Selbak v Lisleby 05.08.2024

Mandag 05.08.2024: Selbak v Lisleby

Etter å ha sett FFKs G19-lag få gjennomgå av KFUM i den tidlige kampen på Fredrikstad Stadion, hadde jeg nok en kamp på menyen denne mandagen, men først rakk jeg en tur hjemom før jeg etter hvert spaserte opp mot Selbak Stadion. Der skulle Selbak ta imot Lisleby til kamp om poeng i 4. divisjon, og det skulle skje på herlig naturgress. Da jeg ankom kveldens kamparena med et kvarters tid til avspark, var det faktisk allerede et ganske godt fremmøte, og ved siden av tribunen på den ene langsiden fant jeg som vanlig noen kjente fjes som hadde møtt opp. Også flere fra Lisleby hadde tatt turen over til østsiden av elva i anledning kveldens kamp.

Tabellen vitnet om at nyopprykkede Selbak sto med tolv poeng på sine 13 kamper hittil, og at de hadde henholdsvis åtte og ni poeng ned til Borgen, Sprint-Jeløy 2 og Greåker, som var de tre lagene de hadde bak seg. Lisleby lå på sin side på en fin sjetteplass, à poeng med Kråkerøy og Moss 2, og med kun ett poeng opp til Sarpsborg FK på tredje, tre poeng opp til Råde på andre, og sju poeng opp til serieleder Drøbak/Frogn. Det er helt andre takter nå enn hva tilfelle var da Lisleby i fjor kjempet i bunnen, men det har tilsynelatende vært en positiv utvikling der, og det overrasker da heller ikke at de gjør det bedre enn i fjor.

Selbak holdt Lisleby fra livet nokså greit inntil de etter tjue minutter surret bort ballen på egen banehalvdel. Det straffet seg, for den situasjonen endte rett og slett med at Jonas Zakariassen sendte Lisleby i føringen med 0-1 i det fine været på Selbak Stadion. Tjue minutter senere var gjestene nære på igjen i form av en avslutning som smalt i stolpen, men det ble ikke flere mål i den første omgangen, og dermed sto det fortsatt 0-1 til pause. I andre omgangs tolvte minutt ble ‘Zakka’ tomålsscorer da han satt satt inn 0-2 for et Lisleby som for anledningen stilte i blått, men før den tid hadde han også rukket å få det gule kortet slik at en aldri så liten karantene nå venter.

Etter en drøy times spill hadde Selbak en god mulighet da Sander Heieren kom seg gjennom, men avslutningen gikk til side for mål. Med et drøyt kvarter igjen var det Jeremias Karlsen sin tur til å prøve seg for hjemmelaget da han fyrte av et skudd, men Lisleby-keeperen vartet opp med en kjemperedning. Like etter var Selbak frempå igjen ved Herman Blystad, men igjen gikk skuddet utenfor. Deretter var det Lisleby sin tur til å teste Selbak-keeperen, og et skudd med retning krysset ble slått over. Helt på tampen kunne Zakka notert seg for hattrick da han fikk stå helt alene og heade på mål, men keeper reddet, og dermed endte det 0-2 på Selbak denne mandagskvelden.

Selbak v Lisleby 0-2 (0-1)