Lisleby v Råde (@ Østfoldhallen) 18.03.2023

Lørdag 18.03.2023: Lisleby v Råde

Etter å ha sett FFK tape for Sarpsborg 08 i en ubetydelig treningskamp som aldri burde vært spilt, satt jeg snart kursen mot Østfoldhallen, der det var langt mer spennende ting som skulle skje. Det var klart for første kvalifiseringsrunde i cupen, og Lisleby skulle ta imot Råde. Etter å ha unnet meg en burger inne i byen, busset jeg til Østfoldhallen, der Lisleby av en eller annen grunn hadde valgt å spille dagens kamp. Kanskje litt snodig all den tid de har egen kunstgressbane, og så sent som i fjor var det jo der jeg så de i aksjon i en tilsvarende kamp mot Østsiden. Nå var det uansett hallen som var kamparena, og noe overraskende

Dette var selvsagt et oppgjør mellom to klubber i Østfolds 4. divisjon, og Råde måtte tåle rollen som favoritter når det nå skulle kjempes om avansement i cupen. Til tross for et fartsfylt første omgang, sto det fortsatt 0-0 da jeg i pausen unnet meg en røykepause på utsiden, men det skjedde tilsynelatende noe med Råde i pausen. I andre omgangs første minutt sendte Deni Hasanagic gjestene i føringen med 0-1, og kun tre minutter senere hadde Tobias Guttulsrød doblet ledelsen for Råde, som få minutter etter der igjen hadde en avslutning i tverrliggeren før returen ble headet like over.

Vi måtte vente til det 79. minutt før vi fikk ny nettkjenning, og det var den gamle FFK-eren Maikel Nieves som økte til 0-3. Fem minutter senere økte Deni Hasanagic til 0-4, og ytterligere to minutter frem i tid noterte samme mann seg for hattrick ved å sette inn 0-5. På overtid fikk Lisleby et trøstemål signert Steven Wilondja, men med 1-5 som sluttresultat hadde Råde tatt seg videre på en nokså overbevisende måte. Det var liten tvil om at denne kampen også hadde vært langt mer severdig enn kampen på Fredrikstad Stadion litt tidligere på dagen. Nå var det bare å komme seg med bussen og sette kursen hjemover.

Lisleby v Råde 1-5 (0-0)