Fredrikstad v Sarpsborg 08 18.03.2023

 

Lørdag 18.03.2023: Fredrikstad v Sarpsborg 08

Jeg hadde kommet meg vel hjem fra den store mars-turen til Storbritannia, og tilbake i plankebyen skulle det denne lørdagen arrangeres en treningskamp som frembragte blandede følelser for mange. Eller for å si det på en annen måte; en kamp som etter min mening aldri burde vært spilt. Det er jo morsomt når FFK møter oppkomlingene fra Sarpsborg 08, men det skal ikke skje i trenings- og vennskapskamper. Oppgjørene bør spares til de to møtes til obligatoriske kamper i serie eller cup, og absolutt ikke vannes ut med årlige treningskamper av denne typen. Man vet jo også at dette heller ikke alltid er så populært andre steder, og siden jeg selv kjenner Rangers godt, kan jeg jo trekke frem eksempelet derfra, da man for ikke så altfor lenge siden aksepterte en invitasjon til å reise til den andre siden av jorde for å spille vennskapskamp mot erkerivalen Celtic i Australia. Det førte til så massiv kritikk fra rasende supportere at det hele måtte kanselleres. Men likevel er det utrolig nok tydeligvis noen som tror at dette må være toppen av lykke for supporterne.

Nå blir jeg riktignok ikke lenger spesielt overrasket over hva ormebolet av en FFK-ledelse finner på, og det er jo i den forbindelse en kjent sak at de også klarte å støte fra seg både en dyktig sikkerhetssjef og majoriteten av sine frivillige vakter med sine løgner og måten de har operert ved å gå bak ryggen på folk på. Nå var nye sikkerhetssjefer på plass for å ta fatt på den utakknemlige jobben, og vi hadde omtrent ikke før gått bort på Sørsia for å ta oppstilling før de kom farende som elefanter i en porselensbutikk og med en brautende opptreden. Sørsia skulle visstnok ikke brukes til annet enn A-lagets offisielle kamper, var det bestemt, til tross for at man annonserer for det nye tullet med navn Sørsia+ ved at det er gyldig til samtlige kamper der FFKs lag er involvert. Samtidig skulle det klages på flaggene som var hengt opp, og vi fikk ‘ødelagt’ den første halvtimen av kampen før det løste seg halvveis. En svært lite smart og smidig måte å starte en ny jobb på, om målet er samarbeid og dialog med supporterne, men dialog er uansett ikke noe man kan ha med det upålitelige regimet som for tiden dessverre styrer FFK.

Selve kampen var ikke noe særlig å skrive hjem om, for i 70 minutter så det rett og slett ut som om heller ikke de to lags spillere var særlig interessert i å spille denne kampen, men snarere bare ville ha det overstått. De siste tjue minuttene startet imidlertid 08 å presse på, og spilte seg da frem til flere muligheter. Med ti minutter igjen falt avgjørelsen da Rajmon Pascal Lundqvist sendte sarpingene i føringen med 0-1. FFK hadde hatt svært lite å by på, og 0-1 ble også sluttresultatet i det som lenge var et langt gjesp av en kamp som aldri burde blitt spilt. Det må kanskje være lov å håpe at dette ble siste gang de to møtes til en slik kamp – i hvert fall på veldig lenge – men jeg har dessverre ikke spesielt stor tro på det, og tipper at vi i 2024 nok en gang vil se at det igjen arrangeres treningskamp mellom de to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Sarpsborg 08 0-1 (0-0)
Friendly
Fredrikstad Stadion, 18 March 2023
0-1 Ramjon Pascal Lundqvist (81)
Att: ???
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 18.03.2023: Lisleby v Råde (@ Østfoldhallen)
Previous game: 14.03.2023: Morecambe v Charlton Athletic
Previous norwegian ground: 27.02.2023: Østsiden v Torp (Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg