubønnhørlig straffet for det. Etter en halvtime prøvde Sondre Skulbørstad seg med et saksespark som med nød og neppe ble reddet, men samme mann fikk fulltreff da han like etter tok et frispark fra rundt 25 meter.

Akkurat den burde muligens keeperen tatt, og det burde han i hvert fall da Skulbørstad igjen tok frispark fra langt hold i omgangens siste ordinære minutt. Ballen gikk rett og slett mellom bena på målvakten, og det sto 4-0. Det var også stillingen til pause, etter at Selbak rett og slett hadde gitt Ekholt en leksjon i første omgang. Det så ut til å fortsette i samme spor etter hvilen, da Selbak fikk straffespark som Sebastian Silde satt inn i det 53. minutt. En time var spilt da også Ole Olsen tegnet seg på scoringslista og økte til 6-0. Vi var simpelthen vitne til en maktdemonstrasjon fra hjemmelaget sin side.

Tobias Hatlen Evjenn reduserte til 6-1 for gjestene i det 69. minutt, men det var selvsagt for sent, og åtte minutter senere økte Sebastian Silde til 7-1 for Selbak etter fantastisk spill. Thomas Klausen er udiskutabelt en av forsterkningene til Ekholt, og i det 84. minutt var det han som satt inn en ny redusering og fastsatt sluttresultatet til 7-2. Der og da sto jeg etter kampslutt med en følelse av at det skal bli vanskelig å stoppe Selbak i år, men når det er sagt, så er det en lang sesong. Med fjorårets sesong i minne, der Selbak også startet godt men fikk en knekk etter sommerferien, vet vi at det selvsagt gjelder å holde ‘trøkket’ oppe.